❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
Re: Ubiquiti 24 GHz
ano, až, teď ne, teď vyhovuje dokonale. Až bude potřeba půl giga tak rozhodně nebudu mít 700 lidí ale tolik že mi alcomu 3x dražší zaplati 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:ano, až, teď ne, teď vyhovuje dokonale. Až bude potřeba půl giga tak rozhodně nebudu mít 700 lidí ale tolik že mi alcomu 3x dražší zaplati
No kdoví co v té době bude na trhu až Ty nebo já budeme potřebovat půl giga

0 x
ví někdo kde se měří v AFku ta teplota? Vzhledem k tomu že tam jsou dvě tak předpokládám chain0 a chain1 čemuž nasvědčuje i popisek v snmp. Předpokládám že je přímo v nějakým chipu.
0 x
hmm, tak tady prší a s 24GHz to ani nepohlo. Zajímalo by mě kdo je původcem těch fámů jak to bude za deště tlumit signál atd.. já zatim nic nepozoruju. To zase vypustil někdo kdo si přečet teoretický výpočty útlumů a 24GHz nikdy neměl v ruce nebo co? Nijak zvlášť neprší nicméně signál se absolutně nezměnil a když tady všichni tvrdí jak déšť tomu vadí tak bych očekával nějakou změnu která se nekoná.
0 x
hapi píše:hmm, tak tady prší a s 24GHz to ani nepohlo. Zajímalo by mě kdo je původcem těch fámů jak to bude za deště tlumit signál atd.. já zatim nic nepozoruju. To zase vypustil někdo kdo si přečet teoretický výpočty útlumů a 24GHz nikdy neměl v ruce nebo co? Nijak zvlášť neprší nicméně signál se absolutně nezměnil a když tady všichni tvrdí jak déšť tomu vadí tak bych očekával nějakou změnu která se nekoná.
Normálka do nejmíň 1km s tím de facto nic nehne (záleží částečně i na nastavení šoupátka) na 2km to shodí až lepivej sních kdy k večeru přimrzne a změní se v krustu o síle 0.5-2cm ( u mě 2x za zimu z toho 1 to znamenalo výpadek). Ještě čekám jak dopadne nějaká průtrž, ale to už taky lehne kdeco na 20min. Normální déšť i o něco větší na funkci rostlináře nemá vliv max 1-2dB

0 x
aha tak najednou to nemá vliv hmm. A co ty kýble výkalů co se tu probíraly cca před půl rokem když to pojítko vyšlo? To bylo samí "jéé to je obrovskej útlum když prší... to je jenom na krátný vzdálenosti aby to běhalo celej rok..." atd.. a teď nic? Bordel na radomu sundá i 10GHz.
0 x
Máme safa 24 GHz na 1.2 Km a déšť do 32-36 mm se signálem v podstatě nehne od 38 mm dal to začne rychle padat na hubu. Toť mé pozorovaní za 3 roky používaní.
0 x
hapi píše:aha tak najednou to nemá vliv hmm. A co ty kýble výkalů co se tu probíraly cca před půl rokem když to pojítko vyšlo? To bylo samí "jéé to je obrovskej útlum když prší... to je jenom na krátný vzdálenosti aby to běhalo celej rok..." atd.. a teď nic? Bordel na radomu sundá i 10GHz.
To se tu plácalo odpůrci airFibru živeno nezkušeností trhu. Realita není nijak dramatická, ale jak uvidíš lepivej sních přes den kdy má pa přimrznout k večeru, tak si večer při svíčkách moc neplánuj

0 x
anteny jsou ošetřený.
0 x
hapi píše:anteny jsou ošetřený.
Svěcenou vodou? To sem měl taky a prd z toho velebnosti

0 x
Hapi poradne se podivej na ty tabulky utlumu vody a frekvenci a uvidis ze normalni destik pri tve vzdalenosti s tim opravdu nehnde ... tady se hodne kydal hnuj ze to nekde dava na 5 a vice km ... na tvuj kratkej skok je tahle freknevce v pohode ...
0 x
hapi píše:hmm, tak tady prší a s 24GHz to ani nepohlo. Zajímalo by mě kdo je původcem těch fámů jak to bude za deště tlumit signál atd.. já zatim nic nepozoruju. To zase vypustil někdo kdo si přečet teoretický výpočty útlumů a 24GHz nikdy neměl v ruce nebo co? Nijak zvlášť neprší nicméně signál se absolutně nezměnil a když tady všichni tvrdí jak déšť tomu vadí tak bych očekával nějakou změnu která se nekoná.
hehe špatně pochopeno, tady se myslelo na 5km a více, vem si že letákově toto pojidlo tlačí na 13km! když to vlastně podle nich naddymenzuješ na 2,3km a máš tam full Tx tak to nelehne, to je snad jasný...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:hapi píše:hmm, tak tady prší a s 24GHz to ani nepohlo. Zajímalo by mě kdo je původcem těch fámů jak to bude za deště tlumit signál atd.. já zatim nic nepozoruju. To zase vypustil někdo kdo si přečet teoretický výpočty útlumů a 24GHz nikdy neměl v ruce nebo co? Nijak zvlášť neprší nicméně signál se absolutně nezměnil a když tady všichni tvrdí jak déšť tomu vadí tak bych očekával nějakou změnu která se nekoná.
hehe špatně pochopeno, tady se myslelo na 5km a více, vem si že letákově toto pojidlo tlačí na 13km! když to vlastně podle nich naddymenzuješ na 2,3km a máš tam full Tx tak to nelehne, to je snad jasný...
Si trošku osvěž paměť kolik lidí by to dalo stěží na 1kilák , ty kteří o to vůbec zájem nemají pomíjím, respektuji že to není pojítko pro jejich byznys a nepřispívají tu

viewtopic.php?f=18&t=10424&p=108639&hilit=anketa#p108639
0 x
Ta statistika je relevantni asi jako predvolebni pruzkum. Jestlize AF24 ma na RX pri 1,5km stejnou uroven, jako je minimalni prahova uroven pro 64QAM MIMO, tak to znamena, ze tech omilanych 700Mega to proste nebude davat vzdycky. Nehlede na fakt, ze to neda tech 700 ani normalne, protoze od 500Mb vyse se to uz snazi tahat za dratky pres flow control.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
GRFS píše: ze tech omilanych 700Mega to proste nebude davat vzdycky. Nehlede na fakt, ze to neda tech 700 ani normalne, protoze od 500Mb vyse se to uz snazi tahat za dratky pres flow control.
Což drtivé většině provozovatelů tohoto spoje zde na fóru vyloženě za ty love trhá žíly

0 x