❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Licencak ceragon

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: Licencak ceragon

Příspěvekod miract » 14 years ago

David2006 píše:Tak se poptej sám, Angličtinou jistě vládneš líp nežli já :D . Jinak v Raichu to má být ještě víc za pusu než u poláků.... :mrgreen: .

Jestli ja umim anglicky lip jako ty, tak buhvi, co jsi poptaval! :D
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Třebas trakaře, hlavně že odpověďí byly ceny Ceragonu :)
0 x

netko

Příspěvekod netko » 14 years ago

David2006 píše:Od dalšího polského prodejce:

- PtP link Ceragon IP-10 100Mbs with 0,6m antena inside 11GHz - 3300 EUR
- PtP link Ceragon IP-10 365Mbs with 0,6m antena inside 13GHz - 5200 EUR

Už poptávám i 32GHz :mrgreen: .

ahoj daj kontakt tie 100 mbit by som zobral
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

jo ten kontakt by zajimal i mne ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Dade, ten kontak Ti dát nemůžu, kdo by tu pak loboval za Alcomu? :mrgreen: Nechceš radši ten můj kupon na 20% dolů z 80GHz Alcomy? :mrgreen: Jinak těch prodejců je vcelku hafo tahle konkrétní byla od www.netpioneer.pl .
0 x

David2006

Tak ať nežeru tady máte jednu z nedávných akcí na spoje pásmo třebas 17/24GHz od SAFu za 82-85+DPH a ty 1.2m antény za 400zlotých příplatek tak to je luxus :mrgreen: . Ještě tak mít to kam narvat:)). To už bych aji pomalu věřil že ten anténní matroš na tom stojí víc jak ten příplatek když si to kolo představím :lol: .

http://www.netbridge.pl/news/promocja_r ... ie/15.html

V češtině třebas tady s trošku jinou cenovkou :lol:
http://www.wifi-shop.cz/saf-freemile-24-ghz_d3024.html

Ale jako jinak jo, máme v ČR unikum ještě že máme české levné výrobce v 10.5GHz jak se to tu na foru holedbá :wink: . Škoda pro ně že ta doba naštěstí končí :D .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

jenže Ty žádný spoj stejně nekupuješ, jen tady básníš :)
Řekněme že si koupím spoj v Polsku za nějakých 85000 bez dph, tady stojí 100000. No a teď si vem, že se Ti na něm něco dojebe, jako mě třeba teď na Safu eth port. Pojedeš to reklamovat do Polska? Jak se s ním domluvíš co to vlastně dělá, s Tvýma (ne)znalostma angličtiny? :)
Bude se tady s Tebou bavit dovozci, a když ano, jakým způsobem, když sis to nekupoval u nich? zapůjčí Ti na dobu reklamace jiný spoj?

Pokud si dovezu něco ze zahraničí, něco za pár šupek, tak se to dá. Když je to levnější, posere se to, tak to vyhodím, ale takto?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Leeonek ... nemuzu si pomoct, ale to bych si tu ip-10 uz asi koupil od Michala (Insider) ... protoze ac na vyrobu jsem k nemu nekdy mel osklive reci ... tak, ale jinak si myslim, ze to neni spatny clovek :) ... a to, ze ma veci skladem a je ochotny problem resit ... to ho v celku stavi do pozice pro jasny vyber ... mam to sice do polska kousek (80 - 100 km) a PL umim ... ale musel bych to s nima sakra probrat a prave z hlediska nahradnich dilu a servisu udelat mocnou smlouvu ... a i pak bych si to dobre rozmyslel :) .... takze co tu vlastne resime ? Kdyz se divam na Michaluv cenik ... nevidim tolik rozdilu ??
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Teď sis to Leeonku zdůvodnil :lol: . S tím přístupem jaký máš můžou být tedy naši výrobci opravdu klidní :wink: . Neříkám že bych kupoval nějaký SAF notabene teď kdy se mi to nehodí víc po ekonomické stránce než po technické - tam by se na mojí 2km boční páteřku která dosahuje 30Mbs už i hodil a raději bych jej koupil říjen/listopad než to někdy únor/leden dělat v zimě za mrazu :evil: .

Tedy pokud by měli servisní místo někde u Ostravy/Katowicích tak už je to skoro jedno a ani ta Wroclaw/Krakow není až tak daleko. Tyhle věci se dají doladit a myslím že nepůjde o mě, ale spíše o sítě keré koupí za dobré peníze více kusů a pak už je jen otázka společné servisní sady maličkostí. A pak už by to bylo fakt pro český rybník blbý :mrgreen: .

A neboj já se se svojí Anglinou vždycky nějak dokoktám k tomu co potřebuji notabene s pšonkama :D
0 x

David2006

Dade_Marfi píše:to Leeonek ... nemuzu si pomoct, ale to bych si tu ip-10 uz asi koupil od Michala (Insider) ... protoze ac na vyrobu jsem k nemu nekdy mel osklive reci ... tak, ale jinak si myslim, ze to neni spatny clovek :) ... a to, ze ma veci skladem a je ochotny problem resit ... to ho v celku stavi do pozice pro jasny vyber ... mam to sice do polska kousek (80 - 100 km) a PL umim ... ale musel bych to s nima sakra probrat a prave z hlediska nahradnich dilu a servisu udelat mocnou smlouvu ... a i pak bych si to dobre rozmyslel :) .... takze co tu vlastne resime ? Kdyz se divam na Michaluv cenik ... nevidim tolik rozdilu ??

Tak ho poptej na 32GHz IP10 s Andrewama a rozhodni se :mrgreen: . Ty spoje mají taky nějaký mezičlánek do racku nebo už je to jen doufám 1U+ODU. Možná se pod 130+DPH i dostaneš :wink: .
Jinak to promysli Ostrava by pro mě byla schůdnější na výměnu :D .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

faakt ? nevim vychazel jsem z ceniku na webu .. kde se uvadi 100/50 Mbps ... 90 392 Kč bez dane ... ale pravda 32 Ghz tam zminenych nema no ... z toho me vyslo ze pokud bych v PL dal 80 tis ... a u Michala 90 tis ... tak pro deset tis se nikde hnat nebudu ................ ale pokud je to fakt 130tis verzus 80 tis ... to uz je na povazenou ...
0 x
- programming
- development
- education

David2006

No wono půjde asi i o ty antény které od Andrew něco stojej, ale tu cenu 130+DPH jsem jen střelil, nečekám že taková bude :lol: . Jo a dej si u Peterky 100/100 a i v "blbé" :mrgreen: 10ce jsi na 105157+DPH - i když netvrdím že je vždy potřeba symetrika, to spíš naopak, ale i tak. Ale pořád je to Ceragon tedy špičkové rádio za slušnou cenu - jen v polsku je to ale skoro dumping :mrgreen: :mrgreen:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

noo polakum (oboum firmam zde zminenym) jsem napsal, uvidime ... kdyztak tam pak zajedu a proberu to s nima osobne :)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Jo, proberte to i za mě:). Asi jsem se něčím provinil, protože mi na té páteři co jsem právě psal odešel před 2hodinami ethernet a skoro hodku byl výpadek :cry: . Takže mít to někde v Ově po ruce se šikne, byť by to byl Dade :mrgreen: . Až jich nastřádám víc, tak se snad nějak s těma vadnýma portama domluvíme :roll: .

Ještě mám jinde rozjednaný Minilink CN500, tak uvidíme :) .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo uvidime az vubec odpovedi :-) asi ve vsedni den ........... jinak Ericsson je take dobra volba :-)

Ově po ruce se šikne, byť by to byl Dade :mrgreen:
co mas proti mne ? sem ti neco udelal ? :shock:
0 x
- programming
- development
- education