❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?
Re: 17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?
Nechci omlouvat překračování limitů ... ale tohle není wifina. Při selektivitě těchto zařízení a kvalitě antén a zařízení obecně mě zase tolik trápit přepalování nemusí. To by se ten někdo musel trefit opravdu do mě, aby mi to vadilo. Kde není žalobce, není soudce.
0 x
paja78 píše:Jednotku lze v pripade potreby prepnout na high nebo low...
Určitě? Pokud ano, tak jak? :)
0 x
Kdyz jednotce reknes, ze mas jen 30ku antenu, tak te pusti tusim az k txpower na -11.
Pokud ti to i tak nebude stacit, tak to muzes na prikazove radce poslat az na txpower -5 (tzv. rezim: Peceni holuby primo do huby
Testoval jsem, ze to fakt jde. Nicmene to provozuju v normalnich cislech... jede to naprosto dobre.
Sice je na jednotce od vyrobce samolepka HIGH a LOW... nicmene na prikazove radce maji prikaz:
radio side [L|H or 0|1]
Ten to pripadne prepne kdyz je potreba
Webove rozhrani je idealni pro bezneho clovicka, ktery resi bezne veci... kdyz potrebujes vice, tak konzolove prikazy dovedou
zazraky na pockani.
P.
Pokud ti to i tak nebude stacit, tak to muzes na prikazove radce poslat az na txpower -5 (tzv. rezim: Peceni holuby primo do huby

Testoval jsem, ze to fakt jde. Nicmene to provozuju v normalnich cislech... jede to naprosto dobre.
Sice je na jednotce od vyrobce samolepka HIGH a LOW... nicmene na prikazove radce maji prikaz:
radio side [L|H or 0|1]
Ten to pripadne prepne kdyz je potreba

Webove rozhrani je idealni pro bezneho clovicka, ktery resi bezne veci... kdyz potrebujes vice, tak konzolove prikazy dovedou
zazraky na pockani.
P.
0 x
může mi prosím někdo říci, kdo má zkušenost, jestli udělám s těma jednotkama http://wifi.aspa.cz/sdv-17g-110-mbps-17 ... s-z104697/ spoj na 7,8km a 90cm anténama tu rychlost 110Mb v normě?
0 x
Opustíš EU a najdeš si zemi zaslíbenou kde není 100mW limit. 

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vezmes MP360, das QAM4 a 56MHz kanal s 2x 95cm parabolama, tak v limitu dostanes 89Mbit, ale rezerva bude jen 10dB.
S QAM16, 28MHz kanal, tytez anteny, v limitu 77Mbit, rezerva pouze 9dB.
Summitd na tom bude urcite jeste hur.
S QAM16, 28MHz kanal, tytez anteny, v limitu 77Mbit, rezerva pouze 9dB.
Summitd na tom bude urcite jeste hur.
0 x
paja78: díky za tip
okoun: O stránku dřív jsem to psal, s 90cm anténou podle summitího kalkulátoru potřebuješ do normy výkon -23db, (což summit zřejmě neumí). Ikdyby uměl, dle stejného kalkulátoru je spoj s výkonem -23db schopný na 7,9km pracovat s rezervou pouze 5db. Takovouto "rezervu" ti shodí na tuto vzdálenost v podstatě jakýkoli deštík a nebo sněžení. Mě včera jen při chumelenici šel na 17ce a 4km trase, signál z -65 na -72 (tuším při -79 se už rozpadává).
David2006: :D
miract: nemyslím že by na tom byl Summit hůř než Alcoma, nebo máš nějakou osobní zkušenost pro srovnání?
okoun: O stránku dřív jsem to psal, s 90cm anténou podle summitího kalkulátoru potřebuješ do normy výkon -23db, (což summit zřejmě neumí). Ikdyby uměl, dle stejného kalkulátoru je spoj s výkonem -23db schopný na 7,9km pracovat s rezervou pouze 5db. Takovouto "rezervu" ti shodí na tuto vzdálenost v podstatě jakýkoli deštík a nebo sněžení. Mě včera jen při chumelenici šel na 17ce a 4km trase, signál z -65 na -72 (tuším při -79 se už rozpadává).
David2006: :D
miract: nemyslím že by na tom byl Summit hůř než Alcoma, nebo máš nějakou osobní zkušenost pro srovnání?
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 16 Feb 2012 12:12, celkem upraveno 1 x.
0 x
je to trochu unreal, ale bohužel jen kvůli davidovi2006 a podobným "blbcům" co se snaží zničit pásmo 10GHz se nedá nic dělat 

0 x
okoun: ale notááák, to jsou silné slova. On jen hledá levnou variantu tak, jako spousta jiných lidí. Co se týče výrobců, ve všem hledej pouze kšeft a následný zisk. Prodat cokoli v co největším množství, to je oč tu běží. Tak to bylo a vždy bude....
0 x
okoun píše:je to trochu unreal, ale bohužel jen kvůli davidovi2006 a podobným "blbcům" co se snaží zničit pásmo 10GHz se nedá nic dělat
Ty jsi fakt komik Okoune

0 x
Leeonek píše:okoun: ale notááák, to jsou silné slova. On jen hledá levnou variantu tak, jako spousta jiných lidí. Co se týče výrobců, ve všem hledej pouze kšeft a následný zisk. Prodat cokoli v co největším množství, to je oč tu běží. Tak to bylo a vždy bude....
já to nikomu nezakazuji hledat levné varianty, ale řešit to stylem že začnu používat něco co je mimo legálnost se nedá ospravedlnit. nevím kdo je z náš větší komik, jestli tady někdo nadále věří že PB bude chodit s ostatníma pojidlama bez konfliktu...
0 x
Co má co do činění to zda bude chodit s ostatníma a legálnost použití jako taková? Inu komik Okoun
. V klidu se počká až s čím přijde i4wifi a pak se uvidí zda to má cenu nebo ne
.Kdybys raději nevymýšlel blbosti Ty a místo 17ky na 8km se kouknul zda dostaneš kanál v 11ce
.

0 x
podle datasheetu dokonce 24Ghz muzes legalne provozovat pouze s 35cm antenama viz http://www.summitd.cz/cz/files/288
Takze jsou defakto dve varianty:
a) maji blbej datasheet
b) nekdo to zvoral
Nebo proste musis vzdy jet mimo povoleny EIRP coz nevim jestli je moc koser.
Takze jsou defakto dve varianty:
a) maji blbej datasheet
b) nekdo to zvoral
Nebo proste musis vzdy jet mimo povoleny EIRP coz nevim jestli je moc koser.
0 x
celkem by me zajimalo jak se tyto spoje chovaji na delsi skos nez 500m, pri sirce pasma cca 56Mhz a vetsi modulaci cca 128 nebo 256QAM?
nema s tim nekdo zkusenosti?
nema s tim nekdo zkusenosti?
0 x