❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

David2006 píše:Vono se to má tak že ppp76 jen vopruzuje, nemá teď pro airFiber využití a na trasy kolem 5km kam by to chtěl dát si to nelajzne :lol: . Takže jen křičí že marketing uvádí 13km a ne 700Mb ale jen 500Mb a měřák a kdesicosi. Jiné sítě to mají spokojeně nasazené adekvátně svým potřebám a jen nemají potřebu se tu handrkovat s blbci jak na tržišti :wink: .

Tak nesnazim se lamat fyziku kdyz je to blbost ze ? Tak nejak chapu ze to nema cenu ji lamat kdyz to prost enejde ... Neprijde mi jaksi smysluplne nasazovat 24Ghz vseobecne na vetsi vzdalenosti nez je urcene, na delsi trasy jsou vhodnejsi jina frekvencni pasma ... a davat to na dlouhe trasy jen proto ze to jde vohulit aby to jelo je pitomost a svedci to o jen o tom jak se nekteri k pasmum vseobecne chovaji ... kdyz to nejde silou pujde to jest evetsi ... nejakym vyzarenym povolenym vykonem si akorat tak vytiraji *****
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:
Viktor Novotný píše:
David2006 píše: s blbci jak na tržišti :wink: .

Jo tak ted ses sam pekne oznacil. Nejakou chvili uz se drzim a radeji sem do toho vlakna neprispivam, protoze proste nema smyslu se s tebou hadat.

No držíš se kdoví za co :D . Přeci když něco nechci, zkusil jsem si to nasadit a nepovedlo se mi to tak to nechám těm co to chtějí a nepindíkuji jim pořád do toho,ne? :D

Davide mozna si to nepostrehl ale tohle je isp forum a lide se tu snazi resit technicke veci ohledne poskytovani internetu a ne tve sexualni deviace ci komplexy ohledne velikosti penisu , prosim prenech si tyto potreby pro jina fora zabyvajici se touto tematikou pripadne vyhledej odborneho lekare a zde do fora prispivej k danemu tematu , pokdu by nekdo z moderatoru promazal tve vykriky do tmy koncici narazkou na penis zmensilo by se toto vlakno na polovinu a dalo by se tu vyznat ...
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

My máme těhlech spojů na síti celkem 5 a dávaly se tam kde už nestíhaly dosavadně použitý Alcomy a Racomy. A jediný co se změnilo, je to, že vše funguje jak má. O všech 5 spojích co jsme nasadili se od jejich instalace neví, protože makaj jak maj. To že to není kvalitativně jako Alcoma nám bylo jasný už před koupí, ale s tím se počítalo a taky to nikdo neočekával. Za ty prachy to svojí práci plní naprosto parádně a bylo by jedno zda tam je AF, nebo nějaká Alcoma. Mě tyhle debaty o AF připomínaj audiofily, který každej předzesilovač a zesilovač trápěj na hranicích jejich funkčnosti a podle toho taky vše porovnávaj. Reálný parametry a uchometrický parametry nikoho nezajímaj, hlavní je přece měřák na THD a obdelníky na 20MHz :lol:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

kam jsi ty alcomy dal ? nemas je k prodeji :-) ? diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

kure05 píše:My máme těhlech spojů na síti celkem 5 a dávaly se tam kde už nestíhaly dosavadně použitý Alcomy a Racomy. A jediný co se změnilo, je to, že vše funguje jak má. O všech 5 spojích co jsme nasadili se od jejich instalace neví, protože makaj jak maj. To že to není kvalitativně jako Alcoma nám bylo jasný už před koupí, ale s tím se počítalo a taky to nikdo neočekával. Za ty prachy to svojí práci plní naprosto parádně a bylo by jedno zda tam je AF, nebo nějaká Alcoma. Mě tyhle debaty o AF připomínaj audiofily, který každej předzesilovač a zesilovač trápěj na hranicích jejich funkčnosti a podle toho taky vše porovnávaj. Reálný parametry a uchometrický parametry nikoho nezajímaj, hlavní je přece měřák na THD a obdelníky na 20MHz :lol:

diktoval ale nečet: Stanislav Habich :D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kure05

Viktor Novotný píše:kam jsi ty alcomy dal ? nemas je k prodeji :-) ? diky

Jdou tam kde nestíhaj dosavadní 5GHz duální spoje. Prostě se v tý síti furt točej dál . . . :wink:
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

kure05 píše:
Viktor Novotný píše:kam jsi ty alcomy dal ? nemas je k prodeji :-) ? diky

Jdou tam kde nestíhaj dosavadní 5GHz duální spoje. Prostě se v tý síti furt točej dál . . . :wink:

Jeste bys to mohl trochu rozvest, aby i lamy pochopily, ze AF24 bude fungovat, tak jako kazdy radio, paklize ji pouzijes k ucelu, ke kteremu se hodi a na vzdalenosti, kde muze realne fungovat. Obecne rict, ze neco funguje, je celkem zavadejici. Ostatne i ten primer s audiofilem v predchozich prispevcich kulha, protoze ucho ma kazdej clovek jiny, zatimco merak ma citlivost, kmit. rozsah a celkovy parametry dany. Proto se to meri, aby se to dalo porovnat. Nebejt toho, tak zachvili bude i4wifi na reklamnich letacich tvrdit, ze AF24 prenese na 100km 10Gbit a vsichni budou spokojeny, jak maj rychly radio. Za ty prachy ...
Naposledy upravil(a) GRFS dne 04 May 2013 10:30, celkem upraveno 1 x.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

teď jsem dal UDP test skrz omezenej na 650MBit + cca 70Mbit provozu od klientů, celkem tedy nějakých cca 720Mbit. Latence už trochu vyskakovala až na 4ms ale vzhledem k tomu že už to sem tam peakuje přes maximálku spoje tak to považuju za velmi dobrý výsledek. Vlastně úplně stejnej jako když tam bylo orcave. Navíc už peakoval procesor na routeru za spojem. Nicméně sem neviděl žádnej packet lost :-)

fakt nemám dneska potřebu přemejšlet co nasadit do 2-3km. Nemá cenu honit obchoďáky různých firem aby mi dotlačili nej cenu za orcave, summit, alcomu, racom, saf nebo ten bastl siklu... všechno tohle teď nepotřebuju. Mám nej cenu a nej rychlost v jednom kompaktním balení. Měsíc předtim sem neřešil nic jinýho než výběr nových pojítek. Každý má nějakou vadu. Investice jak kráva. S AFkem to tak velká investice neni.

Nějaký znovu zaměřování při výměně jednotky je mi fuk. Za 5 minut sem schopen to doladit sám bez pomoci, jenom je třeba si k tomu správně stoupnout a můžu ráčnou točit a koukat na LCD který je fakt super rychlý. Navíc posledně jeden točil a druhej koukal což je nej protože ten co kouká má lepší představu o tom co ladí. Ostatně tak ladíme i 5GHz spoje tak jakýpak copak. Akorát tady k tomu nepotřebuju booka na kabelu. Prostě to funguje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kure05

Nebudu nic rozvádět, protože to zde nebude mít pro nikoho žádnej přínos. Je to jen hašteření a každej bude mít stejnak jinej názor. Mě stači že u nás ty spoje plněj svou funkci na 100% a o to tu jde. V tuhle chvíli přes to teče jen "klasickej" net, žádná IPTV tím nepojede, takže asi tak 8) A to že někde nemůže překousnout že se na trhu objevil spoj, kapacitně podobnejm Alcomám, ale za zlomkovou cenu, tak to je jen jeho boj, kterej si vnitřně musí vyřešit. A argumentovat tu "velikostí pindíků" u AF a Alcomy mě přijde zcestný . . . :lol:
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:teď jsem dal UDP test skrz omezenej na 650MBit + cca 70Mbit provozu od klientů, celkem tedy nějakých cca 720Mbit. Latence už trochu vyskakovala až na 4ms ale vzhledem k tomu že už to sem tam peakuje přes maximálku spoje tak to považuju za velmi dobrý výsledek. Vlastně úplně stejnej jako když tam bylo orcave. Navíc už peakoval procesor na routeru za spojem. Nicméně sem neviděl žádnej packet lost :-)

UDP se na kvality AF24 vylozene hodi. Najdi si nekde na wikipedii co to je za protokol, abys pochopil, ze takovy testy jsou k nicemu. Zkus to s potvrzovanym provozem na TCP a zkus to same jako unicast, broadcast a multicast a pak uvidis ty rozdily. A jestli mi chces tvrdit, ze tvoje sit nepouziva broadcasty, tak ti reknu, ze jsi stastny clovek, ale mnoho dalsich takovych asi neni.

hapi píše:Měsíc předtim sem neřešil nic jinýho než výběr nových pojítek. Každý má nějakou vadu. Investice jak kráva. S AFkem to tak velká investice neni.

Zato AF24 je samy pozitivum a socialni jistoty :mrgreen: Ctes vubec neco jinyho nez vlastni prispevky ?

hapi píše:Nějaký znovu zaměřování při výměně jednotky je mi fuk. Za 5 minut sem schopen to doladit sám bez pomoci, jenom je třeba si k tomu správně stoupnout a můžu ráčnou točit a koukat na LCD který je fakt super rychlý. Navíc posledně jeden točil a druhej koukal což je nej protože ten co kouká má lepší představu o tom co ladí. Ostatně tak ladíme i 5GHz spoje tak jakýpak copak. Akorát tady k tomu nepotřebuju booka na kabelu. Prostě to funguje.

No vidis a to me zrovna jedno neni. Cena lidsky prace je totiz dnes ten nejvyssi naklad, ktery navysuje cenu instalace a provozu zarizeni. A je uplne jedno, jestli si to nechas namontovat, nebo si to postavis sam. Nakonec na tom vzdycky ten clovekocas nechas.

Mimochodem za 5min nenasmerujes nic poradne a uz vubec ne AF24, kde je to LCD super rychly jen do doby, nes se rozpadne komunikace s masterem, coz se pri spravnym smerovani stane hned nekolikrat. Takze strizlivym odhadem tak 15 min na vlastni smerovani. Nepocitam zalezitosti jako je pristup na stozar k zarizeni atp.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

len si drzte klobuky a povymienajte za nove zdroje...ide burkova sezona!
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Hapi tak ted si to trosku neuridil ... UDP test .... boze .... zrovny ze ty ze se budes ohanet UDP testem ... sam vis ze UDP je hodnota na okrasu co se nasledneho realneho provozu tyce ....
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

kure05 píše:Nebudu nic rozvádět, protože to zde nebude mít pro nikoho žádnej přínos. Je to jen hašteření a každej bude mít stejnak jinej názor. Mě stači že u nás ty spoje plněj svou funkci na 100% a o to tu jde. V tuhle chvíli přes to teče jen "klasickej" net, žádná IPTV tím nepojede, takže asi tak 8) A to že někde nemůže překousnout že se na trhu objevil spoj, kapacitně podobnejm Alcomám, ale za zlomkovou cenu, tak to je jen jeho boj, kterej si vnitřně musí vyřešit. A argumentovat tu "velikostí pindíků" u AF a Alcomy mě přijde zcestný . . . :lol:

V tom pripade se tva argumentace stava dosti neverohodnou. Treba nechces priznat, ze ti to s AF24 chodi jen protoze tam mas 40dBm a poustis to na 5km. Co ja vim. Clovek kterej to uchodi opravdu tak jak pises a neporusi pritom legislativu se prece ma cim chlubit. Bylo to levny a funguje to. Tak proc takova halda tajemstvi a schovavani se za pindiky ?
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

kure05

Co to je zas za pindy ? Jestli budu montovat spoj 5 nebo 15 minut ? Neprijde vám všem tahle debata už trošku ujetá ? Mě teda silně jo ! Debatovat s někym o spoji, kterej je mu trnem v oku nemá cenu, vždy si na něm najde něco špatnýho (asi jako u všeho). Prostě komu tenhle spoj vyhovuje a stačímu, nechť si jej k plný spokojenosti používá, je to tak těžký pochopit ? To je asi jako srovnávat Fábií a Superba a tvrdit že Fábie je úplně na hovno atd . . . Ve výsledku ale obě auta člověka převezou z bodu A do bodu B a o totu jde. To že to nebude tak komfortně atd, je věc druhá :roll: Ale tady jsou jedinci, kteří určitý věci asi nikdy nepochopí a jsou zabedněný, takže to je pak težký mno . . .
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Ne montovat ale smerovat. To je trochu rozdil.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art