❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
honzam

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod honzam » 12 years ago

David2006 píše:Radši mi testni tu betu, nechce se mi riskovat jako první :mrgreen: .

Někdo bejt první musí. Já myslím že jsi horký kandidát.... :) Budem držet palce aby to najelo
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Zatím se mi čoveče nějak nechce :lol: . Poslední co mě nalákal byl ten se SISO kvůli dešti a tak. A jak jsem psal dokud nedaj těch 128/256QAM pro krásu tak to nemám potřebu dělat. Ale Hapi má nové jednotky a navíc "servisní sadu" po ruce kdyby něco :lol: .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pošly, nemám tam účet.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

hapi píše:pošly, nemám tam účet.

Tak si jej udělej.
0 x

honzam

Hurá do toho
http://dl.ubnt.com/airfiber-fw-internal ... ootrom.bin

Notes:
- Note: Will not talk to Version 1.1.2 code - must update far end of link first if you are using the link to update the radios.

http://dl.ubnt.com/airfiber-fw-internal ... NT-MIB.txt

Mít servisní sadu po ruce tak do toho taky jdu. To SNMP nám dost chybí
Naposledy upravil(a) honzam dne 24 Apr 2013 18:45, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

David2006 píše:

Tak si jej udělej.

Access Denied

Sorry, you do not have sufficient privileges for that action.

si dělaji prdel?
0 x

honzam

musíš bejt registrovanej, dal jsem to na uloz.to
http://uloz.to/x4kGx8cE/af-v1-5-beta1-1 ... ootrom-bin
0 x

hapi

link fungoval jenom nemám přístup do toho vlákna na ubnt foru. Možná bych mohl po 11 hodině přepnout okruh a poupgradovat to. Uvidíme.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

Dalibor Toman píše:
hapi píše:Většina negativních věcí se týká půl roku starých firmwarů

co tam mas za verzi. Koukam, ze na webu je 1.1.2 ale changelog proti 1.1.1 (kterou jse zkousel) je o nicem:

- Improved: GiGE Support for more Cisco switches

Cili SNMP je stale jeste k nicemu (= nejde zaznamenavat zadne rozumne statistiky jako sila signalu, chybovost apod)?

Tento som tam nahrával , lebo to bolo na obidvoch stranách pichnuté do cisca . Ale pingalo sa to z obidvoch strán vždy jednotka a niečo na druhej strane . NA jednotku loos nebol max tam vyskočila latencia ale to je úplne bežné pri rádiách .
Na 100% to bolo na hlavnom laloku , nebolo to moje prvé rádio nad 5G , takže viem ako sa pri týchto spojoch smerujú antény.

To vyjadrenie o tých 2% od supportu zas neberte moc vážne , pokial to funguje u nich ako u hp že tam sedia brigádnici , tak sa ani nečudujem . Btw písal som si s nejakým Alexom a navyše sám odpísal že to posielal technickému týmu a podla nich je konfigurácia v poriadku . Takže tažko povedať od koho je ten výrok o tých 2% že je to v OK.
Inak jeden známi , nie ISP , ale admin v jednej fabrike to má nasadené na 1.5 km niečo cez 200 Mbit trafficu väčšinu mu z toho žerú rstp streamy z kamier a vyšok kancelársky bordel a tiež mi spomínal že sem tam mu obraz kockuje . No a vtedy , keď mu seká /kockuje obraz tam má na spoji loos 5-10% . A robí mu to čisto náhodne.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 12 years ago

zdravim
mam otazku.... idem nasadzovat toto radio na vzdialenost cca 2km. problem je v tom, ze na jednej strane spoja uz je jedno 24ghz radio, konkretne SAF. a smeruje to prakticky tym istym smerom, ktorym chcem strielat aj ja.
samozrejme dam inu frekvenciu ako to druhe 24ghz radio, ale aj tak by som sa rad spytal, ci to podla vas nebude robit problemy. staci mi tam aj mensia sirka pasma - nepotrebujem 100mhz kanal, priepustnost potrebujem cca 100 mbit.
0 x

David2006

Tak to slůvko "prakticky" se dá vyjádřit i nějak exaktně ve stupních? Ten SAF máš pod kontrolou?
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

To hatatitla tak bud ma ten spoj blbe zamerenej coz bych podle chybovosti hadal spis a nebo je to vazne tak blbej spoj ... ale tech deset procent se mi zda i na tuhle masinku moc .... tak bude spis problem mezi klavesnici a zidli ...
0 x

hapi

mato1 píše:zdravim
mam otazku.... idem nasadzovat toto radio na vzdialenost cca 2km. problem je v tom, ze na jednej strane spoja uz je jedno 24ghz radio, konkretne SAF. a smeruje to prakticky tym istym smerom, ktorym chcem strielat aj ja.
samozrejme dam inu frekvenciu ako to druhe 24ghz radio, ale aj tak by som sa rad spytal, ci to podla vas nebude robit problemy. staci mi tam aj mensia sirka pasma - nepotrebujem 100mhz kanal, priepustnost potrebujem cca 100 mbit.

ruce pryč od toho. AFko neumí snížit šířku kanálu. Jestli to je stejným směrem tak smůla. Defakto půlku pásma zabere jeden kanál, potřebuješ dva. 2x100MHz. Vyhrazeno je 250MHz. Neni možný se tam vejít. Možná bych zkusil nasadit opačný kanály než mají oni ale to je bez záruky. Já tam budu mít SAFku 12° vedle takže by to mělo ject ale bejt to stejnej směr tak o tom neuvažuju.
0 x

hapi

honzam píše:musíš bejt registrovanej, dal jsem to na uloz.to
http://uloz.to/x4kGx8cE/af-v1-5-beta1-1 ... ootrom-bin

jenom otázka... proč to má přívlastek nobootrom? nevíš?
0 x

hapi

je to tam. Main menu je jiný, je tam víc infa.

Obrázek
0 x