❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
rado3105 píše:nie narazam na vase ambivalentne myslenie
oki na blbej dotaz blba odpoved .... zkus udelat na af24 funkcni skok 15 km trebas v mirnem desti a v limitech .....
0 x
mam spoj na 2km a pytam sa teda teba kedze tu reagujes na vsetko, co uprednostnit af24 alebo dualnstreme na 40mhz, ked chcem prenasat 80/40mbit/s....popripade co mi odporucas.
Ak nedokazes odpovedat k veci tak sa zdrz svojich priblblych komentov.
A samozrejme otazka je aj pre inych, zaujima ma aj vyjadrenie GPRS....
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
rado3105 píše:mam spoj na 2km a pytam sa teda teba kedze tu reagujes na vsetko, co uprednostnit af24 alebo dualnstreme na 40mhz, ked chcem prenasat 80/40mbit/s....popripade co mi odporucas.
0. skupina - nadnárodní operátor - koupí, to co vybere technické oddělení na základě vlastností nebo obchodní na základě úplatku - ale nikdy ne ze segmentu low-cost - tam se totiž neuplácí ... není z čeho
neřeší, jestli někoho chápe
1. skupina - která je v oboru několik let a přenáší po síti všechny druhy provozu, si koupí profi pojítko a bude postupně navyšovat kapacitu, protože ví, že dlouhodobě je to nejlevnější cesta
nikdy nepochopí skupinu 3, 2 chápe, protože si tím prošla, o skupině 0 pořád přemýšlí, jak to vlastně může jako celek fungovat
2. skupina - by si ráda koupila profi pojítko, ale počítá a ví, že lokalita mu to teď nezaplatí, ale má alespoň silné technické zázemí, tak to postaví v 5GHz s kvalitními prvky a bude vědět, že jí bude v budoucnu čekat nakonec upgrade na profi pojítko
chápe skupinu 1, skupinu 0 a 3 vůbec
3. skupina - šetří na všem, protože prodává služby za 199, moc neřeší, jestli po síti teče bcast, ucast nebo mcast, protože nemá potřebné technické zázemí, koupí tedy nejdříve RocketDish s megalomanským ziskem, vygumuje 5GHz, zjistí, že to nefunguje, protože se ruší s ostatními, ale mimo jiné hlavně sám se sebou, což si nikdy nepřizná, tak si koupí AF24 či PBM10 - a bude si ho chválit, jak je to super zařízení
nikdy nepochopí žádnou jinou skupinu
0 x
Radek Úlehla píše:
0. skupina - nadnárodní operátor - koupí, to co vybere technické oddělení na základě vlastností nebo obchodní na základě úplatku - ale nikdy ne ze segmentu low-cost - tam se totiž neuplácí ... není z čeho
neřeší, jestli někoho chápe
1. skupina - která je v oboru několik let a přenáší po síti všechny druhy provozu, si koupí profi pojítko a bude postupně navyšovat kapacitu, protože ví, že dlouhodobě je to nejlevnější cesta
nikdy nepochopí skupinu 3, 2 chápe, protože si tím prošla, o skupině 0 pořád přemýšlí, jak to vlastně může jako celek fungovat
2. skupina - by si ráda koupila profi pojítko, ale počítá a ví, že lokalita mu to teď nezaplatí, ale má alespoň silné technické zázemí, tak to postaví v 5GHz s kvalitními prvky a bude vědět, že jí bude v budoucnu čekat nakonec upgrade na profi pojítko
chápe skupinu 1, skupinu 0 a 3 vůbec
3. skupina - šetří na všem, protože prodává služby za 199, moc neřeší, jestli po síti teče bcast, ucast nebo mcast, protože nemá potřebné technické zázemí, koupí tedy nejdříve RocketDish s megalomanským ziskem, vygumuje 5GHz, zjistí, že to nefunguje, protože se ruší s ostatními, ale mimo jiné hlavně sám se sebou, což si nikdy nepřizná, tak si koupí AF24 či PBM10 - a bude si ho chválit, jak je to super zařízení
nikdy nepochopí žádnou jinou skupinu
Viete mi odpovedat na danu otazku? Co by ste vybrali Vy ako jedinec zo skupiny 2. Dualnstreme, af24 alebo co odporucite na spoj kde chcem stabilne 80/40mbit/s. Bez predsudkov voci znackam, poprosim. resp. tvrdite ze je lepsia volba 5ghz aj s pouzitim 40mhz kanala? Pricom sa vyskytuje spoj v silno zarusenej oblasti, kde je daslich asi 60 5ghz vysielacov....
Naposledy upravil(a) rado3105 dne 16 Sep 2013 11:08, celkem upraveno 2 x.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
MP200 či MP600 dle potenciálu lokality. Obecně tedy freeband od kvalitního výrobce.
0 x
Radek Úlehla píše:MP200 či MP600 dle potenciálu lokality. Obecně tedy freeband od kvalitního výrobce.
a z danych dvoch volieb dual nstreme na 40mhz alebo airfiber?
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
2Nstreme nebo 2x2 MIMO s kvalitními prvky .... hned po koordinaci své technologie na sitech
0 x
aha takže podle tebe se prostě AF24 nemá používat? To je tak ujetý že i lidem raději doporučíš pojítko do zarušenýho 5GHz pásma než aby si vůbec vyslovil slovo AF24.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
AF24 si klidně používejte, ale pokud vám vadí, že ho nikomu nedoporučím používat, tak se mě neptejte na můj názor
0 x
No na 2km mozes nasadit siklu so 60tkami antenami alebo AF24 ( z tych lacnejsich spojov ) so zalohami na 5tke. [siklu ma uz FD spoj tiez, akurat je dost mastny]
Ked tak pozeram, tak ten 2km spoj na AF bude mat ~ 126 dB free space loss. Tx antenna gain: 33 , Rx antenna gain 38, rx power -13, eirp 20 ..
Vysledny signal na protistrane niekde na urovni -68, -69 co je tak 11 - 12 dB na unik co na 2km trasu nie je bohvie co. Predpokladana rychlost tak 500/500 Mbit, pripadne 774/774 s odretymi usami.
Ale tak co si budeme hovorit, stale lepsie ako ta 5tka nech tu hovori kto chce co chce. Navyse pri AF je potencial ze spravia konfigurovatelne atpc takze to nebude az take zle. Niekde na okraji mesta smerom von by som ja osobne nevidel problem. Akurat ako som pisal, nie som taky skuseny ako tu mnoho inych prispievatelov.
Jedno je ale linkova rychlost ktoru vidis a ine je realna prevadzka a kvalita. Spoj s ktorym som mal tu cest produkoval drobnu chybovost ale iba jednym smerom. 2 udp pakety zo 408162, 0.00049 % co je mala chybovost, ale zase na nejakej backboneovej linke by sa nemala vyskytovat ziadna chybovost. Tam by tie prepoje mali byt naozaj kvalitne kedze aj male chybovosti mozu ovplyvnovat vela pouzivatelov.
Ked tak pozeram, tak ten 2km spoj na AF bude mat ~ 126 dB free space loss. Tx antenna gain: 33 , Rx antenna gain 38, rx power -13, eirp 20 ..
Vysledny signal na protistrane niekde na urovni -68, -69 co je tak 11 - 12 dB na unik co na 2km trasu nie je bohvie co. Predpokladana rychlost tak 500/500 Mbit, pripadne 774/774 s odretymi usami.
Ale tak co si budeme hovorit, stale lepsie ako ta 5tka nech tu hovori kto chce co chce. Navyse pri AF je potencial ze spravia konfigurovatelne atpc takze to nebude az take zle. Niekde na okraji mesta smerom von by som ja osobne nevidel problem. Akurat ako som pisal, nie som taky skuseny ako tu mnoho inych prispievatelov.
Jedno je ale linkova rychlost ktoru vidis a ine je realna prevadzka a kvalita. Spoj s ktorym som mal tu cest produkoval drobnu chybovost ale iba jednym smerom. 2 udp pakety zo 408162, 0.00049 % co je mala chybovost, ale zase na nejakej backboneovej linke by sa nemala vyskytovat ziadna chybovost. Tam by tie prepoje mali byt naozaj kvalitne kedze aj male chybovosti mozu ovplyvnovat vela pouzivatelov.
rado3105 píše:mam spoj na 2km a pytam sa teda teba kedze tu reagujes na vsetko, co uprednostnit af24 alebo dualnstreme na 40mhz, ked chcem prenasat 80/40mbit/s....popripade co mi odporucas.
0 x
To lukas-svk:
Zkusil sis porovnat cenu toho Siklu 60cm a airFibru? Bude tam rozdíl tak 25tis + DPH , ne?
Zkusil sis porovnat cenu toho Siklu 60cm a airFibru? Bude tam rozdíl tak 25tis + DPH , ne?
0 x
bude samozrejme, ale ja som tam napisal ze z tych lacnejsich spojov je to alternativa ..
0 x
rado3105 píše:Radek Úlehla píše:MP200 či MP600 dle potenciálu lokality. Obecně tedy freeband od kvalitního výrobce.
Ja neviem rado co tu riesis. Pozicaj si z asbisu AFko na tyzden a odskusaj, maju momentalne volny par na skusanieco pozeram do shopu. A
na 100Mbps ti to musi ist na 2km eno nuno.
A o 5GHz by som si v sucasnosti ani bicykel neoprel, obrazne povedane. Kazdu chvilu ti tam hrozi ze niekto ta v tom pasme zostreli.
0 x
keksik píše:rado3105 píše:Radek Úlehla píše:MP200 či MP600 dle potenciálu lokality. Obecně tedy freeband od kvalitního výrobce.
Ja neviem rado co tu riesis. Pozicaj si z asbisu AFko na tyzden a odskusaj, maju momentalne volny par na skusanieco pozeram do shopu. A
na 100Mbps ti to musi ist na 2km eno nuno.
A o 5GHz by som si v sucasnosti ani bicykel neoprel, obrazne povedane. Kazdu chvilu ti tam hrozi ze niekto ta v tom pasme zostreli.
ja som tu len poukazoval na nelogickost myslenia niektorych person....
0 x