❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Zrovna ty tu logicky myslíš... Chováš se tu jako by ti patřil svět, chytrej jak rádio a vedle v tématu se ptáš, jestli vadí, že nemáš čistou fresnelku.... bože za co nás trestáš...
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

keksik píše:A o 5GHz by som si v sucasnosti ani bicykel neoprel, obrazne povedane. Kazdu chvilu ti tam hrozi ze niekto ta v tom pasme zostreli.

5GHz zatracujete, protože jste si ho všichni navzájem zničili. Nyní 24GHz pásmo začnete prasit uplně stejně, ale ono je to vlastně v pořádku, on tam zatím nikdo není že, takže to funguje suprově. Až vám všechny volná pásma jednoho dne dojdou, tak to teprve pochopíte.... bohužel spoustě z Vás to vůbec nedojde, proto doufám, že tu nebudete moc dlouho a nebo, že jste velmi daleko od nás.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

Radek Úlehla píše:
keksik píše:A o 5GHz by som si v sucasnosti ani bicykel neoprel, obrazne povedane. Kazdu chvilu ti tam hrozi ze niekto ta v tom pasme zostreli.

5GHz zatracujete, protože jste si ho všichni navzájem zničili. Nyní 24GHz pásmo začnete prasit uplně stejně, ale ono je to vlastně v pořádku, on tam zatím nikdo není že, takže to funguje suprově. Až vám všechny volná pásma jednoho dne dojdou, tak to teprve pochopíte.... bohužel spoustě z Vás to vůbec nedojde, proto doufám, že tu nebudete moc dlouho a nebo, že jste velmi daleko od nás.

+1
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

hmm, docela nesmysl mluvit tady o zasrání 24GHz pásma když je to ptp, úzce směrový a navíc z boku téměř nezarušitelný. Co říkáte na 2x112MHz MP600 AL24F? to jenom tak kdyby vám 2x100MHz přišlo jako málo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

V tom případě chci vidět u AL24 MP600 jakou zvládne přenosovku. Protože realných 660M dělá v kanálu 80MHz.
0 x
Bývalý ISP...

hapi

nevím ale zvládne v pohodě gigo.
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 11 years ago

Chtěl jsem uspokojit Vaší zvědavost, ale nenašel jsem po baráku aktuálně žádný vyrobený spoj, který bych si mohl zapnout a vyfotit. Nicméně ve spoji MP600 ve verzích 6F/11F/13F a 24F, které je aktuálně možné vyrábět a dodávat nejsou z hlediska přenosové kapacity žádné rozdíly. Takže živá 13GHz a 900Mbit uživatelských dat.

Obrázek
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

900MB FD pri jekekolv velikosti paketu a ted tvrdte ze af24 vyjde levneji ....
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 11 years ago

ppp76 píše:900MB FD pri jekekolv velikosti paketu a ted tvrdte ze af24 vyjde levneji ....

Nic proti ale pokud potřebuju do cca. 500mbit/s s tím že víc nechci tak já už mam vybráno. 8)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Ano, pak ti stačí MP600 v 80MHz... dobrá volba :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

V kontextu urcite casti diskuze tedy jinak pokud tu byl argument ze af24 vydrzi na x let tim padem mi alca vydrzi x+y let protoze prenosova kapacita je o dost vice .... a znovu si pripomenme ze prenesu pakte yjakekoliv velikosti a se zmensujici velikosti mi neklese prenosovka spoje ....
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 11 years ago

ppp76 píše:V kontextu urcite casti diskuze tedy jinak pokud tu byl argument ze af24 vydrzi na x let tim padem mi alca vydrzi x+y let protoze prenosova kapacita je o dost vice .... a znovu si pripomenme ze prenesu pakte yjakekoliv velikosti a se zmensujici velikosti mi neklese prenosovka spoje ....

Za těch x+y let si koupím (to mi snad zbyde xxxxxx kč ) jiný spoj který bude generačně úplně jinde a v té době již starší af24 posunu dál v síti kde bude stačit.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

naozaj opakujem to tu asi mnohykrat toto NIE JE ALCOMA FAN PAGE, toto je tema ludi co pouzivaju airfiber a veci ohladom neho....
0 x

hapi

jo tak už si to nechte laskavě pro sebe. Je vidět že AF24 neni pro vás tak vás žádám o nevměšování se do tohoto tématu obzvlášť když toto pojítko neprovozujete. Je jasný, že je prostě málo lidí co je ochotných zaplatit 3x tolik za alču což ostatně potvrzuje i okolní rozhlédnutí po kraji kde prostě alcoma neroste ale AFku se velmi daří. Kdyby to nefungovalo správně tak by to snad nikdo nekupoval ne? A jestli říkáte, že alča vyjde levněji tak je tady někdo na hlavu.
70k !> 240k
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

cože 240K co to jako má znamenat :?: :?: :?:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...