Walkeer píše:hapi píše:Jako za 20k je to pěknej sráč.
Sorry, ale neda mi to: ukazes mi prosim, kde za 20k koupim novy lepsi 10GHz spoj? To je asi jako tvoje kritika RB1xxx. Dokud to nema srovnatelnou konkurenci, tak na to lze tezko nadavat. Trochu mi to pripomina kritiku napr. fabie od majitelu BMW 740.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Porovnáváš trochu blbě. Spíš je to Trabant (vyrobený změnou karoserie ze Škody 1000) za cenu Fabie snažící se být konkurentem BMW740.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Porovnáváš trochu blbě. Spíš je to Trabant (vyrobený změnou karoserie ze Škody 1000) za cenu Fabie snažící se být konkurentem BMW740.Walkeer píše:hapi píše:Jako za 20k je to pěknej sráč.
Sorry, ale neda mi to: ukazes mi prosim, kde za 20k koupim novy lepsi 10GHz spoj? To je asi jako tvoje kritika RB1xxx. Dokud to nema srovnatelnou konkurenci, tak na to lze tezko nadavat. Trochu mi to pripomina kritiku napr. fabie od majitelu BMW 740.
I kdyby to byl trabant, tak pokud dalsi nejlevnesi zarizeni v danem pasmu stoji minimalne 3x vic, tak to stejne znamena, ze srovnatelne zarizeni proste neexistuje. Jinymi slovy, nema to konkurenci. Kdyz to reknu jeste jinak: pripada mi trochu nestastne kritizovat vec, ktera nejak funguje (to by ji jinak vsichni vraceli, coz nevraci) a v dane cenove hladine ji proste nikdo jiny vyrobit neumi. Spis mi to pripomina situaci, kdy by na trhu s auty byl budto superb za 600tis a drazsi auta a vozitko Tatu za 200tis. Jasne, je to shnunt, zejmena ve srovnani se superbem ci BMW 740, ale kdyz proste potrebuji jet 1x tydne na nakup do sousedni vesnice, bude mi to bohate stacit. A o tom to je.
Samozrejme mi je jasny, ze vas to sere hlavne kvuli tomu, ze to zarusuje uz tak dost zarusene pasmo 10GHz a to jednak protoze to je levne, takze i socky s par klientama si to muzou koupit, jednak protoze to je TDD. To prvni je ale zakon trhu a volneho pasma, bohuzel, to druhe je zase dane aktualne planou normou.
0 x
Jediné rozumné srovnání mi přišlo velmi trefné to, které bylo uvedené tuším dokonce v tomto vlákně. Jedná se traktoru na dálnici. Traktor nemá na dálnici co dělat, je pomalý, brzdí ostatní. Jakkoli staré "auto"(i ten tebou uváděný trabant), ujíždí rozumnou rychlostí a zácpy rozhodně nezpůsobuje.
Pro traktor by bylo ideálně zvolit nějaké méně frekventované pole, tam se může honit s jinými traktory, a pokud s jiným traktorem zkríží pluhy, nikomu to vadit nebude.
Dále trochu zcestně říkáš, že žádné levnější zařízení v pásmu 10Ghz mu nemůže s cenou konkurovat. Uznej že je blbost srovnávat cenu duplexní desítky s M10, je to prostě jiná kategorie. Tady Insider je schopný udělat TDD spoj a asi i levnějc.
Máš svůj názor na M10, to chápu. Já na něj mám taky svůj názor, a i přesto že jsem si jednu M10 koupil, je stále negativní :)
Pro traktor by bylo ideálně zvolit nějaké méně frekventované pole, tam se může honit s jinými traktory, a pokud s jiným traktorem zkríží pluhy, nikomu to vadit nebude.
Dále trochu zcestně říkáš, že žádné levnější zařízení v pásmu 10Ghz mu nemůže s cenou konkurovat. Uznej že je blbost srovnávat cenu duplexní desítky s M10, je to prostě jiná kategorie. Tady Insider je schopný udělat TDD spoj a asi i levnějc.
Máš svůj názor na M10, to chápu. Já na něj mám taky svůj názor, a i přesto že jsem si jednu M10 koupil, je stále negativní :)
0 x
Problem je, ze traktor na dalnici nemuze, kdezto PBM alespon v principu do eteru zrejme ano. To, ze trochu leze z masky je rekneme drobny detailLeeonek píše:Jediné rozumné srovnání mi přišlo velmi trefné to, které bylo uvedené tuším dokonce v tomto vlákně. Jedná se traktoru na dálnici. Traktor nemá na dálnici co dělat, je pomalý, brzdí ostatní. Jakkoli staré "auto"(i ten tebou uváděný trabant), ujíždí rozumnou rychlostí a zácpy rozhodně nezpůsobuje.

Pripada mi to podobne, jako kdyz ekologicke aktivisti "blokuji" stavbu dalnice vedouci nejakym CHKO. Vetsina lidi nadava na ty aktivisty, ze kvuli nim nemame dalnici uz davno hotovou. Nedochazi jim, ze kdyz jim soudy davaji za pravdu, tak to zrejme neni chyba tech aktivistu, ale statu, kdyz se snazi stavet dlanici pres CHKO. Neni chyba ubnt ze udelalo levne TDD zarizeni, kdyz to nase CTU dovoluje. Stejne tak neni chyba lidi, kdyz to kupujou.
Leeonek píše:Dále trochu zcestně říkáš, že žádné levnější zařízení v pásmu 10Ghz mu nemůže s cenou konkurovat. Uznej že je blbost srovnávat cenu duplexní desítky s M10, je to prostě jiná kategorie. Tady Insider je schopný udělat TDD spoj a asi i levnějc.
Ano, srovnavat duplexni desitku za 100litru s PBM10 za 20 je stejne, jako srovnavat Tatu nebo Fabii s BMW 740. Jenomze z bodu a do bodu b je doveze oboje a vazne si myslim, ze ne uplne kazdy potrebuje na nakup do vedlejsi vesnice BMW 740.
0 x
Walkeer píše:Ano, srovnavat duplexni desitku za 100litru s PBM10 za 20 je stejne, jako srovnavat Tatu nebo Fabii s BMW 740. Jenomze z bodu a do bodu b je doveze oboje a vazne si myslim, ze ne uplne kazdy potrebuje na nakup do vedlejsi vesnice BMW 740.
Na vesnici si vystacite s 5-tkou a bude vam chodit lip nez PBM10. Doporucil bych napr. Rocket M. Je treba si uvedomit i dalsi skutecnosti. Napr. fyzikalni vlastnosti sireni signalu. Zatimco na 5GHz utlum deste vubec nemusite resit, na 10G hraje celkem vyznamnou roli. Takze s rezervami na unik signalu, s jakymi se bezne realizuji 5-tky, si na 10tce nevystacite, respektive vystacite, ale na podstatne kratsi vzdalenosti, pokud chcete, aby ten spoj mel rozumnou dlouhodobou dostupnost.
Walkeer píše:Neni chyba ubnt ze udelalo levne TDD zarizeni, kdyz to nase CTU dovoluje. Stejne tak neni chyba lidi, kdyz to kupujou.
Hmmm .... tak to je klasika. Zcela urcite neni chyba Ubiquiti, ze udelali PBM10, protoze oni ho urcite nedelali pro CZ trh, nebot je to evidentne PtMP zarizeni urcene do tech zemi EU, kde maji harmonizovanou 10-tku, coz neni nas pripad. Je chyba i4wifi, ze se to sem snazi pres mrtvoly dovazet a prodavat to tady i kdyz moc dobre vedi, ze to neni z mnoha technickych duvodu spravne. Proste opet jeden vycurany prekupnicek co ma pocit, ze precura svet a je mu uplne jedno, co po nem zbyde.
Udelam stejne kvalitni prirovnani. Neni chyba pancovacu alkoholu, ze pancujou methyl, kdyz to statni organy tolerovaly. Stejne tak neni chyba lidi, ze si takovy alkohol kupujou. Kolik lidi musi zarvat tentokrat, aby se nekdo probral ?
Naposledy upravil(a) GRFS dne 29 Sep 2012 11:13, celkem upraveno 1 x.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
uvedom si, ze lide co ted z petek preskoci do desitky tak vetsinou vubec nevi co je rezerva na unik, nebo co je nejaka dostupnost spoje
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
GRFS píše:Walkeer píše:Ano, srovnavat duplexni desitku za 100litru s PBM10 za 20 je stejne, jako srovnavat Tatu nebo Fabii s BMW 740. Jenomze z bodu a do bodu b je doveze oboje a vazne si myslim, ze ne uplne kazdy potrebuje na nakup do vedlejsi vesnice BMW 740.
Na vesnici si vystacite s 5-tkou a bude vam chodit lip nez PBM10. Doporucil bych napr. Rocket M. Je treba si uvedomit i dalsi skutecnosti. Napr. fyzikalni vlastnosti sireni signalu. Zatimco na 5GHz utlum deste vubec nemusite resit, na 10G hraje celkem vyznamnou roli. Takze s rezervami na unik signalu, s jakymi se bezne realizuji 5-tky, si na 10tce nevystacite, respektive vystacite, ale na podstatne kratsi vzdalenosti, pokud chcete, aby ten spoj mel rozumnou dlouhodobou dostupnost.Walkeer píše:Neni chyba ubnt ze udelalo levne TDD zarizeni, kdyz to nase CTU dovoluje. Stejne tak neni chyba lidi, kdyz to kupujou.
Hmmm .... tak to je klasika. Zcela urcite neni chyba Ubiquiti, ze udelali PBM10, protoze oni ho urcite nedelali pro CZ trh, nebot je to evidentne PtMP zarizeni urcene do tech zemi EU, kde maji harmonizovanou 10-tku, coz neni nas pripad. Je chyba i4wifi, ze se to sem snazi pres mrtvoly dovazet a prodavat to tady i kdyz moc dobre vedi, ze to neni z mnoha technickych duvodu spravne. Proste opet jeden vycurany prekupnicek co ma pocit, ze precura svet a je mu uplne jedno, co po nem zbyde.
Udelam stejne kvalitni prirovnani. Neni chyba pancovacu alkoholu, ze pancujou methyl, kdyz to statni organy tolerovaly. Stejne tak neni chyba lidi, ze si takovy alkohol kupujou. Kolik lidi musi zarvat tentokrat, aby se nekdo probral ?
Ale neměl by se probrat úřad, ale lidi. Podvodníčka nikoli podporovat koupí krámu/jedovatého chlastu, ale dát mu to sežrat ... Ale to je utopie. A řvát po další regulaci je cesta do pekel - všichni víme, jak těm nahoře chutná moc.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:GRFS píše:Walkeer píše:Ale neměl by se probrat úřad, ale lidi. Podvodníčka nikoli podporovat koupí krámu/jedovatého chlastu, ale dát mu to sežrat ... Ale to je utopie. A řvát po další regulaci je cesta do pekel - všichni víme, jak těm nahoře chutná moc.
Lidi se neproberou. Je vseobecnym trendem delat z neschopnosti a neznalosti prednost. Profituji z toho radoby podnikatele i stat. A pokud jde o regulatora, tak co bychom chteli, kdyz se z kuloaru proslycha, ze Ing.Suja ma pribuzenske vztahy do i4WiFi

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
tak tu mám info o provozu toho bazmeku... nebo spíš takhle, k provozu nedošlo protože jedna jednotka je mrtvá 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:tak tu mám info o provozu toho bazmeku... nebo spíš takhle, k provozu nedošlo protože jedna jednotka je mrtvá
kamarad si koupil mercedes a brzy se mu porouchal, takze mercedes je shunt.....na zaklade jednoho kusu se da tezko odhadovat kvalita nebo spolehlivost

0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Walkeer píše:hapi píše:tak tu mám info o provozu toho bazmeku... nebo spíš takhle, k provozu nedošlo protože jedna jednotka je mrtvá
kamarad si koupil *mercedes a brzy se mu porouchal, takze mercedes je shunt.....na zaklade jednoho kusu se da tezko odhadovat kvalita nebo spolehlivost
*trabanta
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
jako nevim čim to bylo, moje to neni, akorát vim, že to prej měl na stole a běhalo to, pak prej to měl někde na chvíly nasazený a taky to běželo, teď když to přendal tak jednotka kaput.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Walkeer píše:hapi píše:tak tu mám info o provozu toho bazmeku... nebo spíš takhle, k provozu nedošlo protože jedna jednotka je mrtvá
kamarad si koupil mercedes a brzy se mu porouchal, takze mercedes je shunt.....na zaklade jednoho kusu se da tezko odhadovat kvalita nebo spolehlivost
Tohel jen podporilo moje mineni ze je to sunt

0 x
GRFS píše:Repkins píše:GRFS píše: Alcoma pri 16QAM a 20MHz kanalu zvlada solidne 64Mb/s full duplex bez rozdilu velikosti eth. ramcu i v zarusenym prostredi od TDD
Vzdálenost, antény??
3km, 2x 60cm. Ne, ze by to neslo vic, ale slo o to v prvni rade overit elektromagnetickou (ne)kompatibilitu s TDD svetem na sajtu, kde je pritomno vetsi mnozstvi techto zarizeni. Ted se stavi nova testovaci trasa 11km s 2x 90cm a cilem je tam pustit a zmerit 256QAM, tj. dosahnout maxima propustnosti v realnych podminkach.
Tak ako, nieco nove? Vyzera to zaujimavo.
0 x