❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanobridge

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: Nanobridge

Příspěvekod miract » 15 years ago

Jenya píše:
miract píše:
Jenya píše:
Pred tim, nez jsem tam dal NB tak tam byl klient pripojeny na MK, ktery tam je doposud a tento klient chyta stejny signal (+-2dB) od NB jako od zregulovaneho MK.

Ze by spatne zamireny NB a vykonem na max? :D

To miract: Podle toho, ze umis psat bych rekl, ze zvladnes i cist:) takze prosim nejaky relevantni prispevek.

Nic ve tvem prispevku nevylucuje to, ze by mohl byl NB nasmerovany jinam(nepresne zamireny), jako je ten MK. A pokud tomu tak je, da se signal dohnat vykonem!
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 15 years ago

Pred tim, nez jsem tam dal NB tak tam byl klient pripojeny na MK, ktery tam je doposud a tento klient chyta stejny signal (+-2dB) od NB jako od zregulovaneho MK.[/quote]

Ze by spatne zamireny NB a vykonem na max? :D[/quote]

To miract: Podle toho, ze umis psat bych rekl, ze zvladnes i cist:) takze prosim nejaky relevantni prispevek.[/quote]

Nic ve tvem prispevku nevylucuje to, ze by mohl byl NB nasmerovany jinam(nepresne zamireny), jako je ten MK. A pokud tomu tak je, da se signal dohnat vykonem![/quote]

Tak jo, budu se citovat, nech si to od nekoho precist :)
Dost prekvapeni, PtP sice na cca 300m, ale dalo to 90Mbps se sirkou kanalu 20Mhz. Vykon nastaven na 13. AirMax zapnuto. Nezarusene prostredi. Ping pri teto rychlosti prumer 30ms. Testovano FTP, 5 souboru stahovano najednou.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

no dobře, ale co tam máš za antény?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:no dobře, ale co tam máš za antény?

Predpokladam tak max 14dB, aby neprekracoval povoleny limit. Tak to si asi dotycny spletl NB s NS(s intergrovanou 14dB ant.), jinak si ten vykon nedokazu vysvetlit...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Jenya píše:Tak jo, budu se citovat, nech si to od nekoho precist :)
Dost prekvapeni, PtP sice na cca 300m, ale dalo to 90Mbps se sirkou kanalu 20Mhz. Vykon nastaven na 13. AirMax zapnuto. Nezarusene prostredi. Ping pri teto rychlosti prumer 30ms. Testovano FTP, 5 souboru stahovano najednou.

Tak pokud jsi mel predtim MK v limitu, a ted mas na NB nastaveno 13dB do minimalne 22dB anteny(coz jsi 8dB nad limit), tak to znamena, ze mas tu parabolu asi spatne zamirenou, presne tak, jak jsem psal ja v mem prvnim prizpevku.
0 x

Jenya

miract píše:
Jenya píše:Tak jo, budu se citovat, nech si to od nekoho precist :)

Tak pokud jsi mel predtim MK v limitu, a ted mas na NB nastaveno 13dB do minimalne 22dB anteny(coz jsi 8dB nad limit), tak to znamena, ze mas tu parabolu asi spatne zamirenou, presne tak, jak jsem psal ja v mem prvnim prizpevku.

Nebo veci nejsou tak jak se zdaji byt.
0 x

Jenya

hapi píše:no dobře, ale co tam máš za antény?

Doufam, ze se nemylim, kdyz rikam, ze je to jedno. Pokud pridam vysilac, nasmeruji ho a na prijimaci strane mi novy ukazuje cca stejny signal jako stavajici, tak podle me vysilace vyzaruji cca stejny vykon.
0 x

Jenya

Ale uznavam, ze ta regulace neni uplne vychytana tzn. nekdy pridam o jeden a skutecne mi to prida treba 5, uberu o jeden a ubere o 5. Ale to se diskutovalo na UBNT foru a co vim, tak se to nevyresilo. Skutecne vyzarovany vykon neni proporcionalni k nastavovanemu.
0 x

hapi

tak sakra napíšeš jaký tam máš antény nebo budeš furt kecat?

Mám si tě zaškatulkovat do nanopřepalováků?
0 x

Jenya

hapi píše:tak sakra napíšeš jaký tam máš antény nebo budeš furt kecat?

Mám si tě zaškatulkovat do nanopřepalováků?

Jako pokud ti nepovim, co pozivam za anteny na tam si me zaskatukujes, joo? To se fakt rezu smichy.
19db antena na vysilaci, druha strana 18dB antena, panelky, prostredi na vesnici.
Nijak UBNT neobhajuji a netvrdim, ze je to spoj nasazeny v ostrem provozu, jen jsem se podelil o to, co jsem pri testovani zjistil.
0 x

hapi

neneneee, víš co, plno lidí tu melou hardy ja to krásně jede... pak tu z nich vyleze jak maji defaultní výkon na 24dB parabole... ty voe když budu mít 25dB na 24dB parabole tak kde to jsme? u debilů? ... jo u debilů což koresponduje s mojí teorií o funkci Nka pouze při suprovim signálu kterej dostaneš pouze touhle krvavou cestou a nebo na směšnou vzálenost 300m.

pomůže někomu když napíšu že jsem dal na Nku 90/90Mbit? asi ne co protože to bylo na stole.

Ty tu prvně říkáš jak jsi to nasadil ke kliošovy, ve finále to byl test. Pak by asi chtělo upřesnit jakej signál že to klient chytá protože mě spíš zajímá jakej signál chytá APčko kde bude vidět kolik smažíš.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no ale hapi nepřeháněj :) na 300m vyzářit skoro 49 dB kdo by to v ČR udělal?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

no nebudu to rozpitvávat ale určitě si každej z nás všimnul, že s příchodem nanostationů pásmo jaksi hodně zhoustlo. Poslední půl rok UBNTu nedělá nic jinýho, než že se pokouší dělat extra silní antény a na všech jejich zařízeních posazuje hodně, hodně vysoko výkony zcela bez důvodu. Pokud někdo čte příspěvky na czf tak ví, že nanostationy defakto všechny typy, maji mizernou regulaci výkonu. Defakto maji hranici pod kterou nezaregulujou i když rozhraní říká něco jinýho. 32dB anténa je už fakt vrchol když k tomu doporučujou to jejich zařízení.

No schválně, je tu někdo kdo má nějakej přesnější měřák na změření výkonu z karty? Docela rád bych viděl jak parádně neuměji regulovat. Tohle pásmo se totiž stane asi tak funkční jako 2.4GHz a vyhrajou opět ty nejsilnější.

Měly by jsme si uvědomit, že žádný další volný levný pásmo pro ptmp spoje už neni a tyhle moresi se poslední dobu prosazujou i v 10GHz pásmu kdy se taky celí zasere.
0 x

Jenya

Tak hapi, klient - tim jsem myslel zarizeni v modu station.

Jinak lituju, ze jsem sem vubec neco psal.
0 x

hapi

ty? ty si sem nenapsal vůbec nic. Ještě furt čekám na zisk antén. Podle toho usuzuju že se chováš stejně jako ostatní nano useři a děláš přesně to, co jsem psal a pak si tu taháš triko s rychlostí 90Mbit ovšem vyzářenej výkon tě nezajímá a nehodláš to dokázat. Proto tě řadim k těmto lidem.

Lituj jenom sám sebe že si prasíš písek na kterym si hraješ protože vždycky přijde někdo další co použije větší signál a zasere vzduch ještě víc a takhle to tady chodí všude.
0 x