❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Krátké pojednání o milimetrových vlnách
Re: Krátké pojednání o milimetrových vlnách
No ale přesně po tomhle tu celou dobu volám, něco do 1km a klidně i jen 100Mbit. Pokud by byla cena řekněme 30-40k, koupím jich hnedka několik. Kupovat na takové vzdálenosti a třeba po několik desítek klientů siklu je finančně "trošku" náročné :)
0 x
Dade_Marfi píše:jo tyhle pasma jsou zajimave, nicmene je to hodne o utlumu vody ...
Útlum kyslíku ti zase zaručí, že už tak dost ostré antény nesvítí příliš okolo. Anténa 18x18cm má 38dBi

Zařízení od GWL je však na rozdíl od siklu FDD. Ale není laditelné - využívá jeden fixní kanálový pár (už si nevzpomenu, kolik to bylo).
0 x
No ono hlavně ani zarušení například dvou Siklu jednotek na stejném kanále a jednom místě není dost dobře možné. Když jsem měl jednotky doma "na stole" tak odsměřování o 90° od sebe způsobilo rozpad linku.
0 x
Na www.mikrovlnnespoje.cz jsem zveřejnil recenzi spoje pro pásmo 60 GHz Liberator V-320. Kdo má dotazy, tak se ptejte 

0 x
Leeonek píše:Začni třeba cenou
http://www.sub10systems.com/wp-content/ ... %82%AC.pdf
Podle tohoto dokumentu tipuju, že to zřejmě bude něco kolem 9.200 EUR za spoj.
0 x
V tom případě nevidím žádnou výhodu oproti gigovému siklu, cenovou ani rychlostní.
0 x
Tak výborně, cenu jste už rozebrali, mám na ni stejný názor. Přijde mi to v dnešní dobe krajně uhozené, za 320 Mbit chtít skoro 300k.
Ten spoj jsme dostali na recenzi na test, neprodávám ho
.
Ale hlavně - pásmo je to vcelku mocné, pokud se kanály hodí dál od toho O2 peaku, tak je útlum oproti "zvyklostem" jen o cca 4 dB vyšší. Takže se těším, až přijde třeba siklu do tohohle pásma
Ten spoj jsme dostali na recenzi na test, neprodávám ho

Ale hlavně - pásmo je to vcelku mocné, pokud se kanály hodí dál od toho O2 peaku, tak je útlum oproti "zvyklostem" jen o cca 4 dB vyšší. Takže se těším, až přijde třeba siklu do tohohle pásma

0 x