❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Siklu na 1,3 km
do druhýho konektoru připojíš multimetr a ono by se to do tohohle režimu mělo přepnout samo, podle multimetru změříš a pak to restartuješ tlačítkem u toho konektoru a jdeš na druhou stranu, le u V2 mi to sice do toho modu přepne, ale čísla se nemění, zkoušeno se 3mi měřáky, u V1 všechny 3 normálně šly, takže jsem to zaměřoval podle PC, ojeb no
0 x
Dikes,
zameroval si to v rezimu adaptive alebo alignment?
Dekuji
zameroval si to v rezimu adaptive alebo alignment?
Dekuji
0 x
David Kratochvil
Peyrak píše:do druhýho konektoru připojíš multimetr a ono by se to do tohohle režimu mělo přepnout samo, podle multimetru změříš a pak to restartuješ tlačítkem u toho konektoru a jdeš na druhou stranu, le u V2 mi to sice do toho modu přepne, ale čísla se nemění, zkoušeno se 3mi měřáky, u V1 všechny 3 normálně šly, takže jsem to zaměřoval podle PC, ojeb no
Nam se siklu do mericiho modu preplo a dalo se merit napeti podle urovne signalu, ale jednalo se o tu gbit verzi. Ono je u toho hrozne tezke se aspon trochu trefit z obou stran, aby se to zaclo nejakym zpusobem zaclo napeti menit.
0 x
pthv píše:Nam se siklu do mericiho modu preplo a dalo se merit napeti podle urovne signalu, ale jednalo se o tu gbit verzi. Ono je u toho hrozne tezke se aspon trochu trefit z obou stran, aby se to zaclo nejakym zpusobem zaclo napeti menit.
mně to ukazuje tu samou hodnotu jako na začátku i teď když mám zaměřeno na -39
0 x
Tak v tom pripade to u Vas nefunguje a nebo se neprepne jednotka sama do toho aligment modu.Peyrak píše:pthv píše:Nam se siklu do mericiho modu preplo a dalo se merit napeti podle urovne signalu, ale jednalo se o tu gbit verzi. Ono je u toho hrozne tezke se aspon trochu trefit z obou stran, aby se to zaclo nejakym zpusobem zaclo napeti menit.
mně to ukazuje tu samou hodnotu jako na začátku i teď když mám zaměřeno na -39
0 x
Takze doladene voltmetrom
delka spoje 1,3 km
signal je 1. strane je -63 dB
signal na 2. strane je -57 dB
Je to dost malo podle mne. Dost mala rezerva v dezdi.
Jake mate signali na obdobnou vzdalenost?
david
delka spoje 1,3 km
david
0 x
David Kratochvil
pthv píše:Tak v tom pripade to u Vas nefunguje a nebo se neprepne jednotka sama do toho aligment modu.
přepne, podle kontrolky i managmentu
0 x
kdavid píše:Takze doladene voltmetrom
delka spoje 1,3 km
david
1,5 km - -46/-46

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
chystám se to právě nasadit. (EH-1200, gigabit verze, s licencí 500M HD)Nahrál jsem i poslední fw, na stole to jede OK, jen jeden ze zdrojů byl DOA
Můj spoj pro test bude nasazen na 880m, potom do ostrého provozu na 1050m. Pokouším se spočítat hodnoty signálu linku před instalací, ale asi jsem tatar nikde se mi nepovedlo najít vstupní citlivost jednotek. Existuje na to nějaký kalkulátor -stránky siklu, alternetiva i ipmedia zarytě mlčí, i když všechny verze návodu doporučují nejprve spočítat signál před instalací. Díky za případné info
chystám se to právě nasadit. (EH-1200, gigabit verze, s licencí 500M HD)Nahrál jsem i poslední fw, na stole to jede OK, jen jeden ze zdrojů byl DOA

Můj spoj pro test bude nasazen na 880m, potom do ostrého provozu na 1050m. Pokouším se spočítat hodnoty signálu linku před instalací, ale asi jsem tatar nikde se mi nepovedlo najít vstupní citlivost jednotek. Existuje na to nějaký kalkulátor -stránky siklu, alternetiva i ipmedia zarytě mlčí, i když všechny verze návodu doporučují nejprve spočítat signál před instalací. Díky za případné info
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...
Si delas prdel? 
Jak si to nastavoval? Jinak v rezime 90:10 je signal mene stabilny. tet to mam na 75:25 a signal se uz ani nehne

Jak si to nastavoval? Jinak v rezime 90:10 je signal mene stabilny. tet to mam na 75:25 a signal se uz ani nehne
soooc píše:kdavid píše:Takze doladene voltmetrom
delka spoje 1,3 km
david
1,5 km - -46/-46
0 x
David Kratochvil
ok takze zatim to beha medzi -47 až -50 na oboch stranach
Mate nekdo nejnovejsi FW? Prej to ma mat vyssi vystupni vykon.
Dik
David
Mate nekdo nejnovejsi FW? Prej to ma mat vyssi vystupni vykon.
Dik
David
0 x
David Kratochvil
-
- Kontaktovat uživatele:
přidává to TPC. Upravuje nepřesné měření signálu.. a problémy při teplotách okolo nuly. Zatím to mám na stole, upgrade na 2.0.2 proběhl OK i přes radio. Podle siklu je tento upgrade "mandatory"
Siklu oznamuje vydání updatu SW v.2.0.2 pro produkty EH-1200 a EH-1200Lv2 (pozor, netýká se produktu EH-1200L).
Software obsahuje následující opravy, změny a nové funkce:
1) Opravená omezení
a) Bylo zjištěno, že při teplotách pod bodem mrazu může dojít ke zhoršení přenosových vlastností díky automatické kontrole výstupního výkonu, která v určitých případech zahlcovala vysílací kanál.
b) Hodnoty úrovně přijatého signálu byly v CLI e webovém rozhraní zobrazovány nepřesně.
2) Nové funkce
Transmit Power Control - řízení výstupního výkonu. Umožňuje instalaci spoje na velmi krátké vzdálenosti, kde by jinak byla úroveň přijatého signálu příliš vysoká.
3) Změny (týká se pouze EH-1200Lv2)
Provozní režim QPSK 4, 1, 2/3 byl nahrazen režimem QAM16 4, 1, 0.5 stejně jako u EH-1200. Nemá vliv na výkonnost spoje.
Vzhledem k bodu 1a) doporučujeme důrazně provést aktualizaci SW v nasazených jednotkách.
Soubor se SW, release note, technical note a návod na aktualizaci SW v jednotkách Siklu je k dispozici na ftp serveru Alternetivo viz odkaz níže.
ftp://siklusw:AlternetivosikluCZ@ftp.alternetivo.cz/v2.0.2/
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...