❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

15Km - 5GHZ - Mikrotik a karty s Atherosem - zkusennosti?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

Takze se zadarilo, z klienskeho FW aircy slo bez problemu prejit na ovis 1.03e07

Podle vseho resi firmware problem vice subnetu za aircou, coz je super, nicmene vyrazne klesl upload.

Jeste uviim, co to bude delat venku....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

raven-il píše:Jasne, ale ja bych to rad pouzil na bytovky pro klienty a kdyz si predstavim preladovat nejakych cca 10 kliosu, jima me hruza.

To samozřejmě chápu ale pro 10 klientů jet na wds, no nevím nevím

raven-il píše:Ad mikrotik WDS, dynamicka nebo WDS slave se preladi automaticky, nebo ne ?

já mám wds na 2ks v2.8 a tam se to samo nepřeladí ale wds slave jsem nezkoušel, tam by to možná fungovat mohlo ale nevím jestli má airca tuhle funkci, vždycky jsem ji používal jen jako klienta a wds je jen v AP módu
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

Leeonek píše:
raven-il píše:Jasne, ale ja bych to rad pouzil na bytovky pro klienty a kdyz si predstavim preladovat nejakych cca 10 kliosu, jima me hruza.

To samozřejmě chápu ale pro 10 klientů jet na wds, no nevím nevím

raven-il píše:Ad mikrotik WDS, dynamicka nebo WDS slave se preladi automaticky, nebo ne ?

já mám wds na 2ks v2.8 a tam se to samo nepřeladí ale wds slave jsem nezkoušel, tam by to možná fungovat mohlo ale nevím jestli má airca tuhle funkci, vždycky jsem ji používal jen jako klienta a wds je jen v AP módu

Airca prave WDS slave neumi, to je domena MK

Vyzkousim toho kliose a uvidim.
0 x

Survivor

Příspěvekod Survivor » 19 years ago

S jakými odezvami a s jakou rychlostí HD/FD jde udělat spoj na 15km(s nebo bez nstreme), (bez zátěže, s 75% zátěží, s plnou zátěží)?
Signál cca -80dB.
Má někdo podobnou linku?
Dík za info
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Survivor píše:S jakými odezvami a s jakou rychlostí HD/FD jde udělat spoj na 15km(s nebo bez nstreme), (bez zátěže, s 75% zátěží, s plnou zátěží)?
Signál cca -80dB.
Má někdo podobnou linku?
Dík za info

12km, 24db paraboly, 2x Mk, 2x SR5, mám to fixlé na 18/18Mbit a drží to, ale na tu vzdálenost pociuju nutnost větších parabol (28db), kdybych to nefixnul, lítá to až na 54/54 ale strašně kolísali pingy
0 x

Survivor

Chtěl bych vědět reálný odezvy a rychlosti. (screen z mikrotiku s BTtesterem a ping). Dík
0 x

Survivor

Chtěl bych se zeptat jak 5GHz funguje přes stromy...
Potřeboval bych udělat link dlouhej 5,5Km, problém je,že na jednej straně 320m od vysílače je strom,kterej brání přímý viditelnosti, neni tam úplně,ale neni přímá viditelnost :(
Chtěl bych požít dvě 28dBi paraboly v limitu,kabely max 1metr.
Myslíte že by to mohlo projít??
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

pokud neni uplne, tak to jiste projde i v lete ci na jare.Jinak obecne stromy vadi vzdy, nejhorsi je orech - dle mych zkusenosti :)
Nejlepsi reseni je v noci se tam vydat s motorovkou (nebydli-li nekdo v okoli, jinak asi klasicka pilka bude tissi) a mas primou viditelnost hned :lol:
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

aj_rade píše:pokud neni uplne, tak to jiste projde i v lete ci na jare.Jinak obecne stromy vadi vzdy, nejhorsi je orech - dle mych zkusenosti :)
Nejlepsi reseni je v noci se tam vydat s motorovkou (nebydli-li nekdo v okoli, jinak asi klasicka pilka bude tissi) a mas primou viditelnost hned :lol:

Ano souhlas, nejlepsi je se na to misto vydat a podrezat to :D. Ja tak podrezal 17 stromu a jeste nejsem u konce :(.
0 x

Survivor

Podřezat to nemůžu :(
-> jsou to památeční lípy. Doufam že to těma velkýma parabolama prostřelim...
0 x