❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
shooter

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod shooter » 12 years ago

Viděly jste co i4ka vyhlásila v mailu ?
prosím někdo to sem hodte musim valit spat

Nevim jak vy ale ja od ní přestal nakupovat a to vše
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Me nic nedoslooooooooooooooo :cry: asi tim ze u nich uz par let neberu nic :lol: hodte sem nekdo vynatek at se pobavim taky :lol: , asi jim na to lidi kaslou tak to zas masirujou ( ono prodat kontejner srac*** je i na i4 hodne :lol: )
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Výňatek z reklamní masáže:
Lokalita Praha: Nedochází k žádnému zarušení (kolem jednotky instalováno 15 ks 10GHz spojů Alcoma, SummitD, atd) i na stejném stožáru. Latence není sice taková jako na profi spojích Alcoma a podobných, ale za tu cenu ideální parametry.

K tomu můj poznatek z testu jednoho koupeného kousku:
Na sajtu mám jen 2 ks ALCOMA a oba po zapnutí PBM10 lehly do kytek, přestože mezi nimi a PBM byla vzdálenost víc než metr a úhel víc než 50°. Až po nastavení odstupu frekvence PBM o 56MHz od ALCOM bylo vše funkční.

Možná kdybych měl na sajtu těch ALCOM 15 ks, tak bych taky neměl s PBM problem, protože bych to tam vůbec nemontoval. Možná taky, že něco dělám blbě, když se snažím na PBM aplikovat pravidla a zkušenosti z práce s ALCOMou. A nebo mám zase jeden z těch neoriginálních kousků PBM.

Uvidíme, jak dopadne testování za provozu. Zatím mě docela nadchl AirView - onen integrovaný "spektrák", který nic neukazoval, několikrát nahlásil "Handling unresponsive device" a nakonec vytuhnul.. Pravděpodobně tam nestíhá procák, protože po vypnutí "spektráku" je jednotka ještě asik půl minuty "unresponsive". A nebo se kvůli omezeným paměťovým prostředkům musí spektrák "naloudat" místo FW a pak se zase FW "loudá" zpět.

Také mohu pochválit kvalitní držák antény, který se prohnul dříve, než jsem dotáhnul matice do stadia, kdy pérovka pod nimi změnila tvar na plochou.

Ale zas za ty peníze.... :idea:

PS: Nejsem zaujatý proti UBNT.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

Teď jsem vylovil ten kébyk ze spamu a koukám 6km, 50Mbit, 1ms a pak 1km, 30Mbit a 8ms... co je to za hovadinu? jakto že jednomu to chodí relativně výborně a druhýmu na kousíček tak mizerně? no a pak typická sračka "skutečné dlouhodobé reálné zkušenosti z provozu." jak dlouhodobé?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak do majlu mi to neprislo ale koukal sem do i4 na stranky , to se vaze chlubej takovym odpadem? latence klidne i 20ms? odladenej nsdual pri full duplex provozu 40/40 se drzi prumerne na 1ms :wink: ja bych rekl skutecne dlouhodobe na h**** :lol:
0 x

shooter

tak to tady vybliju ja

viz print
ale je to blby tam není rychlost ale jakou rychlost tim přenáší nebo chce přenášet zakaznik ale počítejte že to je namalovany na ružovo každy hájí to co si koupil tak jako že oktafka jezdí za 3 litry takže berte rezervu
Přílohy
i4ubnt.JPG
i4ubnt.JPG (113.65 KiB) Zobrazeno 3085 x
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

tak za 3litry neverim ale za 4,5 jo ... to na peugeotu delam normalne na delsi trasy

ale k veci, proste uz vsichni vime ze pbm10 se nepovedl .. takze co vlastne kdo jeste resi ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Resi jen i4 tou blbou medialni masirkou :lol:
0 x

shooter

Viktor Novotný píše:tak za 3litry neverim ale za 4,5 jo ... to na peugeotu delam normalne na delsi trasy

ale k veci, proste uz vsichni vime ze pbm10 se nepovedl .. takze co vlastne kdo jeste resi ?

ja tušil že se někdo chytne :D
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Já s kombíkem dokážu jezdit za 0 litrů, ale pekelně z toho bolí nohy :lol:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Radek Úlehla píše:Já s kombíkem dokážu jezdit za 0 litrů, ale pekelně z toho bolí nohy :lol:

+1 :lol: :lol: :lol:
0 x

WifiNet-Lhota

Příspěvekod WifiNet-Lhota » 12 years ago

Máme nějaká pojitka Narrow 10 s rychlostí 12 mbps. http://wifi.aspa.cz/summit-development- ... a-z101058/
Nechce se nám platit dalších 40000 bez daně za zrychlení.
Takže se jich chceme zbavit a dát místo nich PBM10tky a tak zrychlit na potřebných 40 až 80 Mbps.
Nechce někdo z vás vyměnit PBM10 za Narrow 10? (Navrhuji třeba 1 spoj NB10 s anténami 60cm za 4 spoje PBM10 s anténami.)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

:D z blata do louze .. super ...

od kud jste ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Za pojítko 12Mbit dát 80 tisíc? Alcomy 32Mbit se prodávají za 20-25 ...
WifiNet-Lhota píše:Máme nějaká pojitka Narrow 10 s rychlostí 12 mbps. http://wifi.aspa.cz/summit-development- ... a-z101058/
Nechce se nám platit dalších 40000 bez daně za zrychlení.
Takže se jich chceme zbavit a dát místo nich PBM10tky a tak zrychlit na potřebných 40 až 80 Mbps.
Nechce někdo z vás vyměnit PBM10 za Narrow 10? (Navrhuji třeba 1 spoj NB10 s anténami 60cm za 4 spoje PBM10 s anténami.)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

shooter

tak co prodat ty narrow solo nebo třeba kus za kus :D
0 x