Co tenhle? https://www.penta.cz/cz/drzaky-a-konzol ... -na-stozar
Já si myslím, že je za tu cenu super a navíc nesmrtelný...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
jak na tomhle chceš ladit s přesností na 1°? original je daleko lepší než ty dva poslední co tu byly postovaný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Já nic takového nenapsal.
Pořád je to dle mého názoru lepší, než ten plasťák. O ničem vhodnějším nevím.
0 x
hapi píše:jak na tomhle chceš ladit s přesností na 1°? original je daleko lepší než ty dva poslední co tu byly postovaný.
Origoš je taky pěkný paskvil. Použitelný je maximálně tak na 5Ghz, kde je zaměřování kvůli širokému úhlu bez problémů. Držák na 60ghz nemůže mít na jednom šroubu horizontální a vertikální nastavení. Ladit to je pěkný opruz, chytneš to tak, že to prostě zkoušíš, dokud se netrefíš. prostě "na haluz", jak se říká. To ani nemluvím o nerez třmenu a nerez matce. Pardon, ale tohle spojení může vymyslet pouze pi.a.
Jinak ten plasťák je uplně k ničemu, přitáhneš na krev, opřeš se o lhg a ono se to pootočí. Nepoužitelný ani v 5Ghz, koupil sem 2 na zkoušku a oba sem vyhodil.
Ten kovový je zase potřeba přitahovat dvěma klíči proti sobě, jedním potočíš víc a můžeš znova, ale aspoň relativně drží po utažení...
Prostě jeden šmejd horší jak druhý.
0 x
Ispič píše:hapi píše:jak na tomhle chceš ladit s přesností na 1°? original je daleko lepší než ty dva poslední co tu byly postovaný.
Origoš je taky pěkný paskvil. Použitelný je maximálně tak na 5Ghz, kde je zaměřování kvůli širokému úhlu bez problémů. Držák na 60ghz nemůže mít na jednom šroubu horizontální a vertikální nastavení. Ladit to je pěkný opruz, chytneš to tak, že to prostě zkoušíš, dokud se netrefíš. prostě "na haluz", jak se říká. To ani nemluvím o nerez třmenu a nerez matce. Pardon, ale tohle spojení může vymyslet pouze pi.a.
Jinak ten plasťák je uplně k ničemu, přitáhneš na krev, opřeš se o lhg a ono se to pootočí. Nepoužitelný ani v 5Ghz, koupil sem 2 na zkoušku a oba sem vyhodil.
Ten kovový je zase potřeba přitahovat dvěma klíči proti sobě, jedním potočíš víc a můžeš znova, ale aspoň relativně drží po utažení...
Prostě jeden šmejd horší jak druhý.
divný já to ladil docela chvilkově je to o něco lepší jak siklu ale tak jeslti to ladíte na 1,5km tak bez komentáře to opravdu je problém
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
no nevim nevim ale minulej tejden sem ladil 80GHz a tam utahování taky bolí a s origo LHGG držákem sem neměl problém kromě zakousnutí matky do šroubu. Prostě utahuju oba konce třmenu zároveň a neni problém. Rozhodně lepší než dokupovat plastovej nebo ten kovovej kloub.
0 x
Neříkám že to nejde, ale je to opruz, dalo by se to vymyslet jinak. Měl jsem tam například -53, a při dotahování jednou a druhou stranou se to stejně rozhodilo na -60. takže zase povolit a znova.
Jinak 1,5km je na to lhg už dost, ale chtěl sem to zkusit. Asi tam dám nakonec něco jiného. Teďka přes ty deště mi to i při signálu -53/-55 2x zhuklo, poprvé asi na 20 minut a posledně asi na 5. Po rozpadnutí se to spojí například na -65 a drží to tak. Musím zakázat/povolit rádio, a pak už se to spraví na reálné hodnoty.
Podobnou věc mi dělá i jiný spoj na 600m. Nemám tam poslední verze, tak to zkusím přehrát a uvidím.
Jinak 1,5km je na to lhg už dost, ale chtěl sem to zkusit. Asi tam dám nakonec něco jiného. Teďka přes ty deště mi to i při signálu -53/-55 2x zhuklo, poprvé asi na 20 minut a posledně asi na 5. Po rozpadnutí se to spojí například na -65 a drží to tak. Musím zakázat/povolit rádio, a pak už se to spraví na reálné hodnoty.
Podobnou věc mi dělá i jiný spoj na 600m. Nemám tam poslední verze, tak to zkusím přehrát a uvidím.
0 x
pokud ti při dotahování sletí signál tak rychle tak to máš fakt blbě zaměřený. Podle mě seš šikmo. No a nací takhle se prostě zaměřuje i 80GHz, ty šrouby při utahování s tim prostě pohnou u všech pojítek. U pojítka za 3k mě to fakt netrápí.
0 x
80Ghz máme několik, zaměřování se vždycky zvládlo. Taky je mě to divné že tak šlo př utahování dolů. U zaměřování antén (středovky/offsetky) od pana Štourače jsme s tím problém neměli, ale vždycky to bylo max do 600m.
0 x
hapi píše:pokud ti při dotahování sletí signál tak rychle tak to máš fakt blbě zaměřený. Podle mě seš šikmo. No a nací takhle se prostě zaměřuje i 80GHz, ty šrouby při utahování s tim prostě pohnou u všech pojítek. U pojítka za 3k mě to fakt netrápí.
kdybyste k tomu meli zamerovaci dalekohled, tak dokonce i uvidite kam se to pohlo
opticky zamerene LHG na 2km funguje a nepada. zkusenosti s optickym zamerenim
jsou vice nez dobre - za par minut namontovano a zamereno, signal mne pri zamerovani
nezajima (tim myslim, ze to podle nej nezameruju)..
0 x
Jap píše:hapi píše:pokud ti při dotahování sletí signál tak rychle tak to máš fakt blbě zaměřený. Podle mě seš šikmo. No a nací takhle se prostě zaměřuje i 80GHz, ty šrouby při utahování s tim prostě pohnou u všech pojítek. U pojítka za 3k mě to fakt netrápí.
kdybyste k tomu meli zamerovaci dalekohled, tak dokonce i uvidite kam se to pohlo
jsou vice nez dobre - za par minut namontovano a zamereno, signal mne pri zamerovani
U čeho máte dalekohled?
0 x
Já se chci jen zeptat zda už má někdo reálně klienty na WapAP..... a kdyžtak čím je připojuje....jde jich tam max 8(vyskoušeno?)....díky za info
0 x
menicks píše:Jap píše:hapi píše:pokud ti při dotahování sletí signál tak rychle tak to máš fakt blbě zaměřený. Podle mě seš šikmo. No a nací takhle se prostě zaměřuje i 80GHz, ty šrouby při utahování s tim prostě pohnou u všech pojítek. U pojítka za 3k mě to fakt netrápí.
U čeho máte dalekohled?
U stouracky?
0 x
Dalekohled je v pohodě, za předpokladu že ho je kam uchytit. Pokud jsi někdy střílel z něčeho jiného než ze vzduchovky, tak u optiky to funguje tak, že se musí seřídit. Tzn. i u tak přesného vyfrézování drážky puškohledu na zbrani, je nutno dokorigovat. Bavíme se o střelbě na stovky metrů. A teď mi řekni, jestli si myslíš, že (ve vší úctě) pan Štourač dovede umístit držák na parabolu s přesností na desetinu milimetru. Protože pokud ne, na 1,5km budeš s odchylkou klidně i nekolik metrů mimo. Za předpokladu, že by se podařilo umístit držák naprosto přesně, tak lišta je to pouze kus plechu, nikoli drážka, další odchylka :)
To nemluví o tom, že parabola může trochu šilhat, a si v tahu.
Další věc, při zaměřování fixuješ sektor který má přijímat, a ten není v rovině, jelikož není ve středu jen jeden ;)
Antény pana Štourače jsem zaměřoval, i pomocí optiky. Teď, když ukazuje rbčko rssi, tak už to není uplně ideální směrování.
To nemluví o tom, že parabola může trochu šilhat, a si v tahu.
Další věc, při zaměřování fixuješ sektor který má přijímat, a ten není v rovině, jelikož není ve středu jen jeden ;)
Antény pana Štourače jsem zaměřoval, i pomocí optiky. Teď, když ukazuje rbčko rssi, tak už to není uplně ideální směrování.
0 x