❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Parabolická anténa JRC-29 DuplEX

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mato1

Re: Parabolická anténa JRC-29 DuplEX

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

iTomB píše:
mato1 píše:
novajz píše:uroveň signálu -72 na vzdálenost 8km a ccq cca 90/90. A držák opravdu bytelný, unese i cca mých 80kg :D :shock:

nieco tam mas velmi zle... signal by si mal mat podstatne lepsi

Vis co znamena slovo regulace? Asi ne, podle toho co jsi napsal ...

ked aj na karte nastavis 2db, tak aj tak by si mal signal -68. a osobne by som tam nechal trosku rezervy, t.j. karty by sli na 5-7db. nie je to uplne v limite, ale skoro.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

ono stačí aby tam měl decentně drblou fresnelku a máš vystaráno, nemůžeš porovnávat spoj který je z komína na komín a mezi nima 100m dolina a spoj na stejnou vzdálenost tam kde ti do fresnelky něco, byť trochu zasahuje.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

raven-il píše:Tak to mas bud neuveritelne stesti, nebo prd zkusenosti.

No ono můžeš třeba přitahovat klidně do dvou krví, když se někdo snaží na coulku trubku přitáhnout výložník na který dáš 60cm anténu tak to je spíš blbost toho co to montuje. Je jasné že když ti výložník nebo parabola drží na 4 zubech držáku, že s tím otočí vítr. Když za to zaberu, otočím ti s tím taky, protože mám velkou páku. Když toho tyhana přitáhneš k trubce průměru 75 a víc mm, nikdo a nic s ním nehne. Mám 2ks 90cm paraboly na takovém místě kde neexistuje aby nefoukalo ikdyž je u země bezvětří, takže mi tu nevykládej že mám prd zkušenosti :)
0 x

KV_Skaut
antispam: Ano

Příspěvekod KV_Skaut » 15 years ago

Debata už docela dlouho stojí ale přes to bych se chtěl zeptat zdali někdo tuto ant. nebo její menší sestřičku použil v Nstreme dual a jaké z toho má dojmy?
0 x

pajdys

Příspěvekod pajdys » 15 years ago

KV_Skaut píše:Debata už docela dlouho stojí ale přes to bych se chtěl zeptat zdali někdo tuto ant. nebo její menší sestřičku použil v Nstreme dual a jaké z toho má dojmy?

Pouzivam ji asi dva mesice na spoji asi 6 km, v Nstreme dual, signal - 69 až -72, cqq kolem 95%, slinkovano na 54/48 Mbit.. Mezi tema bodama je kopec kterej zasahuje do fresnelky. Ruseni mezi tema polarizacema bych rekl ze sou mozna mesi nez dve anteny vedle sebe, ale to muze byt muj osobni dojem.
0 x

kazmik

Příspěvekod kazmik » 15 years ago

A jakou ten spoj ma nejvyssi propustnost?
0 x

cerf
antispam: Ano

Příspěvekod cerf » 15 years ago

Mam spoj 3,5 km JRC-24 DuplEX

Na obou stranach RB411 (slabsi verze 300MHz)
slinovano 48/36 Mbps
relany provoz prez 25 Mbps s odezvou 1-2 ms

je potreba si pohrat z kanalama, v mem pripade od sebe alespon o 100MHz
dale poladit vykkon na Tx kartach (Rx samozrejme nevysila)
mam snizeny na 8 dBi, tak ze Rx TX je cca -70dBi

pokud je deault, tak se zrejme navzajem rusi a klesa prenosova rychlost..
(kdyz se zvedne TX power, tak klesne RX rate a naopak..)
toto ale neni vlastnost techto anten, deje se to i pri pouziti 4 samostatnych parabol.

Nejlip se dualnstreme "tuni" tak, ze se prez nej pusti traffic (treba BTtest) a pak se meni kanaly, vysilaci vykon...

A jeste jeden experiment pro zajimavost:
na smerem kterym melo tect vice dat jsem pouzil "no_country_set" frekvenci 5740, 5g-tubo.
spoj se slinkoval 2x54 Mbps, realne (ftp) propustil prez 50 Mbps.... na spoj za cca 15 tis bez dph je to dobry vysledek ;-)
ale to byl jen test...

Vi vubec nekdo, jak je to s kanalama nad 5 700 MHz ??
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

cerf píše:A jeste jeden experiment pro zajimavost:
na smerem kterym melo tect vice dat jsem pouzil "no_country_set" frekvenci 5740, 5g-tubo.
spoj se slinkoval 2x54 Mbps, realne (ftp) propustil prez 50 Mbps.... na spoj za cca 15 tis bez dph je to dobry vysledek ;-)
ale to byl jen test...

Nevím co je zajímavého na přeladění na 5740 kde rozhodně nemůžeš s 30db výkonem ale pouze do 14db
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

Leeonek píše:
cerf píše:A jeste jeden experiment pro zajimavost:
ale to byl jen test...

Nevím co je zajímavého na přeladění na 5740 kde rozhodně nemůžeš s 30db výkonem ale pouze do 14db

asi to že se tam nikdo necpe tak tam bývá rádiový klid.. pokud už to tam někdo nepere v turbu jako hlavní spoj
0 x