❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

max propustnost 5GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Pintero
antispam: Ano

Re: max propustnost 5GHz

Příspěvekod Pintero » 16 years ago

forkman21 píše:Když jsme u toho, kolik vám dává spoj s obyč RB433? Mám tady páteř s obyč R52 a gentleboxy na 200 m, kvalita 100/100 a propustnost reál TCP tak 17 Mbps, když zapnu Nstream, tak jde spoj za chvíli do kytek :-( A vůbec nevím proč.

:arrow: Ja davam 433 jako koncaky klientum, kteri potrebuji jeste vysilat po objektu. Predpokladam, ze tato veta vysvetluje vse, k cemu jsou 433 vhodne. :idea:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

433 je pomerne dost vykonna platforma a jak jsem rikal 36 Mbit po radiu + 2 AP na nem a uplne bez problemu, prumerne vytizeni je 17% s 1x NS a 2xAP provoz 10Mbit internet + FTP prenosy v siti.Za tu cenu dost muziky, na klienta je to zbytecne drahe a velke zarizeni na to jsou 411tky, skoda ze uz nedelaji desky jako byla 133 v tech rozmererech s novejsim MIPSem a 3 LAN.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

Vzdalenost 1.8km na jedne strane jj 24db, na druhe strane fullduplex jj 24(zapojen jen jako half zatim) realny prutok + btest TCP primo mezi AP:
received-packets-per-second: 2022
received-bits-per-second: 3.5Mbps
sent-packets-per-second: 3498
sent-bits-per-second: 38.5Mbps

received-packets-per-second: 1867
received-bits-per-second: 2.8Mbps
sent-packets-per-second: 3429
sent-bits-per-second: 38.4Mbps

received-packets-per-second: 1962
received-bits-per-second: 3.1Mbps
sent-packets-per-second: 3480
sent-bits-per-second: 39.2Mbps

received-packets-per-second: 1860
received-bits-per-second: 2.8Mbps
sent-packets-per-second: 3442
sent-bits-per-second: 38.8Mbps
CPU nema cenu hodnotit, kdyz byl btest delan primo mezi AP.

Az tam bude fullduplex plny, tak to zmerim znovu.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 16 years ago

Pintero píše:
forkman21 píše:Když jsme u toho, kolik vám dává spoj s obyč RB433? Mám tady páteř s obyč R52 a gentleboxy na 200 m, kvalita 100/100 a propustnost reál TCP tak 17 Mbps, když zapnu Nstream, tak jde spoj za chvíli do kytek :-( A vůbec nevím proč.

:arrow: Ja davam 433 jako koncaky klientum, kteri potrebuji jeste vysilat po objektu. Predpokladam, ze tato veta vysvetluje vse, k cemu jsou 433 vhodne. :idea:

Promin, ale jak jsi tohle mohl napsat. RB433 je dostatecne vykonna na to, aby na pateri prenesla realny trafik 15-20/5-10 (se zapnutym nstreme a WPA2-PSK sifrovanim). Mozna to zvladne i vic, netusim, nezkousel jsem jeji maximum.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

Mám na stole 2x RB600 s dual-Nstreme spojem s kartama XR5. Místo antém jsem uděl vlnovody pouze 1m kabelem a samozřejmě stáhnul karty na 0db (zajímavé že to při 0db vůbec jede :-) )
Když zkusím bandwitch test z jednoho RB600 na druhý buď SENS nebo Receive, dostanu se na hodnotu cca 32Mbps (UDP až 40Mbps). Nicméně když dám "both" tak to jede na tcp třeba 25M / 6M.
Je to tím že RB600 jede na 100% a už to nestíhá odpovídat a zároveň generovat provoz?

Asi by to chtělo možná zkusit pomocí dvou počítačů proti sobě aby ty RBčka nebyla zatížená tím bandwitch testem....
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 16 years ago

myslim ze ne, delal jsem to stejne a v both bylo treba 13/13
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.
Loni jsem takhle zkousel ladit spoj a malem jsem to rozslapal. Nakonec jsem kazdy par anten dal to jinych mistnosti.
A v realu na strese se to chova stejne uplne jinak.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

8,5 km, tyhan 90cm proti tyhan 65cm. UB5 karty, txpower 10db (pujde dat jeste niz az padne jedno zavazejici sasi), 60mbit HD. Turbo.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

soucez
Kontaktovat uživatele:

reset píše:na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.
Loni jsem takhle zkousel ladit spoj a malem jsem to rozslapal. Nakonec jsem kazdy par anten dal to jinych mistnosti.

To nemyslím že bych měl odrazy, TX-RX a RX-TX mám spojeno přímo 1m kabelem, takže krásnej vlnovod :-)
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

soucez píše:
reset píše:na stole se tyto testy delaji dost tezce. Vznikaji ruzne odrazy a tak podobne.

To nemyslím že bych měl odrazy, TX-RX a RX-TX mám spojeno přímo 1m kabelem, takže krásnej vlnovod :-)

to je mozna jeste horsi
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Olda123 píše:
soucez píše:

to je mozna jeste horsi

Horší určitě ne. Spíš téměř ideální. SAmozřejmě výkon na minimum
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

To nemyslím že bych měl odrazy, TX-RX a RX-TX mám spojeno přímo 1m kabelem, takže krásnej vlnovod :-)[/quote]
to je mozna jeste horsi[/quote]

Horší určitě ne. Spíš téměř ideální. SAmozřejmě výkon na minimum[/quote]
tak to jsem prehledl ze je vykon na mininu . pak samozrejmne jo . jinak by se to dost prervavalo
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

mě by jenom teď zajímalo, jakej výkon mám na UB5 když mikrotik ukazuje nastaveou hodnotu ale v závorce za tim je ještě jedna menší.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

hapi píše:mě by jenom teď zajímalo, jakej výkon mám na UB5 když mikrotik ukazuje nastaveou hodnotu ale v závorce za tim je ještě jedna menší.

Ta v zavorce je vysilany vykon :) Mereno merakem Dcom.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

soucez
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem ty RB600 pěkně zabalil i s kartama XR5 a posílám je zpět dodavateli. RB600 i s osazenejma kartama R52 se chová nevyspitatelně. Restarty jak se mu zlíbí. V kogu je vždycky napsáno že to rebootl watch dog-
Vypadá to že se sem tam nějaká várka nevyvede... zdroj to v pohodě stíhá... nebere to ani 1A.

Prdím na něj, Dám na ten Nstreme spoj RB433AH a karty R52. Teď na stole s touto konfigurací dosahuju výrazně lepší bendwitch testy než když byly karty vložené do RB600. Nějak se mi ty RB600 nelíbí..... :-(

Vypadá to že se sem tam nějaká várka nevyvede... zdroj to v pohodě stíhá... nebere to ani 1A
0 x