❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

soooc píše:My si koupili 6 jednotek AF24 a 3 z nich už byli/jsou v reklamaci.

a co jim bylo?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

ppp76 píše:
soooc píše:My si koupili 6 jednotek AF24 a 3 z nich už byli/jsou v reklamaci.

a co jim bylo?

2x vadný ethernet (1 - 10% packet loss) asi po 10 hodinách provozu, 1x pokles signálu na jednom chainu o 35 a na druhém o 15 dB (a taky 1 - 10% packet loss). Oboje díky zatajení vady s trafy ze strany i4wifi (pravděpodobně).
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Hatatitla píše:Nehovor mi že to kupujete za cenníkové ceny , určite budete ďaleko od trojnásobku ceny AF .

To jsem samozřejmě neřekl, kdyby sis koupil 10 AF, tak asi taky dostaneš slevu ne?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pcwifi píše:AL MP600 / 17G, 400Mbit aktivni kapacita - 144kk bez dane, naceneni z dubna...

Mám nabídku z konce března a ta zní za full kapacitu (660Mbit) 165.000,- bez DPH.

AFko stojí 70k s DPH.
MP600 stojí 200k s DPH.

tedy 3x tolik.

Ceny jsou samozřejmě pro běžný smrtelníky.

Samozřejmě jak píše soooc, on měl chyby, my nemáme chyby a spoj je dokonale srovnatelnej s Orcave 1S10 který tam bylo předtím, kromě rychlosti. Nikdo z bohatších ISPíků nemůže chtít po těch chudších aby si prostě koupil alcomu nebo i levnější Orcave na 1km když prostě tu máme AFko za poloviční cenu s 3x větší rychlostí.

My s tim máme prostě luxusní zkušenosti a mrzí mě že ostatní ne. [flame] Nicméně znám lidi kteří maji problem nainstalovat a zaměřit i 10GHz pojítko tak třeba spadáte do stejný kategorie :-) [/flame]
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Neplet sem dph to je tu snad jest enekdo neplatce?
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

ppp76 píše:Neplet sem dph to je tu snad jest enekdo neplatce?

plati ti alcoma nieco alebo si ich rodina alebo to robis z fanatickej hluposti? I ked na druhej strane je to cesky produkt...takze dalo by sa povedat aj o spravnom narodovcovi...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Rado proc k reakci na dph????

Za prve kvalitni produkt , za druhe kvalitni produkt za treti ceskej produkt s kvalitni podporou za ctvrte zkousel sem i jina pojitka jako trebas summit apod a na tohle alcu to proste nema .... Stejnej duvod mam k tomu proc beru na 5Ghz paraboly pouze uz jen od jednoho dodavatele , protoze dela kvalitni , kvalitni a za treti cesky anteny a reaguje na pozadavky kdyz je potreba , zvedne mi telefon a pobavi se o tom co bych potreboval a jak by se to dalo resit ....
0 x

rado3105

ani ta DPH nie je k teme, celkovo by som tento topic oznacil ako airfiber zumpa a urobil novy kde by trebalo kazdu sprostost tohto typu mazat.....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to rado3105 kazdy co napise cokoli co neni podle tveho gusta by se mel nechat nejlepe vymazat ? ale tohle neni forum lidi modlicich se ke kramum typu AF24 :) i kdyz par jedincu si to mysli ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

ppp76 píše:Neplet sem dph to je tu snad jest enekdo neplatce?

třeba já
0 x

rado3105

Viktor Novotný píše:to rado3105 kazdy co napise cokoli co neni podle tveho gusta by se mel nechat nejlepe vymazat ? ale tohle neni forum lidi modlicich se ke kramum typu AF24 :) i kdyz par jedincu si to mysli ..

ste tu traja co to nemate a omielate to iste a hlavne ty aj predavas alcomy....takze tak k objektivnosti...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to rado3105 - to si pletes ja neprodavam nic :) a vyuzivam / instaluju i jine PROFI spoje nez jsou ty z alcomy ... takze se uklidni
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

hapi píše:AFko stojí 70k s DPH.
MP600 stojí 200k s DPH.
tedy 3x tolik.

Protoze taky 3x tolik realne prenese. Ze to neumis realne zmerit, timpadem ani vyuzit, je tvuj problem.

hapi píše:Nikdo z bohatších ISPíků nemůže chtít po těch chudších aby si prostě koupil alcomu nebo i levnější Orcave na 1km když prostě tu máme AFko za poloviční cenu s 3x větší rychlostí.

To jiste ne, ale pokud se budes chovat takto, cituji:

Kód: Vybrat vše

stejně nám běží na plnechj 2x80MHz + 1024QAM aby se tam prostě už nikdo jinej nenasral

tak ocekavej, ze si to nikdo z tech "bohatsich" ISP nenecha libit

hapi píše:Nicméně znám lidi kteří maji problem nainstalovat a zaměřit i 10GHz pojítko tak třeba spadáte do stejný kategorie :-)

Ja taky a zrejme patris mezi ne. Jinak bys vedel, ze 10GHz pojitko se smeruje, nikoliv zameruje. Zamerujou ho jen ti, co si mysli, ze ta parabola ma stejne sirokej vyzarovak, jako WiFi sektorovka.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

Tvůj problém je že tobě to nefungovalo. Ostatním to zdá se fugnuje za 1/3 cenu :-)

aha takže podle tvých slov já nemohu zabírat velkou šířku pásma i když je tu volný ale větší ISPík ano? Nikdo mi to nezakazuje takže se tak chovat budu. Protože kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Slovíčkaření už jenom naznačuje že nemá smysl se tu bavit na úrovni. Oba jsme tu už názory zdělili takže podle pravidel fora už by jsme měli držet hubu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Hapi do to tohodle s emusim vlozit protoze neni to tak davno co ses rozciloval za podobny chovani na starnet ...ale ted delas to samy v bledemodrym ....
0 x