❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Licencova pasma - nove ceny od 5/2012
Stávající licence bude řešit přechodné nařízení, ale to podle mne projednají až vejde v planost změna licencí. Právě kvůli tomu, aby se nestrhla lavina žádostí. Přechodné nařízení asi upraví nějak rozumně platnost pro vydané licence (aby se stát vyhnul možným žalobám), ale lajzne si teď někdo narychlo zažádat o v budoucnu předraženou 11G, když se neví ? Nelajzne .. takže jednoduše do 1.6. budou hrát všichni mrtvého brouka a držet nás tím na uzdě - ono už je to mimochodem jedno, do 1.6. už ČTÚ stejně nestihne vydat nic, jen je prostě pochopitelné, proč "nikdo nic neví".
0 x
No já třeba teď čekám na 2 licence v 11ce, počítám tak 14 dnů, jestli to pujde jako ty minulé :)
0 x
Se tak na to koukám, a bojím se, aby to u těch vyšších pásem nebyla stejná vábnička jako 11 Ghz, že by se třeba od roku 2015 zase ceny vydaly nahoru, až to každý koupí a bude dost rukojmí... V našem zlodějském státě bych se tomu nedivil. No a taky bych se nedivil nárůstu počtu černých pasažérů 

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
spis si myslim, ze lide zacnou lic nakupovat s 0 db a provozovat na plne gule
0 x
Viktor Novotný píše:spis si myslim, ze lide zacnou lic nakupovat s 0 db a provozovat na plne gule
Jo, to pak bude to frekvencni planovani hodne fungovat

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo ja to vim, ale uznej, ze te to jako spravneho cecha take nenapadlo
?
btw: co ta antena ? na icq nejsi :-/

btw: co ta antena ? na icq nejsi :-/
0 x
Dade: to napadlo asi každého :) Já budu mít celkem 4 spoje, jeden je s nulou už teď. 2 jsou na 10km, tak to asi taky snížím na nulu, kombinace antén 100+60 a 90+120. Jeden je 13km, s anténama 2*90, tam asi nechám 10db. Všechny jsou zálohované většinou desítkou někam do vedlejší lokality, takže když by to spadlo, nic zase tak hrozného se nestane. Navíc s totožnýma anténama jeli nebo jedou teď desítky s 3db, tak to zase o tolik horší nebude.
Já už sem se s těma cenama smířil, člověk to musí brát jako nutnou investici, platím měsíčně 50k za konektivitu, tak to bude ještě 8 za licence, no.....
Já už sem se s těma cenama smířil, člověk to musí brát jako nutnou investici, platím měsíčně 50k za konektivitu, tak to bude ještě 8 za licence, no.....
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 22 May 2012 07:54, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jasne, ale neni moc na oko, kmity co mame prideleny s 10db .. najednou snizit na 0db treba pri zadosti o prodlouzeni ?
0 x
Za ty prachy je to nemusí moc zajímat, ne? :)
Holt podražili, musíme se nějak zařídit, někdo to nechá tak, jak to je, někdo to bude řešit nižší cenou a potažmo nižší dostupností spojů. Když by se mě na tohle někdo zeptal, tak mu to zdůvodním takhle hnedka. Přece mi nikdo nemůže kecat do toho, jakou si dám na spoji dostupnost.
Holt podražili, musíme se nějak zařídit, někdo to nechá tak, jak to je, někdo to bude řešit nižší cenou a potažmo nižší dostupností spojů. Když by se mě na tohle někdo zeptal, tak mu to zdůvodním takhle hnedka. Přece mi nikdo nemůže kecat do toho, jakou si dám na spoji dostupnost.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no myslenka dobra, ale myslim, ze tam nejsou uplny blbci (jak na kterem oddeleni
) a bude jim jasne, ze je to podvod a pojede vetsina toho tak jak doposud ... a otazkou je zda to budou nejak resit, nebo jen urednik podepise papir a adios... ?

0 x
Toť otázka, třeba já v mém případě opravdu s tou nulou můžu jet a asi i pojedu :)
0 x
jednoducha kalkulacka na vypocet poplatku za frekvencni pridel:
http://www.mikrovlnnespoje.cz/kalkulator_licenci
http://www.mikrovlnnespoje.cz/kalkulator_licenci
0 x
Tak jak to vypadá se stávajícíma licencema na 11Ghz, už s někým řešili navýšení? Mám ještě jednu licenci kterou jsem dostal ještě před zavedením zvýšení a nevím jestli investovat do 11Ghz spoje. Zrovna na tomhle místě bych mohl bez problémů fungovat na nějakých 32Ghz, je to jen na 4km. Pokud oni na mě se zvýšením, změním licenci na jinou frekvenci.
0 x
Leeonek píše:Tak jak to vypadá se stávajícíma licencema na 11Ghz, už s někým řešili navýšení? Mám ještě jednu licenci kterou jsem dostal ještě před zavedením zvýšení a nevím jestli investovat do 11Ghz spoje. Zrovna na tomhle místě bych mohl bez problémů fungovat na nějakých 32Ghz, je to jen na 4km. Pokud oni na mě se zvýšením, změním licenci na jinou frekvenci.
Dle info z ČTU , bude s každým držitelem IO vedeno správní řízení ve věci poplatku za využívaní přiděleného kmitočtu. to je totiž jediná možná cesta ze strany ČTU jak můžou u již udělených IO změnit poplatek !
Nechápu, jak ti mohli přidělit 11-ku na 4 km ??? a také proč si na 4 km žádal o 11-ku Pak se nedivme, že je to pásmo zdevastované. a jediná cesta k "vyčištění" vede přez masivní zdražení !
Samozřejmně že je to chyba koordinace ze strany ČTU.
Žádat o 11-ku na 4 km je idiocie, a ze strany ČTU demence že ti to přikleply !!
Sorry

0 x