❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vyber MIMO sektorky

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Polk
antispam: Ano

Re: Vyber MIMO sektorky

Příspěvekod Polk » 13 years ago

Takže koukám stejný problém jako mám já. Plánuju že se tam zastavím, vezmu obyč pigtaily a napojím jiné rádio, jestli se něco změní. Abych tam neměl UBNT pigtail redukované na stationbox S.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

pedro vy mate nahovno rocket ;) ....
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 13 years ago

ved to si aj ja myslim preto uz je dalsi na ceste..:))) a pak henten pojde krasne na reklamaciu :)))
0 x

midnight_man

a sa ti vrati že mu nič nie je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 13 years ago

tka psolem znova este sa mi nestalo zeby mi na takuto vec nezobrali reklamaciu len treba byt vytrvali ekd to nie je mechanicke nie je o com....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Nějak tu utichla debata o zkušenostech z reálného provozu. Nikdo to nemá nasazené? Nikdo se nepodělí o zkušenosti?
Nevěřím že po diskuzi jaká tu byla není nikdo kdo si to chtěl vyzkoušet a koupil si ji :)
0 x

midnight_man

Normalne to funguje ako každa ina sektora..Zatial spokojnost. Dozadu to vidí tak isto ako NSM5 s nerezovým shieldom, cize to je celkom fajn. Signál je niečo medzi malou a velkou UBNT sektorou, skôr k tej malej. Jedine čo tam chyba, je pravitko na nastavenie sklonu sektory človek nevie kde je 0° + tie dodávane pigtaily su pomerne dost dlhe...a musia sa krčiť pod tou krytkou. Ináč celkovo je to celkom fajn antenka, tam kde sa nevojde velka UBNT.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

To s hluchým úhlem v jedné polarizaci jak tu popisoval pan Šťourač jsi nepozoroval? To je totiž to, co mě velmi zajímá :)
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

marcincak_RFE píše:
root píše:Jak dopadly testy?

doposial sme dostali zo sektoriek ktore isli na testy v ramci vyzvy na tomto fore len jedinu odpoved. Vysledky testov budeme v neskratenej forme prezentovat na tomto fore po prijati vysledkov aspon od 1/2 testerov.

Z informacii od testera ktory nam uz zasal informacie o teste vyplyva ze nasu antenu porovnaval so single polarizacnym riesenim vyrobcu ElboxRF. Vysledky su preto nevhodne na porovnavanie nakolko sa jedna o rozdielne technologie s inymi cielovymi RF parametrami anten. Poziadali sme ho o pretestovanie nasej anteny v prostredi na ktore je urcena a teda s Dual Pol zariadeniami a Dual Pol klientami, zaroven o porovnanie s akoukolvek inou DualPol antenou ktoru ma k dispozicii, nakolko napisal ze UBNT antenu nema k dispozicii. Dostali sme od neho vsak niekolko cennych praktickych odporucani za ktore sme vdacny na ich vylepseni budeme intenzivne pracovat.

Ako to zatial vyzera, testuje sa to? V akom casovom horizonte, a ci vobec, mozme cakat nejake komplex zhodnotenie? Diky.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no já myslim že to napsal jasně. "Naše antena nemá koule na to aby mohla konkurovala anténě od ElboxRF". Já nevim lidi nad čim přemejšlíte.
0 x

midnight_man

ani nie, sú tam klienti v rozsahu 100° akurát, posledný s LocoM5 co je 2,8km musi mat sektoruku natočenú presne naňho...akonáhle sektora nie je stredom presne k nemu, tak mu ide rapídne dole signál. Ale to je fakt že treba vymenit loco za nanobridge :).

Ja by som to zhrnul, ak bude dobrá cena oplatí sa to kupit tam, kde je zbytočná alebo sa nevojde velka UBNT sektora. Ak ale sektora bude stat pomaly 90€....tak využitie nevidím. Co sa sektory samotnej týka tak uvidíme po zime, po ďažďoch a podobne.....
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 13 years ago

Pánové,
ako ste dopojili túto anténu http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=1554 k RB? Aký pigtail a kde kúpený?
Nejako mi unikol obchod na rsma female / rsma female.
0 x

midnight_man

sak klasicky pigtail dodavany ku antene + minipigtail do karty...
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 13 years ago

Oukej, ale ak chcem aspon zatial nevyhodit niekolko RB800, chcel by som aj dopojenie do kariet v kovovej sarel skrinke, aspon v niektorych pripadoch... Iny napad?
0 x

midnight_man

take iste pigtaily ako su k antene dodavane..ale dlhsie....
0 x