❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ludvik

Re: 17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Nechci omlouvat překračování limitů ... ale tohle není wifina. Při selektivitě těchto zařízení a kvalitě antén a zařízení obecně mě zase tolik trápit přepalování nemusí. To by se ten někdo musel trefit opravdu do mě, aby mi to vadilo. Kde není žalobce, není soudce.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

paja78 píše:Jednotku lze v pripade potreby prepnout na high nebo low...

Určitě? Pokud ano, tak jak? :)
0 x

paja78

Příspěvekod paja78 » 13 years ago

Kdyz jednotce reknes, ze mas jen 30ku antenu, tak te pusti tusim az k txpower na -11.
Pokud ti to i tak nebude stacit, tak to muzes na prikazove radce poslat az na txpower -5 (tzv. rezim: Peceni holuby primo do huby ;-)
Testoval jsem, ze to fakt jde. Nicmene to provozuju v normalnich cislech... jede to naprosto dobre.

Sice je na jednotce od vyrobce samolepka HIGH a LOW... nicmene na prikazove radce maji prikaz:
radio side [L|H or 0|1]

Ten to pripadne prepne kdyz je potreba ;-)

Webove rozhrani je idealni pro bezneho clovicka, ktery resi bezne veci... kdyz potrebujes vice, tak konzolove prikazy dovedou
zazraky na pockani.

P.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

může mi prosím někdo říci, kdo má zkušenost, jestli udělám s těma jednotkama http://wifi.aspa.cz/sdv-17g-110-mbps-17 ... s-z104697/ spoj na 7,8km a 90cm anténama tu rychlost 110Mb v normě?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Opustíš EU a najdeš si zemi zaslíbenou kde není 100mW limit. :lol:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

:D
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Pokud vezmes MP360, das QAM4 a 56MHz kanal s 2x 95cm parabolama, tak v limitu dostanes 89Mbit, ale rezerva bude jen 10dB.

S QAM16, 28MHz kanal, tytez anteny, v limitu 77Mbit, rezerva pouze 9dB.

Summitd na tom bude urcite jeste hur.
0 x

Leeonek

paja78: díky za tip

okoun: O stránku dřív jsem to psal, s 90cm anténou podle summitího kalkulátoru potřebuješ do normy výkon -23db, (což summit zřejmě neumí). Ikdyby uměl, dle stejného kalkulátoru je spoj s výkonem -23db schopný na 7,9km pracovat s rezervou pouze 5db. Takovouto "rezervu" ti shodí na tuto vzdálenost v podstatě jakýkoli deštík a nebo sněžení. Mě včera jen při chumelenici šel na 17ce a 4km trase, signál z -65 na -72 (tuším při -79 se už rozpadává).

David2006: :D

miract: nemyslím že by na tom byl Summit hůř než Alcoma, nebo máš nějakou osobní zkušenost pro srovnání?
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 16 Feb 2012 12:12, celkem upraveno 1 x.
0 x

okoun

je to trochu unreal, ale bohužel jen kvůli davidovi2006 a podobným "blbcům" co se snaží zničit pásmo 10GHz se nedá nic dělat :cry:
0 x

Leeonek

okoun: ale notááák, to jsou silné slova. On jen hledá levnou variantu tak, jako spousta jiných lidí. Co se týče výrobců, ve všem hledej pouze kšeft a následný zisk. Prodat cokoli v co největším množství, to je oč tu běží. Tak to bylo a vždy bude....
0 x

David2006

okoun píše:je to trochu unreal, ale bohužel jen kvůli davidovi2006 a podobným "blbcům" co se snaží zničit pásmo 10GHz se nedá nic dělat :cry:

Ty jsi fakt komik Okoune :mrgreen: .
0 x

okoun

Leeonek píše:okoun: ale notááák, to jsou silné slova. On jen hledá levnou variantu tak, jako spousta jiných lidí. Co se týče výrobců, ve všem hledej pouze kšeft a následný zisk. Prodat cokoli v co největším množství, to je oč tu běží. Tak to bylo a vždy bude....

já to nikomu nezakazuji hledat levné varianty, ale řešit to stylem že začnu používat něco co je mimo legálnost se nedá ospravedlnit. nevím kdo je z náš větší komik, jestli tady někdo nadále věří že PB bude chodit s ostatníma pojidlama bez konfliktu...
0 x

David2006

Co má co do činění to zda bude chodit s ostatníma a legálnost použití jako taková? Inu komik Okoun :lol: . V klidu se počká až s čím přijde i4wifi a pak se uvidí zda to má cenu nebo ne :wink: .Kdybys raději nevymýšlel blbosti Ty a místo 17ky na 8km se kouknul zda dostaneš kanál v 11ce :lol: .
0 x

blax

Příspěvekod blax » 13 years ago

podle datasheetu dokonce 24Ghz muzes legalne provozovat pouze s 35cm antenama viz http://www.summitd.cz/cz/files/288
Takze jsou defakto dve varianty:
a) maji blbej datasheet
b) nekdo to zvoral
Nebo proste musis vzdy jet mimo povoleny EIRP coz nevim jestli je moc koser.
0 x

blax

Příspěvekod blax » 13 years ago

celkem by me zajimalo jak se tyto spoje chovaji na delsi skos nez 500m, pri sirce pasma cca 56Mhz a vetsi modulaci cca 128 nebo 256QAM?
nema s tim nekdo zkusenosti?
0 x