❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaké routery pro klienty

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Jaké routery pro klienty

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ale nedostaneš se na něj vzdáleně bez pomoci src natu. Navíc je to takový na půl řešení a radši kupujem asusáky.
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

Pro mě to není problém. Mám u klientu mikrotiky. Věřím, že i UBNT to umí.
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 13 years ago

hapi píše:ale nedostaneš se na něj vzdáleně bez pomoci src natu. Navíc je to takový na půl řešení a radši kupujem asusáky.

dostaneš, nastavíš adresu v rozsahu, mimo dhcp server a je to. Taky to tak dělám.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

a co spolehlivy levny router s moznosti vypnout sip alg? Nevim co to presne je, ale ma to pomahat fungovat SIPu a naopak mu to pusobi problemy. Resil jsem to nedavno poprvy a po chvili googleni jsem klientovi poridil dlink dir-615 a je to ok, nicmene je pomerne drahy a nema odpojitelne antenky. Pres obyc tplink to neslo a moznost vypnuti nebo nastaveni sip alg jsem tam nenasel..
0 x

hapi

nemáš používat tyhle krabičky pro natování. Tuhle funkci v těch krabičkách nepoužíváme.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Vsude davam transparetni TP-LInky typu WA701ND a nikdy (zatukavam) jeste nebyl s zadnym problem, ani zdroje nic a to nejstarsi uz bude mit skoro dva roky, odhadem. 8)
0 x

mates78

Příspěvekod mates78 » 13 years ago

superweb píše:a co spolehlivy levny router s moznosti vypnout sip alg? Nevim co to presne je, ale ma to pomahat fungovat SIPu a naopak mu to pusobi problemy. Resil jsem to nedavno poprvy a po chvili googleni jsem klientovi poridil dlink dir-615 a je to ok, nicmene je pomerne drahy a nema odpojitelne antenky. Pres obyc tplink to neslo a moznost vypnuti nebo nastaveni sip alg jsem tam nenasel..

jaký router dělal problém? můžeš to prosím, nějak upřesnit co to dělalo se SIPem. díky
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

lwq píše:Vsude davam transparetni TP-LInky typu WA701ND a nikdy (zatukavam) jeste nebyl s zadnym problem, ani zdroje nic a to nejstarsi uz bude mit skoro dva roky, odhadem. 8)

my používáme ty Nkové tplinky s natem a DHCPkem a zatím je to také ok oproti ZCOMAXu
0 x

hapi

lwq píše:Vsude davam transparetni TP-LInky typu WA701ND a nikdy (zatukavam) jeste nebyl s zadnym problem, ani zdroje nic a to nejstarsi uz bude mit skoro dva roky, odhadem. 8)

teď jsem na to kouknul a ty voe, k čemu to je když to má jeden ether port?
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi: k cemu je jeden port ? No jednoduse, RB dela DHCP server od nej jde kabel do WA701ND, ktery funguje jen jako prevodnik eth/wlan 802.11n s to je cele ... 8)
0 x

hapi

a kam připojim stolní počítače?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

hapi píše:a kam připojim stolní počítače?

Zdegradujes mu pripojeni a pripojis ho taky pres wifi... :-D
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi: vetsina lidi stolni pocitace uz nema - ma notas ci moderni stolni komp s wifi (iMac napriklad). A pro ty co maji stolni pocitac, tak existuje reseni v podobe TL-WN722NC pripadne nekdy misto toho switch a kabel. Ale lidem se nechce moc platit za praci s tahanim kabelu a hlavne kabely nechteji, takze se do bytu dotahne kabel napriklad na nejake rozumne misto k zasuvce, tam se hodi PoE pro MK nahore a adapter pro WA701ND a jede se pres 802.11n wifi. Vetsina lidi ma pripojky do 20mbps a tyhle TP-Linky umi bez problemu dvojnasobek ... :wink:

miract: 802.11n se ETH pro drtivou vetsinu pripadu vyrovna ... :wink:
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 13 years ago

20mbps dává i ten blbej Ovislink 5460.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Selic: no to ano, ale 802.11n ma za vyhodu hlavne to, ze se stejne silnym(slabym) signalem nadelam vice muziky - tedy pro rozumne rychlosti nemusim mit v rodinnem dome v kazdem patre APcko ... (vetsinou ...)

... a 5460 je proti WA701ND draha ... :mrgreen:
0 x