❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nejlépe napájet 1S10 na stožáru

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
DarkLogic

Re: Jak nejlépe napájet 1S10 na stožáru

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

No tomu rozumím, ale ptám se, jestli to stínění má pro obyčejné konstantní napětí 48 V DC nějaký smysl. Přeci jen je rozdíl, jestli se nám nedostává nechtěné rušení do datového kabelu, což může způsobit chyby přenosu, nebo do napájecího kabelu, kde zas tak moc o nic nejde. Nebo se pletu?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

nejde preci o sum, ktery se prenese do napajecich zil, ale predevsim o prepeti, ktere se tam nedostane, resp. naindukuje se na stineni a vybije na PEN (za predpokladu spravneho uzemneni)...
0 x
Jan Ptáček

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 12 years ago

Momentálně si s tím taky lámu hlavu, mám na site 4ks 1s10, 1xQAM10 a siklu EH1200. Vše "klasicky" napájené PoE přes uzemněný toughcable, funguje to OK, ale řeším zálohování, tedy že bych PoE vyházel, a napájel to všechno najednou z jednoho Meanwell AD155C http://www.czech-meanwell.cz/fotky10575/fotov/AD-155-spec.pdf - má i případně nastavitelný výstupní napětí +4 autobaterky 44Ah.. Je to na celkem "vlídném" místě tak by mohly ty baterky pár let vydržet. Podle datasheetu výrobců je celková spotřeba těch 48/56V zařízení 104W, ten meanwell 155W...je to lehce na hraně... CO myslíte, je to totální kravina, nebo by to ušlo?
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

net.work
Kontaktovat uživatele:

pokud vsechny spoje umi napajeni solo dvojlinkou 48V, tak v tom nevidim problem... Ad ten meanwell - rezerva tam jeste je, ale videl jsem ted, tusim od BKE, i vykonejsi zdroje...
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

taky jsme to chtěly řešil ale na konec jsme se na to vykašlaly a daly UPSku a je klid. Poslední výpadek vydržela starší smartka 700VA cca 100 minut a to tam je AFko, banda RBček a switch. Takhle bych musel řešit ještě napájení switche, nějaký měniče na RBčka, poečka na AFko a do budoucna na další věci. To si raději připlatim na jedný kapacitnější UPSce.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

patrik_
Kontaktovat uživatele:

teď na to koukám, ten krám od summitu má jenom PoE, ale asi by se dalo řešit dobastlením PoE injektoru přímo u jednotky..spíš se obávám aby zdroj dal ten šťouch když se to všechno zapne najednou.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:taky jsme to chtěly řešil ale na konec jsme se na to vykašlaly a daly UPSku a je klid. Poslední výpadek vydržela starší smartka 700VA cca 100 minut a to tam je AFko, banda RBček a switch. Takhle bych musel řešit ještě napájení switche, nějaký měniče na RBčka, poečka na AFko a do budoucna na další věci. To si raději připlatim na jedný kapacitnější UPSce.

souhlasim.. nebo je jeste reseni EPS od CyberPower i kdyz tu ted nekdo psal ze maji nejakou vadnou serii, tak bacha
0 x
Jan Ptáček

patrik_
Kontaktovat uživatele:

hapi: my tam máme ještě několik desítek RBček, ty jsou napájený přes PoE panely přes 12V meanwella, a tři cisca SF300-24.. to jsem vykuchal a světe div se, taky jede na 12V se spotřebou pod 20W, takže záloha půjde taky zároveň s RBčkama, ke kterým jsou ty switche konektlý přes VLANY, zbývá mi zálohovat 3 servery x86 s tikem a jeden VMWare a ty desítky/spoje. Předevčírem VMWare připojené k UPC APS Pro 1500 lehnul asi po 30ti minutách. K tomu asi přidám batterypack, což jsou v originále 4ks 9Ah 12V baterek + 20 Ohm odpor, něco většího bych se tam bál loupnout... http://www.yourwarrantyisvoid.com/2009/10/27/breaking-into-apcs-br24bp-battery-pack/. Právě předevčírem už mě výpadky elektriky vytočily natolik, že ty zálohy chci pořádně domáknout.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

no jestli tam mas i servery apod tak kup to EPS - samozrejme nejakou silnejsi variantu: http://www.cyberpower-eu.com/products/a ... es/eps.htm
0 x
Jan Ptáček

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Zdá se mi pro moje potřeby dostačující tahle .. http://eu.cyberpowersystems.com/product ... 500pie.htm
Máte s ní někdo zkušenosti? Budu kupovat dvě, potřebuju zálohovat dva různé hlavní distribuční body.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

jaky tam mas celkovy odber?
0 x
Jan Ptáček

patrik_
Kontaktovat uživatele:

odhadem do 1000W servery které chci zálohovat (na některé kašlu), max 104W spoje. Ostatní již zálohu má.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

tak stacit by to melo i kdyz bych asi volil mozna vyssi model - koukni se jestli i pri 80% zatizenim z toho leze cisty sinus pac nektere mensi modely umely cisty sinus jen do 40% zatizeni.. ale ja osobne kdyz bych tohle nasazoval, tak bych tim zazalohoval asi vsechno (ony ty RBcka zas tak velky odber nemaji...) + staras se jen o jedny baterky, atp...
0 x
Jan Ptáček

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Prokousal jsem se až k manuálu..pro další zvědavce tady http://eu.cyberpowersystems.com/usermanual/download/CPS1500PIE_1500PRO_UserManual_EN.pdf a tam se o tom zátěž dělá s výstupním tvarem napětí nic nepíše. Interní nabíječka programovatelná pro akku 25, 50, 75, 100Ah, doporučené gelové bezúdržbové akumulátory. Celkem přijatelně cenově by to vyšlo se dvěma 75Ah autobaterkama. Trvale by to mělo umět 1050W ... což mi asi stačí, počítal jsem příkony maximální, špičkové, ne provozní. Nejbližší vyšší model se zdá v u nás prodává asi jenom sws.cz a je to 3500VA, to už asi bude pěknej balík -nemám tam registraci a kvůli ceně jednoho zařízení asi nemá smysl ji dělat :-(.
Takže asi zůstanu u té 1500VA a nechám to co už tam je žít...RBčka jedou ze zálohy min 5 hodin. Díky moc za nasměrování... ale provozuje to tady někdo v reálu? Však víme..papír snese všechno.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja je provozuju, ale jen ty nejslabsi verze - 600E
edit: je tu topic o tom, tak pohledej...
0 x
Jan Ptáček