❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

keca tak leda i4 ... ubnt vubec cesky trh nezajima, je to pro ne male jezirko :)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Viktor Novotný píše:keca tak leda i4 ... ubnt vubec cesky trh nezajima, je to pro ne male jezirko :)

Tak to bych netvrdil
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

hapi píše:http://i4wifi.blog.cz/1205/pbm10-v-expedici

V tom případě za jeden den vyexpedovali jeden veliký kontejner, nebo přišel jen takový ten kontejner, co se do něj sype odpad :)
Protože má i4 na shopu u všech 3 10GHz položek stav 0ks a naskladnění posunuto na 30.6.2012.

Nejsem obchodník, ale kdyby mi do Evropy mířil kontejner s "takový trhákem", tak se snažím minimálně v půli jeho cesty vyexpedovat další,
tak abych co nejvíc prodal jako první a neměl výpadek v dodávkách měsíc a půl.
Podle mě dovlekli pár kusů, které se podařilo uchytit v Polsku, jen aby bylo o čem psát a přitom vyčkávají, jak to dopadne kolem ČTÚ a nového návrhu VO.
0 x

lukasw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 13 years ago

tom-tom píše:
hapi píše:http://i4wifi.blog.cz/1205/pbm10-v-expedici

V tom případě za jeden den vyexpedovali jeden veliký kontejner, nebo přišel jen takový ten kontejner, co se do něj sype odpad :)
Protože má i4 na shopu u všech 3 10GHz položek stav 0ks a naskladnění posunuto na 30.6.2012.

Nejsem obchodník, ale kdyby mi do Evropy mířil kontejner s "takový trhákem", tak se snažím minimálně v půli jeho cesty vyexpedovat další,
tak abych co nejvíc prodal jako první a neměl výpadek v dodávkách měsíc a půl.
Podle mě dovlekli pár kusů, které se podařilo uchytit v Polsku, jen aby bylo o čem psát a přitom vyčkávají, jak to dopadne kolem ČTÚ a nového návrhu VO.

ano, taky myslim, kdyby človek nátury mistra Sedláka měl celý kontejner, viděli bychom to až v Ostravě a fotky by zaplavily svět. To co jsem viděl na vozíku spíše připomíná, že někdo uklízel ve skladu po tom bordelu a jel směr popelnice (kontejner). Pak článek na blogu dává smysl, ale zhrnul bych to do jedné věty : jeli jsme s tím do kontejneru.
nebo pokud ot ještě dále rozvinu : název článku zní :pbm10-v-expedici - to není lež, vozejček s krabicema byl určitě vyfocený v části skladu zvané expedice akorát ten směr si kluci popletli, nejeli Z kontejneru, ale DO kontejneru.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Nechci strašit, ale vypadá to, že k nám opravdu něco dorazilo. Na otestování jsem si objednal taky jeden spoj, a dneska ho expedujou z Penty. Prej mají aktuálně ještě 14 ks volných oproti objednávkám.
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 13 years ago

no k nám dorazilo už minulý týden. Podle testů na stole je to totál shit. Nahráli jsme novější fw se stejným výsledkem. Skoro mám pocit jakoby proklínaný SVMko bylo pořád o dost lepší než tohle, zřejmě ho vytáhnu ze sklepa :-) Dneska to jdeme -Bůh nás prosím netrestej- otestovat venku, rovnou zkusím jak nám to zkosí naše další 4 desítky na site (ATH, Microlan, Summitd). Prvotní test na UDP ok, tcp max 44mbit, traffic generován btesty dvěma PC s Mikrotiky proti sobě, cpu na generátoru 100%, a to i na dualcore při 44Mbps jednosměrně. vypadá to že rámce dorazejí tak zprasené, že na tcp se to porád opravuje??? Možná to bude tou příliš malou vzdáleností. Jak se zdá tohle téma rychle utichá s prvními dodanými kusy, a asi to má svůj důvod. Spektrák na tom nějak funguje, tak než to rozsvítím tak se rozhlídnu abych někomu něco nestřelil.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 13 years ago

asi si koupim taky jednu stranu jako spektrak
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Tak dejte pak vedet az nekdo otestujete ten spektrak, to je asi tak jedine co mne na tom zajima.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

"spektrak" dali se tomu tak rikat, pri skenovani i vysila, tak bacha na to ..
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

Viktor Novotný píše:"spektrak" dali se tomu tak rikat, pri skenovani i vysila, tak bacha na to ..

Jsem myslel, že to dělá jen site survey, u spektráku taky jo?
Novější fw nic neřeší?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

No hlavně pozor na to, normální desítky to na "spektráku" nevidí, jak tu někde bylo psáno dříve. Mám doma volného jednoho peterku, tak to testnu.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

presne tak, nevidi to zadne vyssi modulace od QAM vysse, takze mozna stare SVMka to uvidi .. ale jinak asi nic ..
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Jo, to je jedna z veci na ktere jsem zvedavej, jak se to cele chova v rezimu spektraku s ohledem hlavne na vysilani - jestli to nejak reaguje na vlastni nastaveni vysilace (kanal, vykon atd) a jestli to fakt pri mereni vysila - podle mne ne, protoze by to znehodnocovalo vysledky ve smyslu nekontinualniho mereni, ale kdo vi jak to splacali...
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

Mohu miti bohuprostou otazku, od kud ty zazraky objednavate?
Ne ze bych planoval koupi :-] Ale u nas to nekdo prodava? Nebo to valite z PL?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to jardax no tak s tim, ze to vysila jsem si na 100% jisty, sam jsem to vyzkousel, bohuzel v ramci skenu vzdy jako by na kanale vyzve k vysilani a pak posloucha a tak stale dokola na vsech kanalech :(
0 x