❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
60GHz IgniteNet MetroLinq
Re: 60GHz IgniteNet MetroLinq
Jo abych byl úplně on-topic, tak MetroLinq-u se ta poslední věta asi netýká, jednak šířka pásma a jednak není zřejmé z datasheetu jestli tento úsek podporuje.
0 x
dnešní test iperfem ... 555 Mbit/s jeden směr, 741 Mbit/s druhý směr, 300m, signál -42
nicméně jedna strana pravidelně tuhne, pomáhá jen fyzické vypnout/zapnout

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
svestka píše:dnešní test iperfem ... 555 Mbit/s jeden směr, 741 Mbit/s druhý směr, 300m, signál -42
S jakým FW? Zkoušel jsi nějaký ten starý?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:svestka píše:dnešní test iperfem ... 555 Mbit/s jeden směr, 741 Mbit/s druhý směr, 300m, signál -42
S jakým FW? Zkoušel jsi nějaký ten starý?
ten nej. resp. všechny bez rozdílu pár dní drží, pak se "něco" stane a ta jedna strana se musí restartovat
0 x
nový FW
Release v1.1.2-8461 - July 8, 2016
Release v1.1.2-8461 - July 8, 2016
0 x
Nemohu spoj zprovoznit můžete mi prosím někdo poradit? v rámci toho bych potřeboval fw 1.1.2-8085 tam totiž šlo zvolit mód point to point master nebo slave u novějších fw už to nelze. Poraďte prosím.
0 x
nebude za ty +- stejné prachy lepší to Siklu ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
siklu je v zakladu pomalejsi a MetroLinq ma i vetsi antenu... mohli by jeste vyndat hlavu ze zadqu a dat normalni drzak do zakladu a ne za priplateq, i tak se mi osobne libi MetroLinq a silham po nem, na nejakou bytovku apod. znacka ideal.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
dzordzak píše:Nemohu spoj zprovoznit můžete mi prosím někdo poradit? v rámci toho bych potřeboval fw 1.1.2-8085 tam totiž šlo zvolit mód point to point master nebo slave u novějších fw už to nelze. Poraďte prosím.
jestli se ti ty jednotky nechteji spojit nastav si MCS na nejnizsi moznou hodnotu (MCS1) na obou stranach. Meli jsme obdobny problem kdy se jednotky spojili na cca 5 vetrin a pak to zdechlo. Chce to hodne dosmerovat, ale s tema drzakama co k tomu jsou to moc realne nevidim.
0 x
pridam i svoji trosku... snazil jsem se spoj rozjet na 800m
Nejdrive pri utazeni praskl ten drzak... nastesti v baleni byl jeste jeden na vetsi prumer trubky, takze ten sel.
Bohuzel jsem nemel nikoho na obou stranach a tak jsem se to pokousel dosmerovat sam, ale proste se mi to nespojilo.
Po par tydnech jsem na to opet mel cas, a tak jsem si rikal ze to zkusim na 350m a uvidim. Jednotky jsem sundal a chtel v kancelari nastavit nove adresy a do jednoho kusu se proste nedalo dostat a reset taky nic nedelal. Takze mam aktualne pulku spoje a druhou v reklamaci.
Nejdrive pri utazeni praskl ten drzak... nastesti v baleni byl jeste jeden na vetsi prumer trubky, takze ten sel.
Bohuzel jsem nemel nikoho na obou stranach a tak jsem se to pokousel dosmerovat sam, ale proste se mi to nespojilo.
Po par tydnech jsem na to opet mel cas, a tak jsem si rikal ze to zkusim na 350m a uvidim. Jednotky jsem sundal a chtel v kancelari nastavit nove adresy a do jednoho kusu se proste nedalo dostat a reset taky nic nedelal. Takze mam aktualne pulku spoje a druhou v reklamaci.
0 x
Ja sem po mesici ten spoj vratil.Byl nestabilni na 420m a hlavne kvuly CTU kdyz ho videly pri kontrole...
0 x
Zdravím,
to KoZLiCeK: co kdyby jsi to trošku více rozvedl, to vidění při kontrole. Nebylo by špatné vědět, jak se na pásmo 9 GHz a 60 GHz dívá ČTÚ v praxi. Protože až event. někdo dostane tučnou pokutu, tak mu je ujišťování prodejce houby platné. Popř. si bude trhat vlasy, že si ten značně komplikovaný a zamotaný popis Povolení nepřečetl pořádně.
Děkuji, mpcz, 24.08.2016
to KoZLiCeK: co kdyby jsi to trošku více rozvedl, to vidění při kontrole. Nebylo by špatné vědět, jak se na pásmo 9 GHz a 60 GHz dívá ČTÚ v praxi. Protože až event. někdo dostane tučnou pokutu, tak mu je ujišťování prodejce houby platné. Popř. si bude trhat vlasy, že si ten značně komplikovaný a zamotaný popis Povolení nepřečetl pořádně.
Děkuji, mpcz, 24.08.2016
0 x
Nebudu nic rozvadet.Jen se podivej na VO a pak jim argumentuj treba na vetu typu "vy budete ten spoj treba kazdy den presouvat??"
0 x
to KoZLiCeK:
Aha,
no to je škoda a přiznám se, že i divné. Ohledně legality především 9 GHz a později obdobně 60 GHz se tady totiž různě diskutovalo nekonečné dny. V poslední době došlo sice k výraznému útlumu veřejné komunikace, ale k dořešení typu ANO/NE zatím nedošlo. Proto jsem doufal, že se konečně dozvíme i jasné stanovisko "druhé strany", nejen prodejců. Přesto děkuji.
mpcz, 24.08.2016
Aha,
no to je škoda a přiznám se, že i divné. Ohledně legality především 9 GHz a později obdobně 60 GHz se tady totiž různě diskutovalo nekonečné dny. V poslední době došlo sice k výraznému útlumu veřejné komunikace, ale k dořešení typu ANO/NE zatím nedošlo. Proto jsem doufal, že se konečně dozvíme i jasné stanovisko "druhé strany", nejen prodejců. Přesto děkuji.
mpcz, 24.08.2016
0 x
Spolehat na prodejce...
V dnesni dobe ti kazdy proda co potrebujes,hlavne ze je obchod.Predpisy jsou az to druhe.
Pokud chces jejich stanovisko tak jim primo posli dotaz.

Pokud chces jejich stanovisko tak jim primo posli dotaz.
0 x