❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Ghz Jirouš pro 1s10

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
thanui.linux

Re: 10Ghz Jirouš pro 1s10

Příspěvekod thanui.linux » 12 years ago

Předně bych se vyprdnul na 38cm - budes zarit vsude okolo. Vezmi tohle
JRMA-650-10/11 Ra k tomu přechod na 1S10 ... označení asi nemá, poptej u dodavatele.
Pak přechod orcave arkivator:
3210(11)xxMK_A_MG1S
A konečně 1S10 :-D

Tedy vysledná sestava:
Jirous<>predchod Jirous<>prechod arkivator<>1S10
Naposledy upravil(a) thanui.linux dne 10 Apr 2013 17:35, celkem upraveno 1 x.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Kde se dá ten přechod jirous koupit?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

ahoj,
napis primo Jirousovi, ta antena z aspy rozhodne na 1s10 nepujde, ma totiz jiny ozarovac.
Jirous ti proda primo antenu na Orcave a nemusis nic resit.
0 x

thanui.linux

blax píše:ahoj,
napis primo Jirousovi, ta antena z aspy rozhodne na 1s10 nepujde, ma totiz jiny ozarovac.
Jirous ti proda primo antenu na Orcave a nemusis nic resit.

Trochu si odporujete:

rouchi píše:Mno mě už odepsal i p. Jirouš, který jak psal blax tak opravdu dělá antény i pro orcave 1s10....
ceny jsou následující: (je to to provedení s tím kvalitním masivním držákem...

"Antény v současné době pro 10 GHz máme 3: 380; 650 a 900 mm. Během jara budeme mít ve výrobě i 1200 mm.
Ceny antén jsou při odběru 1-9 ks:
JRMA-380-10/11 Ra 4k+
JRMA-650-10/11 Ra 5k+,-
JRMB-900-10/11 Ra 8k+,-
přechod pro Orcave 580,-
Ceny jsou bez DPH a bez dopravy.
Přechod je navržen tak, že využívá montážní sady Orcave na antény Arkivator."
nechci psát přesné ceny antén, abych třeba nějak neškodil p Jiroušovi v nějakých obchodech, ale vždy je to o nějakou určitou částku nad hodnotu v tisících...
0 x

blax

anteny pro PBM10 maji jinej ozarovac nez bezne anteny pro 10Ghz pro spoje typu RAY, 1S10 - je tam proste jiny prechod takze na antenu pro PBM10 to nepujde.
0 x

thanui.linux

blax píše:anteny pro PBM10 maji jinej ozarovac nez bezne anteny pro 10Ghz pro spoje typu RAY, 1S10 - je tam proste jiny prechod takze na antenu pro PBM10 to nepujde.

Než bych pronášel nějaké soudy tak bych se snažil získat informace: viz odkaz

http://www.racom.eu/cz/products/mikrovl ... ccessories

Podobný odkaz na 1S10 jsem nenašel, ale vychazím z teze, že jde-li jedno půjde i druhé. Přes víkend budu jeden spoj ve výše uvedené kombinaci nasazovat na testování, tak podám informaci.
0 x

blax

thanui.linux píše:
blax píše:anteny pro PBM10 maji jinej ozarovac nez bezne anteny pro 10Ghz pro spoje typu RAY, 1S10 - je tam proste jiny prechod takze na antenu pro PBM10 to nepujde.

Než bych pronášel nějaké soudy tak bych se snažil získat informace: viz odkaz

http://www.racom.eu/cz/products/mikrovl ... ccessories

Podobný odkaz na 1S10 jsem nenašel, ale vychazím z teze, že jde-li jedno půjde i druhé. Přes víkend budu jeden spoj ve výše uvedené kombinaci nasazovat na testování, tak podám informaci.

s 1S10 to mame ozkousene, takze teze vychazi z praxe :-)
0 x

thanui.linux

blax píše:1s10 se s Jirous ant. pouziva, staci zavolat panu Jirousovi - anteny ma i s redukci pro 1S10

Tak teď jsem z toho zmaten. :-D

EDIT: Tak tedy pozor na oznaceni anten! Existuji nejspise dve verze anten:

JRMA-650-10 UPB
JRMA-650-10/11 Ra

Ta první ( JRMA-650-10 UPB ) s 1S10 není kompatibilní - dle blax.
Druhá s 1S10 kompatibilní nejspíše bude, ale s přípravkem na 1S10 a přechodem 3210(11)xxMK_A_MG1S.

Po otestování podám další info.
0 x

thanui.linux

Spoj otestován v kombinaci 1S10 a Jirous 60ky. Dosažené hodnoty síly signálu se téměř blíží vypočteným teoretickým hodnotám. Je ale nutné si dodaný přechod od Jirouse drobně poupravit. Nutné úpravy již byli reportovány a předpokládám, že nové verze již budou ok.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

thanui.linux píše:Spoj otestován v kombinaci 1S10 a Jirous 60ky. Dosažené hodnoty síly signálu se téměř blíží vypočteným teoretickým hodnotám. Je ale nutné si dodaný přechod od Jirouse drobně poupravit. Nutné úpravy již byli reportovány a předpokládám, že nové verze již budou ok.
foto by nebylo?
0 x
Jan Ptáček

thanui.linux

http://uloz.to/xVVvXE2G/jednotka-1s10-a-anteny-jirous-pdf

Celej návod - jak to poskladat. Heslo: thanui
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

dekuji
0 x
Jan Ptáček

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

ahoj zrovna dneska jsem dával 1s10 na Jirouše 40cm... télky osmiček šroubů tam jsou OK, protože jdou skrz.... a zároveň mi nepřišlo, že by se muselo něco dobastlovat / upravovat... zároveň je pravda, že signál se mi nepodařilo dostat na ideální hodnoty (tabulkové...) miam tuhle jiroušku proti 60cm arkivatoru... (menší jirouš použit z důvodu nemožnosti použít větší anténu...)
každopádně musím říct že ten držák jirouše mi příjde lepší než dzrák arkivatoru.... myslím tím co se týče mechaniky i provedení (není potřeba použít dva klíče proti sobě...) a hlavně hlavy šroubů jsou opravdové 17" ne takový ty polo 17/60 co má akrivátor a ze kterých teču....
PS: návod pěkný a pokud se mi bude chtět tak ještě než sundáme staré 5Ghz tak zkusím na místě předělat.... ale jinak co mě napadlo tak ten kalibrační plech.... mám otočený ohybem dolů, aby se o něl člověk nepořezal..
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

hmm, minulej tejden jsem dva arkivátory dělal a pasuje na to 16ka klíč a dva proti sobě sem nepotřeboval. Samozřejmě že ten držák u toho neni zase tak extra jak vypadá. Tuhej je ale lazení s nim je teda běs.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

thanui.linux

net.work píše:ahoj zrovna dneska jsem dával 1s10 na Jirouše 40cm... télky osmiček šroubů tam jsou OK, protože jdou skrz.... a zároveň mi nepřišlo, že by se muselo něco dobastlovat / upravovat..

Tento návod je validní pro 60cm verzi, nikoli 40ku. Nikomu ho nenutim a vychazí z použití 1S10 na dva kusy 60tek.
0 x