5.2.2019 PPS spektrum,
bude se projednávat upřesnění konkrétních řešení pro změnu VO-R/12 v pevných venkovních instalacích na 60GHz
5,8G a 6G pro RLAN
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
Re: AP 60ghz
Naposledy upravil(a) Insider dne 21 Jan 2019 15:29, celkem upraveno 1 x.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Pokud budete nekdo potrebovat, k dodani je jiz prvni varka radomu na LHGcka https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... ext=jh-lhg
0 x
Marskys píše:Pokud budete nekdo potrebovat, k dodani je jiz prvni varka radomu na LHGcka https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... ext=jh-lhg
Ten radom je uplny nezmysel....ten originalnych uchyt LHG to neudrzi vo vetre a zohne sa...tym, ze sa prida radom sa zvacsi naveterna plocha na ktoru ten drziak nebol stavany...viac problemov nez uzitku
0 x
nejde o to testovat dlouho a uz ne venku a uz vubec ne za vetru... jde o to vyrobit neco a hup sup do obchodu. V takove zijeme dobe, no co by, koukat nemusime ani moc daleko, Mikrotik a jeho trvale / nove chyby v kazde nove verzi RoS. Testovaci ovecky udelaj sami ISPíci ze svych ovecek.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
nikdo ti nebrání koupit si k LHG kovovej držák pane pozitivní.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
presne tak pokial to mas vo veternej ploche treba k tomu ten kovovoy drziak od mikrotiku co dorobili s tym to musi drzat uz ako poriadny profi spoj...
0 x
No, spíš bych měl obavu z funkčnosti - jistý Polák (nejen) na webu uTiku vehementně inzeruje svá "solid rock" řešení s celokovovou parabolou a límcem, bohužel jeden z jeho zákazníků tam postnul screeny z winboxu, ze kterých vyplývá, že spoj (s výjimkou jedné frekvence) blbne a nemá ustálené parametry. Jest tedy otázkou, jak bude fungovat obdobné řešení od Jirouse a proč je uvnitř ponecháno původní mrzké síto - skoro by se chtělo říct, že snad LHG60g síto není úmyslně přesný paraboloid(??).
A když už jsem toto nakousnul - ten žebrovaný chladič na LHG není jenom chladičem, ale patrně funguje i jako vlnovodné ústí, bohužel si myslím, že nemá úplně nejlepší tvar a na většině frekvencí (nejnižších) je parabolické síto mírně přezářeno. Ono jim ani nic moc jiného nezbývalo, když významně velký střed paraboly je zase zastíněn, jinak by účinnost už tak mizerné konstrukce šla k ledu úplně,že. Holt přizpůsobení ozařovače parabole je věda, kterou SW mágové v uTiku holt nezvládají, resp. tajemně tvrdí, jak je jejich konstrukce LHG "vyladěná". Opak je bohužel pravdou .
Poslední beta FW sic vypadá ze všech nejlíp, ovšem absence možnosti uživatele nastavit některé klíčové parametry spoje (TX power, MCS) dělá z tohoto spoje "ruletu", při které po každém restartu si nastaví jiný TX-sector a ani při pevném jeho nastavení se neustálí na stejných hodnotách RSSI a kvality. Šílený algoritmus beamformingu+dalších parametrů, na který evidentně uTik vsadil, nemá jedno optimální řešení a bylo by nanejvýš vhodné, aby "zainteresovaní" lidé (rozuměj autorizovaní prodejci a polotajní spolupracovníci uTiku), kteří zde dozajista chodí (nejen) číst jasně a tvrdě zatlačili na uTik, aby uvolnil i verzi takového FW, kde si zkušený uživatel sám nastaví klíčové parametry spoje, bez nutnosti se "modlit" a zbytečné hodiny trávit nastavováním, směrováním a laborováním. Na běžné návštěvníky uTik fóra se zjevně kašle...
A když už jsem toto nakousnul - ten žebrovaný chladič na LHG není jenom chladičem, ale patrně funguje i jako vlnovodné ústí, bohužel si myslím, že nemá úplně nejlepší tvar a na většině frekvencí (nejnižších) je parabolické síto mírně přezářeno. Ono jim ani nic moc jiného nezbývalo, když významně velký střed paraboly je zase zastíněn, jinak by účinnost už tak mizerné konstrukce šla k ledu úplně,že. Holt přizpůsobení ozařovače parabole je věda, kterou SW mágové v uTiku holt nezvládají, resp. tajemně tvrdí, jak je jejich konstrukce LHG "vyladěná". Opak je bohužel pravdou .
Poslední beta FW sic vypadá ze všech nejlíp, ovšem absence možnosti uživatele nastavit některé klíčové parametry spoje (TX power, MCS) dělá z tohoto spoje "ruletu", při které po každém restartu si nastaví jiný TX-sector a ani při pevném jeho nastavení se neustálí na stejných hodnotách RSSI a kvality. Šílený algoritmus beamformingu+dalších parametrů, na který evidentně uTik vsadil, nemá jedno optimální řešení a bylo by nanejvýš vhodné, aby "zainteresovaní" lidé (rozuměj autorizovaní prodejci a polotajní spolupracovníci uTiku), kteří zde dozajista chodí (nejen) číst jasně a tvrdě zatlačili na uTik, aby uvolnil i verzi takového FW, kde si zkušený uživatel sám nastaví klíčové parametry spoje, bez nutnosti se "modlit" a zbytečné hodiny trávit nastavováním, směrováním a laborováním. Na běžné návštěvníky uTik fóra se zjevně kašle...
1 x
no, postnul to JEDEN zákazník. Jeden = nikdo. Jirous udělal pouze kryty protože zařízení pro 60GHz má pevný parametry od výrobce a změna paraboly je změna jednotky a tedy neplatí na ní jakýkoliv schválení. 60GHz má i jasný parametry výkonu a jeho dodržování takže manuální výkon neexistuje resp. by existovat neměl.
Zbytečný nastavování chceš evidentně jenom ty. Já bych jenom uvítal lepší zaměřovací režim protože na všech spojích jsme nakonec přepnuly zpět do automatiky která je nejlepší a dolazuje si vše sama.
Nemáme problém s LHGG pokud člověk neni trotl a nestaví to na velký vzdálenosti a nebo na gumový trubky.
Zbytečný nastavování chceš evidentně jenom ty. Já bych jenom uvítal lepší zaměřovací režim protože na všech spojích jsme nakonec přepnuly zpět do automatiky která je nejlepší a dolazuje si vše sama.
Nemáme problém s LHGG pokud člověk neni trotl a nestaví to na velký vzdálenosti a nebo na gumový trubky.
1 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
jaký je tedy v posledních verzích správnej postup lazení lhg? jen podle šipek na signál se vůbec nedívat?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:jaký je tedy v posledních verzích správnej postup lazení lhg? jen podle šipek na signál se vůbec nedívat?
Zaklad je podle mne OKO pripdne puskohled.
0 x
Gemb píše:Marskys píše:Pokud budete nekdo potrebovat, k dodani je jiz prvni varka radomu na LHGcka https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... ext=jh-lhg
Ten radom je uplny nezmysel....ten originalnych uchyt LHG to neudrzi vo vetre a zohne sa...tym, ze sa prida radom sa zvacsi naveterna plocha na ktoru ten drziak nebol stavany...viac problemov nez uzitku
Presne jak pise "hapi" neni problem dokoupit precizni drzak solidmount https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... stiid=4331 pokud je LHGcko instalovane v horsich povertnostnich podminkach.
1 x
KoZLiCeK píše:okoun píše:jaký je tedy v posledních verzích správnej postup lazení lhg? jen podle šipek na signál se vůbec nedívat?
Zaklad je podle mne OKO pripdne puskohled.
A kam ten puškohled dáš? Napadá mě maximálně na držák a pak přimontovat síto. Mám jeden z ignitu, má někdo odzkoušeno funkčnost?
0 x
hapi píše:no, postnul to JEDEN zákazník. Jeden = nikdo. Jirous udělal pouze kryty protože zařízení pro 60GHz má pevný parametry od výrobce a změna paraboly je změna jednotky a tedy neplatí na ní jakýkoliv schválení. 60GHz má i jasný parametry výkonu a jeho dodržování takže manuální výkon neexistuje resp. by existovat neměl.
Ano, do 500m se LHG vždy "nějak" spojí,ale výrobce deklaruje větší vzdálenosti a nazývat někoho trotlem,když jich potřebuje dosáhnout o lecčems svědčí. A u těchto vzdáleností opravdu není úplně jedno, jestli výsledný signál a kvalita je max. možná nebo jen "nějaká".
Směrování puškohledem (neboli osové) není nejlepší na větší (rozuměj deklarované) vzdálenosti, už ne jen proto, že jsou zde 4 kvazistředové vyzařováky beamformingu a s nimi spojené 4 možnosti TX-sectorů. Ale i při fixní volbě TX-sectoru ruleta automatiky uTiku čaruje s TX powerem, MCS a zřejmě i dalšími parametry a ne vždy s jednoznačným výsledkem.
Zbytečn é nastavování (rozuměj mód ALIGN s vypnutou automatikou) určitě nechci jenom já a pokud jste byli chlapi, tak jste je pak určitě přepnul i a ne přepnuly do automatiky (rulety).
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to je vazne smutne, kdyz to nekdo chce na vice jak 500m, ale chapu, je to ceske
( mozna i slovenske
) vzdy neco pouzit na to, na co to neni urceno ..
reci vyrobcu o vzdalenostech, hmm takze locoAC pouzivame na 10+ km ? kdyz to "deklaruje" vyrobce ?
reci vyrobcu o vzdalenostech, hmm takze locoAC pouzivame na 10+ km ? kdyz to "deklaruje" vyrobce ?
1 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
chci se dotazat, nema nekdo vyslovene pres ulici spoj s verzi RBwAPG-60ad ? jak se na tom moc malo usazuje / namrza snih a jede to nekomu i v techto hnusech co venku padaji ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))