❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Jako nezlob se na mě, ale to je trošku cenový rozdílek, ne? Osobně bych něčemu za 200kč napájení 50W jednotky nesvěřil. To mi připadne asi jako když koupíš konvertor 75W od BKE, zaplatíš za něj 2500kč a pak máš konvec pro noťas co má psaných 150W a chtějí za něj 230kč :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Chápeš že to není zdroj ale jen injektor? Proč by injektor měl být drahý? Bavíme se o druhém odkazu. K tomu si připoj libovolný 42-58V zdroj. Klidně 5 Ampérový
0 x

Leeonek

Ok, to s cenou chápu, nevšiml jsem si. Na co jsem chtěl ale spíše poukázat, je to, co jsem uváděl na na příkladu bke. Proč má bke konvertor kovový kryt, je 3x tak větší, a má 75W? Čína za desetinovou cenu je velikostně třetinová, v plastu, a uvádí max zátěž 150W?
Ikdyž je to jen injektor, přes ty součástky uvnitř, musí těch 50W procházet. Navíc u toho injektoru je psáno max 6A!, při 48V je to 288W :) Vem si jen co by udělal při 300W ten přívodní kablíček ;)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

300W bych samozřejmě vidět nechtěl :) Ale vyrábí to Tycon power což nejsou amatéři.
V nejbližší době pár kousků s Airfiberem nasadíme tak potom můžu referovat. Při 48V voltech tím poteče 1A
Při 56V poteče 0,9A
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Leeonek píše:Ok, to s cenou chápu, nevšiml jsem si. Na co jsem chtěl ale spíše poukázat, je to, co jsem uváděl na na příkladu bke. Proč má bke konvertor kovový kryt, je 3x tak větší, a má 75W? Čína za desetinovou cenu je velikostně třetinová, v plastu, a uvádí max zátěž 150W?
Ikdyž je to jen injektor, přes ty součástky uvnitř, musí těch 50W procházet. Navíc u toho injektoru je psáno max 6A!, při 48V je to 288W :) Vem si jen co by udělal při 300W ten přívodní kablíček ;)

Protoze to od tech Cinanu vsichni kupujete. Je to levny a co je levny, to je dobry NE ? Procpak je ten od BKE asi v kovovym krytu ? Vetsine lidi je jedno, ze elekromagneticka kompatibilita je pojem, okolo kteryho Cina vyrobek ani neprosel a rusi to kde co. Kdybyste to od Cinanu nekupovali, tak to nebudou vyrabet, nebo to sem nebudou alespon dovazet, protoze budou vedet, ze to tu neprodaj. Jenze to by nebyl Cech, aby se nesnazil bejt chytrejsi, nez vsechny mozky sveta a nejak to neosidil. Tadyten kondik je tu zbytecne ne. A tady ta tlumivka taky. Low ESR kondiky ? Na co. Tak to tam neosadime a usetrime 10Kc na ks. Osobne davam palec nahoru BKE a dalsim firmam, co se tu v techto podminkach jeste snazi neco vyrabet a zaroven ty jejich vyrobky jeste splnuji nejake normy. Je to nerovnej boj.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

BKE ? snad ne .. to je to nejhorsi svinstvo ... jako veril jsem ceskemu vyrobci ale zklamal na plne care ... bohuzel muzu rict ze z meanwell zdroju cca 200 ks neodesel ani jeden ! a z BKE cca 150ks kazdy druhy
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 12 years ago

Viktor Novotný píše:BKE ? snad ne .. to je to nejhorsi svinstvo ... jako veril jsem ceskemu vyrobci ale zklamal na plne care ... bohuzel muzu rict ze z meanwell zdroju cca 200 ks neodesel ani jeden ! a z BKE cca 150ks kazdy druhy

Nam obcas, vinou prepeti odchazi i ty meanwelly, bohuzel to nikdo neumi opravit a na reklamaci to samozrejme neni. Jinak absolutni spokojenost.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

presne tak meanwell idu ako hodinky(klop klop)
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

Viktor Novotný píše:BKE ? snad ne .. to je to nejhorsi svinstvo ... jako veril jsem ceskemu vyrobci ale zklamal na plne care ... bohuzel muzu rict ze z meanwell zdroju cca 200 ks neodesel ani jeden ! a z BKE cca 150ks kazdy druhy

nevim, co jsi koupil za zdroje ale my pouzivame od BKE vetsi mnozstvi zdroju/nabijecu 13.8V, 27.6V, 48V a mnozstvi poruch je naprosto minimalni. Na privodnich 230V kabelech mame pripojeny vykonnejsi varistor kvuli omezeni prepeti...
0 x

Leeonek

Dalibor Toman píše:

nevim, co jsi koupil za zdroje ale my pouzivame od BKE vetsi mnozstvi zdroju/nabijecu 13.8V, 27.6V, 48V a mnozstvi poruch je naprosto minimalni. Na privodnich 230V kabelech mame pripojeny vykonnejsi varistor kvuli omezeni prepeti...

Ono asi záleží co od BKE kupuješ. Mám spoustu konvertorů na 48V, pak ty velké 300W zdroje, odpojovače baterií a na ty nedám dopustit. Nezaznamenal jsem žádný problém. Co mě ale zklamalo, byli nějaké zdroje které už teď v nabídce nevidím. Mělo to tuším 75W, téměř žádné krytí, jakoby plošňák s nějakou krytkou nahoře kde bylo 220V, ten mě odešel asi po 2 měsících a to sem měl jen jeden. Se spolehlivostí Meanwel souhlasím, dobré řešení, ale jen pokud stačí 150W.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

150w ? tomu nerozumim, vzdyt jsou modely daleko silnejsi .. jen to uz neni dr- ale drp-
0 x
- programming
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Bud konkretni. Jaky typ. Vyrabi toho hodne a neco tahaj taky z ciny, protoze kdyby to meli vyvijet, tak to nikdo nezaplati.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

BKE JS 38-480/DR

je to ten co primarne alcoma doporucuje/dodava ke spojum i k Vam jsem je montoval ac jsem k tomu mel vyhrady
0 x
- programming
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:BKE JS 38-480/DR

je to ten co primarne alcoma doporucuje/dodava ke spojum i k Vam jsem je montoval ac jsem k tomu mel vyhrady

Zajimavy. Z tech cca 130 spoju byl servis za posledni rok tak do 10. V tom pocitam i poruchu zdroje, protoze radio pak stejne nejede. Takze pokud mas jinou zkusenost, je to dost zajimavy. Skoro bych se zajimal proc tomu tak je. Jinak osobne u me zatim vitezi JS(D) 119-545. Ale kvuli cene se nedava vsude.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Leeonek

Viktor Novotný píše:150w ? tomu nerozumim, vzdyt jsou modely daleko silnejsi .. jen to uz neni dr- ale drp-

Mám na mysli AD155, tedy zdroj s funkcí zálohování z baterie. Ty máš zřejmě na mysli něco jiného.
0 x