David2006 píše:
Hapi pochop že až taková darda to není a získáš i malinko navíc tedy:
10dBm (tedy 7dBm 10-3)
kapacitu (40MHz oproti 28 v desítce)
klidnější (aspoň o něco) spánek o který Ti tolik jde
Semo tamo to proložíš 28-60cm Siklu případně 9GHz a pod. ... .
Nevím to sice přesně ale rozdíl mezi cenou 10 a 11GHz pojítek až tak propastný není, tedy prosím nestraš a ano leckde asi už licenci neseženeš a ano pár desítek tisíc z rozdílu ceny 10 a 11GHz navíc by se dalo dát jinam (na výplatu, do sítě a další nepotřebné utrácení:) ). Pokud někdo znáte ceny třebas 11GHz od Summitu v porovnání třebas s Racomem na 10GHz, tak to až na tu licenci až takový rozdíl předpokládám nebude.
nezískáš nic na víc. Ten kanál bude 28MHz širokej a spát se mi klidnějc nebude když mi aktuální 10GHz pojítka sestřelí lojza od konkurence protože jich nakoupí 4x tolik za cenu jednoho pojítka. Jo a já pochybuju že tam bude limit 10dB když to budou jenom polazený chipsety atherosu a ubnt o vyžene až ke 30dB a kdo z userů hrabe dneska na výkony... nikdo.
Vem to tak, teď si koupíš za 100k 10GHz spoj kterej je duplexní, latence tam je někde na úrovni ethernetu a můžeš to dát na 20km aniž by si tratil na rychlost nebo latenci a ta reálná rychlost tam může bejt klídně 170Mbit FDX. Teď si tam nasadíš místo toho M10 která na 20km protlačí houby ale hlavně že to je levný co.