❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Re: Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km

Příspěvekod raven-il » 15 years ago

hapi píše:
raven-il píše:No, tak se to konecne provalio. Ubnt nereguluje správně, ale dle všeho cpe při nastavení do 10db 0,1 - 1 db, takže chyba je, ale neee pře limit. :-)

teď nevim na co si reagoval.

potrefená husa ... Reaguju ma tebe a řeči o ubnt hračkách.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

hmm jo ale když to připojíš na 20dB anténu tak automaticky nastavíš minimálně 10dB a co regulace pak? Ovšem je to tak jak říkám, základní regulace atherosů je 17dB a tedy při maximu 28dB je minimum 11dB :-D
Při nastavení pod 11dB to sice má 0.1-1dB ale z mích osobních skušeností například UB5ka pod 11dB spíš nefunguje než funguje. Signál spadne o 20dB a ne o 10dB a podobně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

trandak
antispam: Ano

Příspěvekod trandak » 15 years ago

Tak jsem přidal další spoj na 8 km vzdálenou vesnici a příští týden budu dělat druhou stranu, na fotce je 29 Prowax a za ním přidělaný box od Jirouše. Jediné co se musí upravit je vyvrtat 4x díru do plastu o velikosti 6,2mm a sedne to tam super. Akorát pozor na netu píšou, že se do toho malého jirouše vejde RB333(433) osazený jen dvěma kartami, ale bohužel se tam nevejde, proto tam budu muset dát větší box. Až to dodělám dám zase foto. Zdraví Trandák
Přílohy
lisedetail.jpg
(143.69 KiB) Staženo 482 x
lise.jpg
(165.87 KiB) Staženo 480 x
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 15 years ago

vejde se tam 433 a 2 karty
0 x

trandak

basty píše:vejde se tam 433 a 2 karty

To možná jo, ale musel by si síták přivést rovnou z venku. RB se tam vejde ale bez zapojeného kabelu.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 15 years ago

bud to jde dat nasikmo a vyuzit soucasnou pruchodku a nebo kdyz udelas pruchodku u konektoru tak to rovnou zajede do toho a je to ideal
0 x

trandak

basty píše:bud to jde dat nasikmo a vyuzit soucasnou pruchodku a nebo kdyz udelas pruchodku u konektoru tak to rovnou zajede do toho a je to ideal

Takhle možná jo, ale už mi přišly větší krabice, do kterých se vejdou v pohodě tři karty a cena stejná, tak je dnes budu vrtat a pak hodím foto. Trandák
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 15 years ago

Ahoj Tranďáku simtě jak jsi kotvil tu trojnožku do té lepenky? :) čekal jsem že to budeš mít spíš přes dlaždice se čtvercovýma obrysama na uchycení. Takhle přímo do střechy to chtělo vybojovat souhlas od majitele a dost se jich asi brání,ne? Předpokládám jsi to nějak silikonoval nebo něčím lepším oblepil aby tam neteklo.
0 x

trandak

David2006 píše:Ahoj Tranďáku simtě jak jsi kotvil tu trojnožku do té lepenky? :) čekal jsem že to budeš mít spíš přes dlaždice se čtvercovýma obrysama na uchycení. Takhle přímo do střechy to chtělo vybojovat souhlas od majitele a dost se jich asi brání,ne? Předpokládám jsi to nějak silikonoval nebo něčím lepším oblepil aby tam neteklo.

Ahoj, kdyby to byla například bytovka tak si tam vrtat ani nedovolím, ale tohle je starý zemědělský objekt, takový unikát je to kryté hnojiště a domluva byla v pohodě. Celá trojnožka je utěsněna takovou černou plastickou hmotou - TEROSTAT je to super materiál mám to minimálně už přes rok všude na anténách a je to pořád krásně pružné a neztvrdlé a krásně to těsní, například i jsem s tím potřeboval utěsnit díru průměr 20 po průchodce než jsem vyměnil celý box za nový a krásně to drží a neteče tam. Je dobré s tím terostatem dělat minimálně při pokojové teplotě aby byl více poddajný. Kdyby jsi měl ještě nějaké otázky klidně se ptej. Zdraví Trandák
0 x