Viktor Novotný píše:me je to jedno, strilej tim treba na mars

vzdy bude rozdil mezi profi pristupem a bastlem
sorry, ze zde prezentuji ten prvni pristup
ano, mozna davam do vystavby moc penez, ale stale verim, ze to dava smysl
Takze ignite ktore sa tu pravidelne seka je teda profi?
Ja neviem co stale cakas...LHG60 je na maly sajt dokonala volba. Smiesna spotreba, 12-57V poe. Berem to ako dokonalu nahradu 5ky do 1,5km s tym ohladom, ze ak by tam zostal sneh tak to nepojde, nato vsak mame zalohu inym uplinkom. Ano vedel by som si tu prestavit ine riesenie na inej urovni v 80GHz ale - 1. X nasobne vyssia cena, 2. Ovela vyssia spotreba 3. Hmotnost a rozmery 4. Nutnost na vela sajtoch mat napajanie 48V. Takto mam maly sajt o 4 sektoroch, rb3011 a privod LHG60 + backup. Napajam to MW PSC160B + 2x18Ah. Toto by som musel vyrazne upravit ak by som chcel profi riesenie. Takto to funguje naprosto genialne za smiesne peniaze a bez zbytocnej upravy sajtov. Na jednom mieste sme takto dali prec AF24 ktore bolo na 1.6km. Mat spotrebu 100W a 8W je asi rozdiel...doba zalohy z bateriek sa predlzila s hodin na dni

Takze, stale nechapem v com je to LHG60 take zle. Ja v tom vidim len pozitivne vlastnosti. K dokonalosti chyba len normalna parabola a nie ta zajacia sietka...toto by som prijal ale zatial sme dostali od MK toto a nepocitam, ze dostaneme nieco ine a lepsie. U nas davame tiez do vystavby hodne penez aj na to, ze sme mala firma, mame vsade Prism APcka, do vsetkych okolitych dedin uplink FDD radiom, zatial co X nasobne vacsie firmy tu maju 5Ghz uplinky na velke sajty a starucke rockety M5 na APckach a v mnoho pripadoch nezalohovanu elektriku. V nasej lokalite mame siet na najvyssej urovni...ano nebojim sa to povedat, viem, ze to tak je. Tak isto pocitam, ze na kvalitu si potrpis aj ty ale ty mas tisicky klientov, my nie.