❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: AP 60ghz

Příspěvekod hapi » 6 years ago

honzam píše:A co ho teda zkusit přeladit výš?

zkoušel sem 66 a 64.8 nebo kolik to je a nevidim v tom rozdíl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

janci11 píše:takze na 1.3km na 66GHz by to mohlo byt v pohode aj za dazda?

Na 66GHz urcite hej a na 64,8GHz tiez.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

jasne a bez dazda az na mesiac :-D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Gemb

Viktor Novotný píše:

jasne a bez dazda az na mesiac :-D

Prosim ta Viktor kolko mas nasadenych LHG60 alebo v tvojom pripade Ignite? Na ake vzdialenosti? Taketo posmesne komenty milujem od ludi ktori to odskusane nemaju. Na 1.3km s prstom v riti. Zvladne to presne to iste co dajaka 80GHz. Utlm v 66GHz a 70/80GHz je +- rovnaky. U nas mame zatial najdlhsi link uptime 39dni a aj to len kvoli tomu, ze som upgradoval RoS (1,48km @ 64,8GHz) a za 40dni samozrejme uz prsalo....
Tie vase uvahy o tom, ako sa LHG odpoji po prvom dazdi su uplne mimo.....jedine co tu citam, ako kazdu chvilu dakomu nejde to ultra profi supacke ignite....LHG funguje tak ako mikrotik pise a to do 1,5km. V pripade totalneho mordoru sa aj 80Ghz poodpajaju takze je to uplne jedno. Kto neveri nech si vyskusa....
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 6 years ago

LHG na 60 GHz je blbé síto s papírovým držákem, co se při prvním sněhu zalepí a do jara (nebo ošetření fénem) nepojede. Ignite je tamta obvykle funkční věc s USB donglem uvnitř. Tak nevím, přijde mi, že si tato zařízení nemají co vyčítat. Nám kupodivu fungují bez problémů obě, i když třeba na ten origo držák LHG 60G nadáváme také. Pokud je to takový problém a chci/potřebuji něco profi, tak tam přece patří aspoň to Siklu nebo jiný profi/"profi" spoj.

Jinak LHG na zhruba kilometr chodí bez problému, zatím to nerozhodil déšť ani hustá (nešlo vidět přes ulici) mlha. A to je tam ten zrovna ten nejblbější kanál na dlouhé spoje.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Gemb

Myghael píše:LHG na 60 GHz je blbé síto s papírovým držákem, co se při prvním sněhu zalepí a do jara (nebo ošetření fénem) nepojede. Ignite je tamta obvykle funkční věc s USB donglem uvnitř. Tak nevím, přijde mi, že si tato zařízení nemají co vyčítat. Nám kupodivu fungují bez problémů obě, i když třeba na ten origo držák LHG 60G nadáváme také. Pokud je to takový problém a chci/potřebuji něco profi, tak tam přece patří aspoň to Siklu nebo jiný profi/"profi" spoj.

A kdeze uz snezilo? Kazdy tu basni o snehu ale ziadny zatial nebol...nemal byt ani kedy. Stale je to len hadanie.....
0 x

Myghael

Samozřejmě nikde - narážel jsem na to špičkování uživatelů IgniteNet a MikroTik 60 GHz zařízení. Také mám u každého 60 GHz spoje 5 GHz zálohu a čekám na sníh. :D
0 x

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

Myghael píše:Samozřejmě nikde - narážel jsem na to špičkování uživatelů IgniteNet a MikroTik 60 GHz zařízení. Také mám u každého 60 GHz spoje 5 GHz zálohu a čekám na sníh. :D

http://24.multimediahd.pl/pl/60ghz/105-wireless-wire-dish-alu-400mm-abs-uv-cover.html
2 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 6 years ago

Tak to je moc pekne... to by snad mohlo i fungovat a taky bych zvazoval koupi. Ja mam porad v pameti jednu zimu, kdy jsem mel pred sitem 5cm ledu na CRA vezi... Uz nikdy vice. Nebo nahore v kostelni vezi :)
1 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

coolerman1 píše:
Myghael píše:Samozřejmě nikde - narážel jsem na to špičkování uživatelů IgniteNet a MikroTik 60 GHz zařízení. Také mám u každého 60 GHz spoje 5 GHz zálohu a čekám na sníh. :D

http://24.multimediahd.pl/pl/60ghz/105-wireless-wire-dish-alu-400mm-abs-uv-cover.html

a hele, stejně blbej držák. Přepočítávám dobře že ten kit stojí přes 2 litry? wtf?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

basty
Kontaktovat uživatele:

Ano. Parabola a držák. Kdyby lhg vypadalo už z výroby takto tak není co řešit. Možná není i teď. Ukáže čas...
0 x

Myghael

Jo, přesně na to čekám. Tuto zimu jsem zařízený tak, že ani selhání úplně všech LHG 60 mi nezpůsobí nějaké velké problémy, tak je nechám, jak jsou, a uvidím, jestli bude potřeba koupit aspoň ten radom.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

coolerman1 píše:

Jasný, ale tohle je úplně nový výrobek který tím pádem nesplňuje vůbec nic. To už je možné rovnou použít 60Ghz parabolu nebo offsetku od pana Štourače.
Na druhou stranu nechápu proč to tak nevypadá od výroby. O kolik by to bylo dražší?
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:
coolerman1 píše:

Na druhou stranu nechápu proč to tak nevypadá od výroby. O kolik by to bylo dražší?

tohle taky vubec nechapu.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 6 years ago

Vidím dobře parabolu a radom Maxlinku? Poláci zhodnocujou starý železo...

Ještě jak to maj pěkně vyfocený aby nebyla vidět ta díra veprostřed paraboly 😂
0 x