❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
802.11ac
Re: 802.11ac
zajimave, ze maji o jeden kanal vice nad soucasnym "venkovnim" pasmem (jakoby stred kanalu 5720)...
0 x
Jan Ptáček
Tak prý již v dubnu to sem začnou valit. Co nepotěší je spotřeba 25W
http://i4wifi.blog.cz/1303/ubiquiti-uni ... diny-unifi
http://i4wifi.blog.cz/1303/ubiquiti-uni ... diny-unifi
0 x
Dosah signálu: 125m ???
No ja nevim, to asi radeji natahnu kabel...
No ja nevim, to asi radeji natahnu kabel...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
to bude asi na 5G ten dosah, nevím ale já bych doma 5G nikdy nepoužil
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
takze bys pouzil 5G venku... a venku je 125m.... no proste kabel
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
já jen doufám že v těch širokých kanálech půjde citlivost tolik dolu, že to venku nikdo nepoužije...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:já jen doufám že v těch širokých kanálech půjde citlivost tolik dolu, že to venku nikdo nepoužije...
spousta lidí ani neví co to citlivost je .. vystrčí to z okna, nechá defaultní nastavení, připojí do toho jednoho klienta a začne si hrdě říkat poskytovatel...
já jen pevně doufám, že se v ACčku neobjeví outdoor jednotky, to by byl konec
0 x
jedině že by ČTU na to dala kus nějakého pásma, ale i tak by to byla škoda pásma 
venkovní jednotky určitě budou o UBNT a mikrotik bude mít karty

venkovní jednotky určitě budou o UBNT a mikrotik bude mít karty
0 x
Radek Úlehla píše:okoun píše:já jen doufám že v těch širokých kanálech půjde citlivost tolik dolu, že to venku nikdo nepoužije...
spousta lidí ani neví co to citlivost je .. vystrčí to z okna, nechá defaultní nastavení, připojí do toho jednoho klienta a začne si hrdě říkat poskytovatel...
+1
0 x
- midnight_man
Radek Úlehla píše:okoun píše:já jen doufám že v těch širokých kanálech půjde citlivost tolik dolu, že to venku nikdo nepoužije...
neboj sa, aj prvé Ovislinky boli indoor a dokázali sme z nich postaviť sieť v celom okrese

0 x
midnight_man píše:Radek Úlehla píše:okoun píše:já jen doufám že v těch širokých kanálech půjde citlivost tolik dolu, že to venku nikdo nepoužije...
neboj sa, aj prvé Ovislinky boli indoor a dokázali sme z nich postaviť sieť v celom okrese
ale dufam ze pri Acku sa to nezopakuje, lebo to by bol vazne uz totalny koniec pasma...
0 x
Chyba je ze sa tam dava taka sirka kanalu, mozno by bolo dobre to na outdoor obmedzit na max. 40mhz....indoor sa dufam bude pouzivat len v indoor frekvenciach....taktiez dufam ze to unify bude drahe a nebude pre kazdeho....aspon 150e....
Pozitiva 802.11ac: mu-mimo, spatial streams, beamforming, 256qam....
Pozitiva 802.11ac: mu-mimo, spatial streams, beamforming, 256qam....
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Rikam si (verim) ze pri 256QAM a "brilantnosti" platformy Atheros pujde citlivost tak hodne do kytek, ze to bude fakt jen na 100-300metru maximalne.
Jenze, prasata jsou schopny na to narvat 34dB anteny a rvat do toho co da karta a ze by dala 30dBm bych se nedivil ...
Pokud UBNT PBM10 nezabil 10G pasmo (zatim) tak UBNT AirBeam802ac (ci UBNT SuperMegaMicroVlna) dilo zkazy v 5G pasmu dokona, pri cene do 5kCZK za jednotku, coz jako "disruptive-price" urcite dokazou ...

Jenze, prasata jsou schopny na to narvat 34dB anteny a rvat do toho co da karta a ze by dala 30dBm bych se nedivil ...
Pokud UBNT PBM10 nezabil 10G pasmo (zatim) tak UBNT AirBeam802ac (ci UBNT SuperMegaMicroVlna) dilo zkazy v 5G pasmu dokona, pri cene do 5kCZK za jednotku, coz jako "disruptive-price" urcite dokazou ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
- midnight_man
lwq píše:Rikam si (verim) ze pri 256QAM a "brilantnosti" platformy Atheros pujde citlivost tak hodne do kytek, ze to bude fakt jen na 100-300metru maximalne.
Pokud UBNT PBM10 nezabil 10G pasmo (zatim) tak UBNT AirBeam802ac (ci UBNT SuperMegaMicroVlna) dilo zkazy v 5G pasmu dokona, pri cene do 5kCZK za jednotku, coz jako "disruptive-price" urcite dokazou ...![]()
+1
0 x