hapi píše:teď jsem dal UDP test skrz omezenej na 650MBit + cca 70Mbit provozu od klientů, celkem tedy nějakých cca 720Mbit. Latence už trochu vyskakovala až na 4ms ale vzhledem k tomu že už to sem tam peakuje přes maximálku spoje tak to považuju za velmi dobrý výsledek. Vlastně úplně stejnej jako když tam bylo orcave. Navíc už peakoval procesor na routeru za spojem. Nicméně sem neviděl žádnej packet lost

UDP se na kvality AF24 vylozene hodi. Najdi si nekde na wikipedii co to je za protokol, abys pochopil, ze takovy testy jsou k nicemu. Zkus to s potvrzovanym provozem na TCP a zkus to same jako unicast, broadcast a multicast a pak uvidis ty rozdily. A jestli mi chces tvrdit, ze tvoje sit nepouziva broadcasty, tak ti reknu, ze jsi stastny clovek, ale mnoho dalsich takovych asi neni.
hapi píše:Měsíc předtim sem neřešil nic jinýho než výběr nových pojítek. Každý má nějakou vadu. Investice jak kráva. S AFkem to tak velká investice neni.
Zato AF24 je samy pozitivum a socialni jistoty

Ctes vubec neco jinyho nez vlastni prispevky ?
hapi píše:Nějaký znovu zaměřování při výměně jednotky je mi fuk. Za 5 minut sem schopen to doladit sám bez pomoci, jenom je třeba si k tomu správně stoupnout a můžu ráčnou točit a koukat na LCD který je fakt super rychlý. Navíc posledně jeden točil a druhej koukal což je nej protože ten co kouká má lepší představu o tom co ladí. Ostatně tak ladíme i 5GHz spoje tak jakýpak copak. Akorát tady k tomu nepotřebuju booka na kabelu. Prostě to funguje.
No vidis a to me zrovna jedno neni. Cena lidsky prace je totiz dnes ten nejvyssi naklad, ktery navysuje cenu instalace a provozu zarizeni. A je uplne jedno, jestli si to nechas namontovat, nebo si to postavis sam. Nakonec na tom vzdycky ten clovekocas nechas.
Mimochodem za 5min nenasmerujes nic poradne a uz vubec ne AF24, kde je to LCD super rychly jen do doby, nes se rozpadne komunikace s masterem, coz se pri spravnym smerovani stane hned nekolikrat. Takze strizlivym odhadem tak 15 min na vlastni smerovani. Nepocitam zalezitosti jako je pristup na stozar k zarizeni atp.