❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nový návrh VO-R/14/12.2006

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový návrh VO-R/14/12.2006

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

vsak jo a ja chci hodinky s wodotryskem a 5-6 a 11-12 za to :D

edit : tak teda hodinky nemusi byt staci kanaly :P
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Opravil jsem to
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

co presne jsi opravil ?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

No ze uz to muze petent nevyplnit..
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

tom-tom píše:Mě konkrétně by zajímalo, v čem spočívá z pohledu široké veřejnosti prospěšnost těch "mimořádných sportovních úspěchů" radioamatérů ČR.

No tak predevsim je to ten duvod, ze vetsinu mikrovlnnych technologii vyvinuli v ramci svych aktivit prave radiomateri, a obvykle proto aby dokazali na nejblizsim zavodu ze to jde ;)
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Tak neříkám, že mezi nimi nejsou průkopníci těchto technologií, ale to může být klidně jeden z tisíce a to ještě na přestupný rok a ostatní to "jen zkoušejí, že to jde".
Ale ikdyby to byl jeden génius vedle druhého, přesto nějaké pinkání v 1kHz kanálu nedává nikomu přednostní, nebo dokonce výhradní právo k využívání kmitočtů, využívaných k přenosům dat nejen pro vyvolené.
To si nakonec můžou klást nároky i na licencovaná pásma a půl republiky si pak, kvůli nějaké soutěži v navazování sekundových spojení přes půl kontinentu, ani nezavolá z mobilu, že..
0 x

Jardax

tom-tom píše:Tak neříkám, že mezi nimi nejsou průkopníci těchto technologií, ale to může být klidně jeden z tisíce a to ještě na přestupný rok a ostatní to "jen zkoušejí, že to jde".
Ale ikdyby to byl jeden génius vedle druhého, přesto nějaké pinkání v 1kHz kanálu nedává nikomu přednostní, nebo dokonce výhradní právo k využívání kmitočtů, využívaných k přenosům dat nejen pro vyvolené.
To si nakonec můžou klást nároky i na licencovaná pásma a půl republiky si pak, kvůli nějaké soutěži v navazování sekundových spojení přes půl kontinentu, ani nezavolá z mobilu, že..

Jenomze neoddiskutovatelny fakt je, ze HAMove tyhle frekvence vyuzivaji mnohem dele nez vubec existuji ISP a jejich naroky na co nejlevnejsi prenosy odnekud nekam... ;)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

smazáno
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 15 May 2012 08:31, celkem upraveno 1 x.
0 x

Jardax

Ty jsi prece pako...
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 13 years ago

Tak trochu mi to připomíná patentové trollolol .. :) vymyslel jsem něco mám na to patent, doživotní právo. Neberu v žádném případě radioamatérům zásluhy ani si o nich nemyslím nic špatného, naopak myslím že jim dneska vděčíme za své živobytí, ale dneska je pro dané freq daleko lepší využití, to co oni vymysleli, my používáme pro blaho statisíců uživatelů.. a je přeci přinejmenším hloupé tvrdit že by zájem těch statisíců uživatelů měl ustoupit těm vynálezcům (kteří jen si to přiznejme vlastně nejsou vůbec vynálezcema, protože nevěřím že zrovna tenhle konkrétní pán byl onen, který vymyslel právě tu naší technologii...) jen dělá stejnou věc jako někdo před ním. Ale to mu přeci nedává právo mít výhradní právo na to co vymyslel a poprvé využil někdo před ním, kdo si také říkal radioamatér. Spektrum je přírodní bohatství, dar který nepatří jen někomu, měli by z něj mít prospěch a užitek všichni lidé. Jak jsem psal, jako by dneska ti co vymysleli automobily měli vyhražen na každé dálnici jeden pruh a to nejen ti skuteční vynálezci, ale ti co se hlásí k vynálezcům.. trochu sobecké, ne?
Ostatně myslím si že ty skuteční radioamatéři, co vymýšlejí a tvoří by byli blahem bez sebe, že někdo jejich nápady využívá .. :))
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 13 years ago

Já bych jako mnohem větší průser viděl, že se radioamatérům likvidují nižší pásma, a to bordelem a rušením. Dneska spousta krámů vyzařuje šum a rušení, a čím nižší kmitočet, tím víc. Stačí jedna blbá zabezpečovačka, a do 3000 kHz je vrčení v takové síle, že nelze přijímat pomalu ani 1,5 MW středovlnný vysílač Liblice. Mnohem horší jsou pak tzv. "powerline" (LAN po 230V), které zaruší skoro všechno do 200-300 MHz, a to rušení je znát i desítky metrů od baráku (je to znát třeba když v autě máte naladěnou slabou FM stanici a při průjezdu kolem nějakého baráku to najednou zmizí v silném šumu).
Pro ISP jsou tahle pásma k ničemu, využívají se víceméně jen pro rozhlas, HAMy, CB a podobně, jenže jejich využitelnost je dneska vzhledem k rušení problémová.

Nelze se pak divit, že si HAMové hájí co mohou, protože spodní pásma mají zarušená a horní jim zas "berou" ISP a další datové přenosy.

Ostatně se nejedná jen o HAMy, já doma pozoruju rok od roku větší bordel i v klasickém FM rozhlasovém pásmu - i WiFi zařízení tam vyzařují bordel a pískavé nosné, na příjmu místních stanic se to až tak nepozná, ale u dálkového příjmu třeba zahraničních stanic už je to sakra znát. Takhle třeba od souseda mám na 100,0, 108,0 a 94,4 FM dost silné nosné které na těch frekvencích skoro znemožňují příjem, a v celém pásmu pak zvýšený šum a pískání, a to z dementního UBNT rocketu na střeše (Mikrotik je v tomhle výrazně lepší).
Takže je potřeba tohle posuzovat z více pohledů, a na jednu stranu se HAMům fakt nedivím.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

smazáno
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 15 May 2012 08:31, celkem upraveno 1 x.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Taky nesnáším tyhle argumenty vzdělaných lidí, kteří mají vyšší IQ než já ;)
0 x

Jardax

Leeonek píše:
Jardax píše:Ty jsi prece pako...

Važ slova šmudlo. Když se Ti nelíbí moje reakce, napiš v čem se Ti nelíbí a neurážej, takhle to vypadá že došli argumenty a nic jiného nezvládáš.

Ja myslim, ze to byl argument presne k veci.
Jestli ti to nedochazi, neni to muj problem... smudlo :D :D :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hele uklidnete se hosi, prece tu nebudem moderovat :P ... myslim, ze uznani radioamaterum patri a netreba se o tom hadat ..
0 x