❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
to my vychází na -66dB signál při nejlepší situaci. Něco tady smrdí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Je tam CM9 a je stažená o 16 v antenna gain tak to by mělo být 2 ne? A na spojce a pigtailu píšou ztrátu, že mají po 2 db. Nebo počítám něco špatně?
0 x
takže bys tam měl mít v antena gain hodnotu 27dB. Co sakra v překladu asi znamená antena gain? Vlastně máš oba spoje mimo limity o 10dB ale gratuluju, osobní přesvěčení že je všechno v limitech je silná motivace. Asi tak stejná jako u těch co vymyslely UBNTu hračky a ty jejich "kvalitní" antény. Ne v pohodě, každej přepaluje a pochvaluje si kvalitu hardwaru ale pravda je jinde.
Naposledy upravil(a) hapi dne 15 Jun 2010 23:29, celkem upraveno 1 x.
0 x
to hapi: chybama se člověk učí, ale ted jsem tam dal regulatory a do gainu jsem dal 25 a signál je na těch 66 a CCQ okolo 95%.
Je to takhle správně, nebo ne? Díky za rady
Je to takhle správně, nebo ne? Díky za rady
0 x
podle výpočtů to má bejt cca -66dB
0 x
hapi píše:podle výpočtů to má bejt cca -66dB
Pro kontrolu:
Nastavit regulatory a do gain nastavit 25 a mělo by to ukazovat cca -66?
0 x
psal jsem -66. Hoď si to do kalkulačky na jirous.com
pro příště bych nevychvaloval antény když nemáš v pořádku vysílací výkon. Stejně bych dopadnul při použití panelky a výkoných karet na max.
pro příště bych nevychvaloval antény když nemáš v pořádku vysílací výkon. Stejně bych dopadnul při použití panelky a výkoných karet na max.
0 x
hapi píše:psal jsem -66. Hoď si to do kalkulačky na jirous.com
Já jsem omylem napsal 60 ted už je tam napsáno 66. Jde mi hlavně o to jestli tam odečíst ty ztráty a dát to do regulatory domain.
0 x
jasně no, vemeš zisk antény a odečítáš útlumy.
Pak regulatory domain a teď přesně nevim co nastavit u tx poweru ale tušim že už nic.
Pak regulatory domain a teď přesně nevim co nastavit u tx poweru ale tušim že už nic.
Naposledy upravil(a) hapi dne 15 Jun 2010 23:44, celkem upraveno 1 x.
0 x
tak jsem to nastavil a i upravil hodnoty v předešlém příspěvku. Díky moc
0 x
No, tak se to konecne provalio. Ubnt nereguluje správně, ale dle všeho cpe při nastavení do 10db 0,1 - 1 db, takže chyba je, ale neee pře limit. 

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
raven-il píše:No, tak se to konecne provalio. Ubnt nereguluje správně, ale dle všeho cpe při nastavení do 10db 0,1 - 1 db, takže chyba je, ale neee pře limit.
teď nevim na co si reagoval.
0 x
hapi píše:raven-il píše:No, tak se to konecne provalio. Ubnt nereguluje správně, ale dle všeho cpe při nastavení do 10db 0,1 - 1 db, takže chyba je, ale neee pře limit.
teď nevim na co si reagoval.
taky na to nějak divně koukám:-)
0 x