❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zkušenost s tímto řešením

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenost s tímto řešením

Příspěvekod net.work » 14 years ago

Spreamer píše:Už je mi to jasné, myslím. Standartně jedu ve 20 Mhz pro obě polarizace a když chci jet ve 40 Mhz, tak si zvolím above nebo below, podle toho kde chci "připnout" dalších 20 Mhz (nad nebo pod).

Dostal jsem se na přenosovku ke klientovi 30-40 Mbps ve 20 Mhz kanálu bez NV2 i u klieta vzdáleneho 3 Km. V HT MSC jsem zatrhnul jen MCS8 - MCS15. Pokud princim chápu dobře, tak se pouze u těchto data rates využívají skutečně obě polarizace. Vypozoroval jsem, že u MSC0 - MSC7 je maximální data rate 65 Mbps a u výšších data rate se to násobí 2x. Je tu někdo, kdo mi to může potvrdit prosím moji úvahu?

Děkuji

tak to je nadhera ne? 30-40mbit ve 20Mhz na takovou vzdalenost se sranda antenama... jede to stabilni i pres spicku, kdyz je velky provoz v okolnich siti?
sklopil si uz ten sektor? zlepsili se nejak signaly?
0 x
Jan Ptáček

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 14 years ago

net.work píše:
Spreamer píše:Už je mi to jasné, myslím. Standartně jedu ve 20 Mhz pro obě polarizace a když chci jet ve 40 Mhz, tak si zvolím above nebo below, podle toho kde chci "připnout" dalších 20 Mhz (nad nebo pod).

Dostal jsem se na přenosovku ke klientovi 30-40 Mbps ve 20 Mhz kanálu bez NV2 i u klieta vzdáleneho 3 Km. V HT MSC jsem zatrhnul jen MCS8 - MCS15. Pokud princim chápu dobře, tak se pouze u těchto data rates využívají skutečně obě polarizace. Vypozoroval jsem, že u MSC0 - MSC7 je maximální data rate 65 Mbps a u výšších data rate se to násobí 2x. Je tu někdo, kdo mi to může potvrdit prosím moji úvahu?

Děkuji

tak to je nadhera ne? 30-40mbit ve 20Mhz na takovou vzdalenost se sranda antenama... jede to stabilni i pres spicku, kdyz je velky provoz v okolnich siti?
sklopil si uz ten sektor? zlepsili se nejak signaly?

Mimo špicku to jede tech 30-40, jinak v průměru okolo 20. Celkem to skáče, upřímně, nejsem nadšený. Ještě jsem náklon neupravolal, na Moravě docela hustě prší, nebo spíš mrholí s větrem, tak tomu dám čas. Ještě zkusím nahodit silnější nanobridge 22dBi a uvidíme. O víkendu nasadím ještě jeden sektor v jiné lokalitě a uvidíme. Pokud se zadaří, tak ještě zkusím nahodit do podobného prostředí, ač nerad, rocketm5 s ubnt sektorem a klienta nanobridge. Jsem zvědavý, jaký bude rozdíl oproti řešení na mikrotiku. Každopádně SXT vidím maximálně na 1-2 Km, takže v našem prostředí to je na dvě věci. Klienty připoujeme v průměru na 3-4Km, holt vesnice. Zajimavé je, že NV2 chodí na sektoru hůře než klasický 802.11 mód, což ovšem neplatí na PtP.
0 x