❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sektor 2x2 do zarušeného éteru

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mato1

Re: sektor 2x2 do zarušeného éteru

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

hapi píše: sektory jsou výborný až na ten RSMA konektor co na nich je.

presne tak... izolovat ich je otrasna robota. keby tam dali n-kove konektory, bolo by to ideal
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 14 years ago

mato1 píše:
hapi píše: sektory jsou výborný až na ten RSMA konektor co na nich je.

presne tak... izolovat ich je otrasna robota. keby tam dali n-kove konektory, bolo by to ideal

Chystame plastove skrinky s hlinikovou vlozkou{VF stineni} k Reflektor5G 23 ,24,28 dBi Dual i Single -zakaznici je pouzivaji i k RocketM5. Cerven-varianta takoveto skrinky k sektorum UBNT[Airmax].RSMA konektory uz nebude treba slozite izolovat proti vode,zmensi se vzajemne ruseni mezi VF zarizenimi .

Petr Stourac
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

hapi píše:to že je ostřejší znamená že je odolnější vůči rušení? zajímavá závislost.

a ne snad? pokud je hlucha ve smerech kam nesmeruje neni snad odolnejsi vuci ruseni?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

UBNT sektor, 90° ma predozadni pomer cca 39dB. Respektive jeden sektor chytam u klienta na -60 a sektor smerem od nej na -89
0 x
Bývalý ISP...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Videl ste to nekdo rozebrany to ubnt? ja zatim ne by me zajimalo jak moc to maj zezadu stineny ... pokdu nekdo mate nekde foto dejte odkaz at se juknem ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

fotky tu kdysi byly. neni to plošňák ale je tam hodně trychtýřů něco jako hodně malích horen.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

hapi píše:fotky tu kdysi byly. neni to plošňák ale je tam hodně trychtýřů něco jako hodně malích horen.

:mrgreen: No to snad ne..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jo to snad jo .... uz si vzpominam mel itakovej plexisklovej ukazkovej kousek na ty predvadecce predloni ... ...ale uz nepamatuju jak to meli odzadu :(
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

To zase MSOsáci (Mikrotik site only) pletou jabka s hruškama :mrgreen: a to co mají nejspíše s tím "plexisklem"namysli byl (je a snad i bude) sektorka 90 stupňů cca 24dBi v AirBeamu (tedy něco o čem Litevci ještě ani nesní). Co má klasická 90 20dBi za cca 2700 s DPH v sobě netuším ale u jednoho kousku jsem dal na radu tuším zde na foru pana Peterky že je dobrá(asi si ji nějak měřil) a koupil jsem, nasadil jsem a je dobrá. Jenže u mě je dobré i NS M5 jako malá sektorka, takže to MSOsákům moc neřekne :D .
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Ale pane NS M5 je bohuzel vsesmerovka ikdyz ne dokonala, mam ji velice dobre odzkousenou.
A jinak co je jako tohle? :-)
http://www.digdice.com/category/antenna/sector/

Ty jsi mel na mysli toto:
http://www.3dbwireless.com/boyd/?p=238

Ahoj Lada
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak dany odkaz rika vse :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:To zase MSOsáci (Mikrotik site only) pletou jabka s hruškama :mrgreen: a to co mají nejspíše s tím "plexisklem"namysli byl (je a snad i bude) sektorka 90 stupňů cca 24dBi v AirBeamu (tedy něco o čem Litevci ještě ani nesní). Co má klasická 90 20dBi za cca 2700 s DPH v sobě netuším ale u jednoho kousku jsem dal na radu tuším zde na foru pana Peterky že je dobrá(asi si ji nějak měřil) a koupil jsem, nasadil jsem a je dobrá. Jenže u mě je dobré i NS M5 jako malá sektorka, takže to MSOsákům moc neřekne :D .

Jinak litevci se do anten zaplatprdel moc neserou a doufam ze se nebudou zbytecne snazit vyrabet nejaky paskvily ... taky sem od nich nevidel nejakou kvalitni ... kvalitni anteny na trhu umi jen par mensich firem a jedincu jako je Stourac , zaplatpanbuh za ne :wink:
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Beru zpět, skutečně jsem netušil že to UBNT má promáklé ve smyslu těch "plíšků" již od stávající verze 20dBi . Každopádně to "plexisklo" je AirBeamová sektorka k tomu uzpůsobená a vždy by měla v jeden čas komunikovat jen 1/6 tedy cca 16stupňů s daným klientem na což se těším (uvidíme co na to řekne cenovka) .

NS M5 bez Nanosheeldu je řekněme trošku míň směrovější nežli tvrdí datasheet :D (ikdyž klasickým všesměrem bych to nenazýval). Tam kde to tedy uznám za vhodné nasazuji hliníkový plech.

PS: Mám jedno místo které je cca 60m na sestřel od jiných poskytovatelů a rozdíl v natočení antén je při použití Nanosheeldu aspoň 15 spíš více dBi (raději nenapíši 20).Prostě jeden bere od -52(trošku na něj přes plech vidí) a ostatní -71 a hůř(otočeny více bokem nebo dozadu).
Naposledy upravil(a) David2006 dne 19 May 2011 15:26, celkem upraveno 1 x.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Plexi ukazky maji ubnt na svych konferencich bezne ne jen loni ale i opredloni proto sem mluvil o plexi ukazce ...
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

0 x