❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vsesmer INTERLINE 5GHz 12dB

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
honzam

Re: Vsesmer INTERLINE 5GHz 12dB

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Příspěvek byl v rozporu s Pravidly viewtopic.php?f=12&t=9169
0 x

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stefi_black » 13 years ago

Ahojte, jakym zpusobem izolujete N-konektor teto anteny. Jelikoz je antena dost divne zakoncena izoluji i cast anteny pro uchyceni trmenu (viz. cervena barva na obrazku). Napada me, jestli si tam nedelam dobrovolne trychtyr kolem vulkanizacky dovnitr N-konektoru. Jakym zpusobem izolujete tuto antenu vy (cervene nebo modre)? Budu rad, kdyz spolecne najdeme pricinu toho zatikani.
Přílohy
izolace.jpg
izolace.jpg (196.4 KiB) Zobrazeno 1222 x
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

kdyz sme jeste meli sklony pouzivat vsesmery, tak sme izolovali modre tusim... ale u par kusu to bylo fuk, odlouplo se horni kryci vicko - zatka a vlhkost tam byla zas,tak az opetovne zasilikonovani pomohlo, je to pres rok a zatim ok.

PW
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

stefi_black píše:Ahojte, jakym zpusobem izolujete N-konektor teto anteny. Jelikoz je antena dost divne zakoncena izoluji i cast anteny pro uchyceni trmenu (viz. cervena barva na obrazku). Napada me, jestli si tam nedelam dobrovolne trychtyr kolem vulkanizacky dovnitr N-konektoru. Jakym zpusobem izolujete tuto antenu vy (cervene nebo modre)? Budu rad, kdyz spolecne najdeme pricinu toho zatikani.

Ja to izolujem ako mas oznacne cervene. Robim to tak, ze tam uz dam jednu-dve vrstvy vulkanizacky a izolacky, potom do skary drziaku anteny vrazim plochy srobovak skrutnem ho na kant, tak aby sa zvetsila medzera tej objimky a nasadim to na ten zaizolovany kusok medzi cervenym a modrym. Tym sa to stiahne tou objimkou a ziadny trychtyr sa nekona. Overene v praxy par rokov, ani jedna nezatiekla. Capicky neizolujem, lebo sa mi nestalo ze by odpadla, ale nic nepokazis ked tu ciernu zatku vrchu anteny par krat omotas obyc. izolackou, pre prevenciu aby casom zmrstenim a vybraciami neuletela. To sa mi stalo u inych vsesmeroviek, ale nie u Interline.
0 x

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stefi_black » 13 years ago

Pred vikendem jsem mel opet zateklou vsesmeru.. tak jsem ji znovu zaizoloval, jak N-konektor, tak i cepicku vulkanizackou. A svete div se .. cely vikend proprsel a vsesmera jede. Takze opravdu to vypada na netesnost toho vicka. Uvidime.. budu jeste testovat.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

můžete mi někdo vysvětlit jak tím víčkem by se tam dostala voda? Nahoru přece nevyteče a ta vlhkost přece musí zmizet odkud přišla, navíc nevěřím že by se jí tam dostalo tolik aby se to rosilo. Řekl bych, že větší problém bude rosnej bod v zimě když to dá někdo nad komín.
0 x