❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

kousek píše:
Leeonek píše:Tak jak to vypadá se stávajícíma licencema na 11Ghz, už s někým řešili navýšení? Mám ještě jednu licenci kterou jsem dostal ještě před zavedením zvýšení a nevím jestli investovat do 11Ghz spoje. Zrovna na tomhle místě bych mohl bez problémů fungovat na nějakých 32Ghz, je to jen na 4km. Pokud oni na mě se zvýšením, změním licenci na jinou frekvenci.

Dle info z ČTU , bude s každým držitelem IO vedeno správní řízení ve věci poplatku za využívaní přiděleného kmitočtu. to je totiž jediná možná cesta ze strany ČTU jak můžou u již udělených IO změnit poplatek !
Nechápu, jak ti mohli přidělit 11-ku na 4 km ??? a také proč si na 4 km žádal o 11-ku Pak se nedivme, že je to pásmo zdevastované. a jediná cesta k "vyčištění" vede přez masivní zdražení !
Samozřejmně že je to chyba koordinace ze strany ČTU.
Žádat o 11-ku na 4 km je idiocie, a ze strany ČTU demence že ti to přikleply !!
Sorry 8)

1. Dopis by dotyčný měl obdržet v tomto či příštím týdnu (aspoň tak si to pamatuji z páteční prezentace pana Karmazína).
2. Už poněkolikáté pan Karmazín opakoval na svých prezentacích že ČTU nemá žádný právní nástroj nepovolovat krátké skoky. Ale zkus navrhnout to co maj na Slovensku - magistrály nad 40km, budou Tě tu milovat jako mě :lol: .
0 x

kousek
antispam: Ano

Příspěvekod kousek » 12 years ago

Ok , pokud nemužou zamitnout krátke skoky, tak je to jen a jen naše idiocie, potom ti co mají na 4 km apod. 11-ku at sem radši nepíšou a platí klidně 10x tolik !
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

kousek: hele, příště, než zase začneš brblat, by bylo dobré, mít alespoň nějaké info o tom spoji. V té samé trase jak mám já, rozhodně nikdy nikdo mít žádný licencovaný spoj mít nebude, je to spojení prdel1-prdel 2. Nechápu tedy, proč bych si nemohl zažádat o 11Ghz licenci navíc s 0db vyzářeného výkonu na 4km. V celé této lokalitě všichni jedou v desítkách, a protože je tam celkem rušení, já jsem se 4mi spoji utekl do 11ky. Podle toho, co jsem dostal za kanály, je tam ještě hafo volného místa. Co jsem viděl konkurenční spoje, je v celé této lokalitě pouze jedna jediná licence, v kdovíjakém pásmu, 1km ode mě, a uplně jiným směrem. Máš k tomu ještě nějakou připomínku, nebo něco v tom smyslu, že to byl idiotský nápad?

Když už se chceš debatovat o absurditách, učitě jsi četl, že tu psal někdo o 11ce na 1km, nebo dokonce pod km.
0 x

kousek

Leeonek píše:kousek: hele, příště, než zase začneš brblat, by bylo dobré, mít alespoň nějaké info o tom spoji. V té samé trase jak mám já, rozhodně nikdy nikdo mít žádný licencovaný spoj mít nebude, je to spojení prdel1-prdel 2. Nechápu tedy, proč bych si nemohl zažádat o 11Ghz licenci navíc s 0db vyzářeného výkonu na 4km. V celé této lokalitě všichni jedou v desítkách, a protože je tam celkem rušení, já jsem se 4mi spoji utekl do 11ky. Podle toho, co jsem dostal za kanály, je tam ještě hafo volného místa. Co jsem viděl konkurenční spoje, je v celé této lokalitě pouze jedna jediná licence, v kdovíjakém pásmu, 1km ode mě, a uplně jiným směrem. Máš k tomu ještě nějakou připomínku, nebo něco v tom smyslu, že to byl idiotský nápad?

Když už se chceš debatovat o absurditách, učitě jsi četl, že tu psal někdo o 11ce na 1km, nebo dokonce pod km.

Sorry pokud se te to dotklo, ale 11-ka je primarně určená jako velkokapacitní pojitko na dlouhé vzdálenosti, tak nechápu smysl to používat na 4 km, nebo dokonce 1km. když na tuto vzdálenost to lze řešit efektivněji a troufám si říct i levněji a i v licenci ( např. 23, 32 ) Je to jen o individualním přístupu. přiklad: mam jeden sajt, kde mám několik 10-tek na kratke vzdálenosti 2-6,5km nyní zarušen UBNT 10-kou. Budu jako ty vyřešim to 6x IO na 11-ku. super řešení ani se nedivim, že to už ČTU přestalo bavit :-) nejlepší řešení je 5,- za naboj do brokovnice :evil:
To jsem odbočil, řešení mám, ale 11-ka to určo nebude ! :lol:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Ono v době kdy jsem žádal licenci, rozhodně nic levnějšího a lepšího nebylo. Pokud to bereš podle nových cen, je to samozřejmě něco jiného, ale když byla ta možnost, proč ne? Útlum počasí podobný desítce, byla to prostě ideální volba...
0 x

kousek

chápu, psal jsem to v souvislosti se změnami v legislativě a nyní probíraným zdražením poplatků. cena je hlavní kriterium, ale dále by se měl používat i "selský" rozum.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to kousek - nevim kdo jsi, nemas nikde nijak oznaceno, ale tvoje hodnoceni je dost povrchni a bez znalosti lokality a to fakt nesnasim, nejdrive si zjisti o co a kde jde, pak hodnot ... delka skoku neni jedine podle ceho muzes hodnotit, fakt je, ze pokud se to odehrava v nejake kotline, kde to nikomu nevadi ( neni tam moc domu a tedy ani moc operatoru ), pak nechapu co tu resis ;)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 12 years ago

Tak dopisy chodi. Me uz dorazil :-).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

co v nem pekneho pisou ?
0 x
- programming
- development
- education

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Nam v patek dopis taky dorazil, pisou v nem ze zahajuji spravni rizeni a ze se muzete vyjadrit, stim ze vase vyjadreni neovlivni rozhodnuti spravniho rizeni takze holt budem platit vic..
0 x
Daniel Tasáry

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 12 years ago

ctu1.jpg
ctu1.jpg (207.52 KiB) Zobrazeno 2778 x
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Přemýšlím, jestli je mám poslat do řiti slušně nebo neslušně. I s tou jejich licencí. Každopádně už mám připravenej přechod na free pásmo a můžou si to narvat do špic.. :evil:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

se mas ... :(
0 x
- programming
- development
- education

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 12 years ago

Na vzdalenost 20+km se na free pasmo prechazi tezko :-(... sice to neni nic platne, ale neco sem jim tam napsal, tak jsem zvedavej na odpoved :-)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

No mám to na 19km, ale za těch 50 tyček udělám uprostřed sajt, kterej napojím desítkama co mám skladem a ještě odtam střelím signál na další místa a navěším tam nějaký klienty. Naštěstí mám tu možnost, kdybych neměl, jdu se střelit.
0 x