PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vyber MIMO sektorky
Re: Vyber MIMO sektorky
kristova noho to je pozalaceny ? ta cena je maso
s tim bych si fakt uzil, to chytne vysilani konkurence 10km vzdalene...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
V celku hezké, ale do plastu bych už žádné AP zavírat nechtěl. Kdo jednou zkusí nasekat celej sajt do kovových krabic, už ho nikdy nenapadne to dávat do obalu z ropy.
0 x
Radek Úlehla píše:V celku hezké, ale do plastu bych už žádné AP zavírat nechtěl. Kdo jednou zkusí nasekat celej sajt do kovových krabic, už ho nikdy nenapadne to dávat do obalu z ropy.
Dobrý den,
a máte nějaké antény s kovovým boxem odzkoušené? Pokud vím, tak jsou jen dvě - Raytra a Cyberbajt (ketrý má ze zadní strany plech).
Všiml jsem si, že Raytry používáte. Jak je to s jejich "žebříčkem" mezi ostatními dvoupol. anténami propranými zde na forku (antény od UBNT - ta nemá kovový box a Cyberbajt).
Děkuji
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Výběr Raytry nás stál asi 15 tis. Koupil jsem anténu, rozebral ... koupil jsem anténu, rozebral ... Raytra byla asi 8. v pořadí. Každopádně musím říct, že zpracování UBNT je na velmi dobré úrovni, ale bohužel nemají kovový box, jelikož používáme výhradně mikrotik, tak je to pro nás zásadní problém. Polské antény vypadají každý den jinak a jsou přesnou kopií čínských, jen víc odfláknuté. Raytra je jedna z mála antén u které se nebojím, co s ní bude za 5 let.
0 x
a máš nějakej důkaz že ten kovovej box něčemu pomůže? Nějak na stožáru nevidim rozdíl mezi boxem s plastu a kovu. Základem je vždy kvalitní anténa.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Nebere ti bordel zezadu. Pokud máš víc sektorek na jednom místě tak je to znatelné
0 x
Právě proto přece vybíráme sektory aby dozadu zářili co nejméně. Přece na sajtu nedáváš sektory tak aby jeden svítil do zad druhému ne? Jinak ten argument nechápu.
Na testech jsem pálil do RBčka směrovkou a ani to s nim nehnulo. Když jsem směrovku namířil na anténu připojenou k RBčku tak teprve potom šlo do kolen. Budu rád když se budu plést.
Na testech jsem pálil do RBčka směrovkou a ani to s nim nehnulo. Když jsem směrovku namířil na anténu připojenou k RBčku tak teprve potom šlo do kolen. Budu rád když se budu plést.
0 x
Tam jde spíš o tom že když máš sektorku plastovou. A rb přichyceno na zádech v plastovém boxu tak ta VF část chytá různé odrazy a signály zezadu.
Kdežto když je celý routerboard uzavřený v kovu tak zezadu logicky nechytá (ani odrazy, nic)
Kdežto když je celý routerboard uzavřený v kovu tak zezadu logicky nechytá (ani odrazy, nic)
0 x
to trochu nechápu. Co má společného VF část RBčka s plastovou anténou? nerejpu, snažím se k něčemu dobrat.
0 x
tady je otazka, kolik to RBcko, resp. jeho karta je schopna absorbovat wf signalu prostrednictvim, desky, ufl/mmcx konektoru, pigtailu, atp... tohle, pokud vim, nikdo nikdy nemeril a muze se to lisit i dle jednotlivych modelu RB...
0 x
Jan Ptáček
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Největší problém je v tom, že se ruší opravdu samotné desky a sběrnice - alespoň u verzí řady 4xx a 7xx, u 9xx zatím nezkoušeno. Měřit jsme to neměřili, ale je to krásně vidět, když se zavře do jedné plechové krabice více RBček bez plechového krytu. Výsledek je pak jasnej - signál ok, kanál čistej, SNR OK a CCQ 10%, vypnou se ostatní RBčka a najednou je CCQ 100%.
0 x
jasně, to už je ale rušení mezi sebou ne rušení z venku. Na stožáru jsou taková zařízení beztak minimálně půl metru od sebe.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Problém se projevuje i při instalacích do jirous boxů. Instalace na komíně teplárny, 15 spojů x metrů od sebe, okolo celého průměru.
0 x
jo chlape ale to se ti ruší přes anténní systééém
ověřeno.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:jo chlape ale to se ti ruší přes anténní systééémověřeno.
máš k tomu nějaké podklady? napiš o tom víc
0 x