❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nevysvetlitelne zvysenie pingu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Bishboun
antispam: Ano

Re: Nevysvetlitelne zvysenie pingu

Příspěvekod Bishboun » 12 years ago

Tak jsem Groove nasadil a můžu říct, že jsem mile překvapen. Na 6km se signálem do -60dBm a kvalita 100%. To jsem nečekal. Ale jeden problém bych tu stejně měl...no problém. Přes kabel se do Groove dostanu, ale když chci přes síť tak natluču IP do winboxu a nic. Net prostě přes groove projde, ale do groove se nedostanu jinak než přes kabel. Píše to "Could not connect to 192.168.13.2 (port 80) - no response" - nevíte kde se to dá nastavit?? Zjistil jsem to, když jsem chtěl vyzkoušet BT a nemohl jsem se připojit.

Díky za typ B.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

Bishboun píše: nevíte kde se to dá nastavit?? .

spis jde o to co jsi tam nastavil, ze to neumoznuje pripojeni winboxem. Na te IP adrese ten box odpovida na ping? POkud ano nemas tam nejaky firewall? POkud neodpovida na ping (a neni to firewallem) tak si musis nejdriv vyresit konektotivu (routovani, apod)
0 x

Bishboun

Groove je pouze článek na trase, tzn. Mám tam nastaveny IP WLAN a IP LAN + uživatelský hesla pro přístup a Routes s 0.0.0.0/0 na IP APčka a dalšíma IP, který jsou až za Groove. Pingnu IP Groove 192.168.13.2 i každou za groove, kterou jsem naroutoval. Internet na konci spoje normálně jde, ale na tu IP 192.168.13.2 se přes síť nedostanu - pouze přes kabel. Jo a nevim jestli by to mohlo mít souvislost, ale ty 3 IP zákazníků, který mám v groove naroutovany, tak sic je pingnu tak na GW v Queue Tree není vidět jejich provoz, ale net jim jde. Do Groove jsem se nemohl dostat přes sˇit ani když jsem to měl na stole.
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 12 years ago

Jestli jsi nevymazal defaultni konfiguraci, tak v IP / Firewall jsou pravidla, ktera blokují přístup z WLAN - zakaž poslední s akcí drop.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

Tomuhle jsem nikdy nerozumněl, z jakého důvodu to Mikrotik cpe do té default konfigurace... stačí troška stresu u klienta, zapomenou smazat a už musím sedat do auta a oxidovat u jeho baráku/bytu a přes jeho WiFi si to smazat :lol:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Selič

Příspěvekod Selič » 12 years ago

Tomuhle jsem nikdy nerozumněl, z jakého důvodu to Mikrotik cpe do té default konfigurace... stačí troška stresu u klienta, zapomenou smazat a už musím sedat do auta a oxidovat u jeho baráku/bytu a přes jeho WiFi si to smazat :lol:

Z jediného - snaží se zoufale neztratit stopu za ubnt. Protože naprostá většina lidí nastaví ubnt přes klikací rozhraní, ale na mikrotik koukaj jako vyoraný myši. Takže je snaha, aby user po vybalení SXT nebo groove z krabice jenom nastavil SSID a jel.
To je důvod proč jedem kamery přes UBNT - protože "elektrikáře" nebylo možné vyškolit, aby dokázali samostatně nastavit mikrotik.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

sub_zero píše:Tomuhle jsem nikdy nerozumněl, z jakého důvodu to Mikrotik cpe do té default konfigurace... stačí troška stresu u klienta, zapomenou smazat a už musím sedat do auta a oxidovat u jeho baráku/bytu a přes jeho WiFi si to smazat :lol:

máš uvést routerboard po zakoupení do defaultu. Je tam reset to default dneska už v nabídce. Zatrhnu tam no backup a no default conf. Tim se vyčistí rbčko a je klid. Vždy to tak děláme a vždy bez vyjímky. Pak si udělej script kterej ti nastaví vše co je pro všechny zařízení v síti stejný. snmp, ntp, dns, hesla atd... je to simple.

Je to naše první pravidlo při nasazení rbčka do sítě... provést reset bez načtení defaultní konfigurace. VŽDY.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Bishboun

Selič píše:Jestli jsi nevymazal defaultni konfiguraci, tak v IP / Firewall jsou pravidla, ktera blokují přístup z WLAN - zakaž poslední s akcí drop.

No to bylo ono, díky, udělal jsem to přes telnet na IP LANky a dostal jsem se tam..... všude byla i maškaráda....tak jsem to zrušil a teď už vidím i trafic :)

Bohužel jsem to neudělal jak říká hapi a doplatil jsem na to....hold lama se pozná :-)

Díky
0 x

Bishboun

Jinak jsem se koukal na signál a nevím jestli je někde problém.

GROOVE jsem namontil na ty dvě ant JRC24, které jsou od sebe 5km. Nastavil jsem výkon stejně jako na původním RB433 s R52HnM kartami na 4dBm......a když mrknu na protistranu do registration tak mi to ukazuje prostupnost 72,5/72,5 Mbit a signál je kolem -48/-53.

Na těch RB433 se to vždy pohybovalo kolem -60/-65 - (přes koax 1m)

JRC24 mají podle produkt listu kolem 23dBi při mí frekvenci.

Když to sečtu tak jsem na 27 .... což by asi nemělo podle ČTU vadit, ale nerad bych někoho rušil...... je ten signál -48/-53 v pohodě při tomhle nastavení??

Díky.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

protoze nove chipsety v RBckach se maji tlumit pomoci all-rates-fixed. card rates nefunguje, chova se to jako kdyby to jelo na default
0 x
Jan Ptáček

Bishboun

net.work píše:protoze nove chipsety v RBckach se maji tlumit pomoci all-rates-fixed. card rates nefunguje, chova se to jako kdyby to jelo na default

Počkat to je sranda???? Jak nefunguje??? Tak to mi teda pálí jako prase!!
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

je to tak jak pisu - pokud pouzivas card rates mod, tak je to stejne jako bys mel default (za predpokladu ze tam mas groovy 52)
0 x
Jan Ptáček

Bishboun

net.work píše:je to tak jak pisu - pokud pouzivas card rates mod, tak je to stejne jako bys mel default (za predpokladu ze tam mas groovy 52)

Jojo koukal jsem na to a skutečně jsem tím svlékal holuby do naha. Nejhorší je, že jsem si to připravoval na stole těsně proti sobě, spočítal jsem výkon, zadal do jednotky a pak jsem už jen vyrazil s klíčem na stožár a na tohle už jsem se zpětně nekouknul (hned jsem frčel na chatku). Sakra to mě se..e, pak vypadám jak úplnej idiot.

Když jsem to přehodil tak to najednou padlo na normální meze.
0 x