honzam píše:Leeonek píše:Tak jsem zjistil, že uplně zezadu antény 30°, je i se stíněným twistportem na 50m signál -60. Na ss60ku na tom samém stožáru, mířící tím samým směrem mám -75. SS60ka má rádio schované v aluboxu. Stíněný box v twistportu tedy propouští na můj vkus docela dost.
Jo, a taky by mě zajímalo, proč je na twist portu přes plošňák se zářičem samolepka s čárkovým kódem. Je to papír, papír který chytá vlhkost, přímo v zářiči... To není uplně značka ideál.
Toto se nám nikdy nepovedlo. Když seš z úhlu klidně i zepředu tak se nepřipojíš. Nebo připojíš, ale "nefunguješ". Můžu se zeptat o jaký twistport adaptér šlo?
Samolepka je samozřejmě úplná blbost, nevím proč to tam lepí. Také ji pokaždé odstraňujeme
Jedná se bohužel o stíněný twistport. Normálně by mě to nenapadlo, ale kolega při montáži to zezadu zkusil, a světe div se, rbčko se připojilo a uplně normálně jelo. Normálně bych takovou prasárnu neudělal a počkal až bude další sektor směr klient. Nejdřím jsem si myslel že to je odraz od něčeho, ale ta anténa nic jiného než ten stožár před sebou nemá. Vyzkouším ještě jinde jak bude příležitost, a hned bude jasno. Akorát teď se mě moc nechce ven ;)
Celkově pokud se použije 30st verze, stíněný twist port, tak to nevychází uplně levně. Očekával bych trošku profesionalitu.
Pokud to porovnáváte s nějakýma šitkama za pár korun, je to sto a jedno, ale pokud to srovnám například s anténama horn co teďka dělá pan Štourač, a kterých mám několik nasazených, už to srovnávání dost pokulhává. Teďka jsem měl právě možnost hodit horny Simper a Štourač k sobě, napíšu k tomu raději něco do tématu
viewtopic.php?f=10&t=6889&p=199575&hilit=%C5%A0%C5%A5oura%C4%8D#p199575