❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
POE switch PSW-205
Re: POE switch PSW-205
zdravim, nestacil by nahodou k zakosum 5port switch? osobne pouzivam levne plastove TPlinky s upravou na stejnosmerny napajeni (idealne 18-24v) a poe na jednom portu. zminene signamaxy pouzivam na apcka s poe na vsech portech ale k zakosum davat 8port mi prijde zbytecne. pokud nekomu staci vyse zmineny tplink muzu nabidnout.
0 x
jirka123 píše:Pokud by byla varianta i s wifi bylo by to super. Elegantni resení, Jedno trafo, Wifina s POE pro napájení Rbcka na střeše. Ted 2 trafa,jeste k tomu kazdy s jinou voltaží,poe, wifina. Na trhu jsem zatím noc vhodného nenašel.
Něčeho takového bych vzal taky pár stovek kousků.
Na toto lze použít zcomax wa2204. Zcomax napájíš trafem do jacku a na portu 1 máš poe, kterým napájíš RB. Tohle řešení má i wifinu.
0 x
-
pcwifi píše:je zajimave, ze na desce switche je gretzuv mustek...ale chapu li to ok, jde ze zdroje jiz usmernene napeti...tak proc to tam cpou ?a je zajimave, ze cely switch snese az tak velke rozpeti napeti...ci je v prave casti nejaky DC menic ci stabilizator ? Pokud to tak je,nedostava vic na prdel vetsim vstupnim napetim, vetsi zahrivani ?
na vstupu jsou kondenzatory do 16V, ty se musi vymenit na vyssi napeti. pak je tam dc > dc menic na napeti asi 3V (na tohle napeti jede ridici chip switche) a ten menic ma vstup od 5v do 24v podle katalogu. jak uz tu nekdo napsal, cim vissi napeti, tim mene proudu

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
RAket píše:jirka123 píše:Pokud by byla varianta i s wifi bylo by to super. Elegantni resení, Jedno trafo, Wifina s POE pro napájení Rbcka na střeše. Ted 2 trafa,jeste k tomu kazdy s jinou voltaží,poe, wifina. Na trhu jsem zatím noc vhodného nenašel.
Na toto lze použít zcomax wa2204. Zcomax napájíš trafem do jacku a na portu 1 máš poe, kterým napájíš RB. Tohle řešení má i wifinu.
jj, tohle je pravda, i napajeci napeti by to melo snest vyssi. je tam LAN1 zcela natvrdo propojen s napajecim konektorem. jenze 2204 uz do site nechcu ...

ps: mimochodem POE nemaji vsechny, myslim ze ty s poe jsou oznaceny A na konci, tedy 2204A.
0 x

-
jifr píše:zdravim, nestacil by nahodou k zakosum 5port switch? osobne pouzivam levne plastove TPlinky s upravou na stejnosmerny napajeni (idealne 18-24v) a poe na jednom portu. zminene signamaxy pouzivam na apcka s poe na vsech portech ale k zakosum davat 8port mi prijde zbytecne. pokud nekomu staci vyse zmineny tplink muzu nabidnout.
stacil mas pravdu, ale ja osobne mam rad pouzivat jeden ty veci. tedy my delame 8 portovy a v nich si delame dva porty na poe. a davame je vsude, zakaznikum, na apcka, proste vsude. technik ho ma porad v aute, ve skladu je mame porad v regalu, nemusim premejslet co sem kam dal a co kam budu potrebovat. cena 8portu signamaxe je smesna na to jak kvalitni je to zarizeni. to je muj nazor.
0 x

michal.siman píše:RAket píše:jirka123 píše:Pokud by byla varianta i s wifi bylo by to super. Elegantni resení, Jedno trafo, Wifina s POE pro napájení Rbcka na střeše. Ted 2 trafa,jeste k tomu kazdy s jinou voltaží,poe, wifina. Na trhu jsem zatím noc vhodného nenašel.
jj, tohle je pravda, i napajeci napeti by to melo snest vyssi. je tam LAN1 zcela natvrdo propojen s napajecim konektorem. jenze 2204 uz do site nechcu ...
ps: mimochodem POE nemaji vsechny, myslim ze ty s poe jsou oznaceny A na konci, tedy 2204A.
To je pravda. Wifi ktera by umela POE by se hodila jeste vic nez ten switch. Akorat 2204 nikde cpat nechci. Nedela se neco podobne?
0 x
signamax - kvalitni, nebo spis nekvalitni jako vse ostatni, nejslabsim mistem jsou kondiky a ty se nafukuji stejne jako v jinych levnych smejdech. k zakosovi dobry ale na apcko kvuli spolehlivosti urcite kondiky pridat a vyndat z plastovy krabky at tolik netrpi teplem. tplink co stoji pulku ma na vstupni filtraci 2 kondiky 470u/25v coz je urcite lepsi reseni nez u signamaxe 1000u/16v. oba maji stejny svab na napajeni co snese 40v takze omezujicim limitem jsou jen kondiky.
2204 ma na vstupu svab na max 20v a na filtraci jen keramicky kondiky, tezko rict kolik snesou, nemam otestovano.
2204 ma na vstupu svab na max 20v a na filtraci jen keramicky kondiky, tezko rict kolik snesou, nemam otestovano.
0 x
-
Jp
A takhle by mohlo pokracovat dalsich 100 lidi a popisovat dalsich 100 vyrobku
a vsichni mame svoji pravdu ...
jifr píše:signamax - kvalitni, nebo spis nekvalitni jako vse ostatni, nejslabsim mistem jsou kondiky a ty se nafukuji stejne jako v jinych levnych smejdech. k zakosovi dobry ale na apcko kvuli spolehlivosti urcite kondiky pridat a vyndat z plastovy krabky at tolik netrpi teplem. tplink co stoji pulku ma na vstupni filtraci 2 kondiky 470u/25v coz je urcite lepsi reseni nez u signamaxe 1000u/16v. oba maji stejny svab na napajeni co snese 40v takze omezujicim limitem jsou jen kondiky.
A takhle by mohlo pokracovat dalsich 100 lidi a popisovat dalsich 100 vyrobku

0 x

nejsem v elektronice nijak kovanej, tak se ptám, je takhle propojit porty i na 433??? Potřebuju ho do ether1 po POE napájet a pak z něj ještě z portů 2 a 3 pustit R711. Zkuste na tu desku prosím někdo kouknout a zhodnotit situaci, dík
0 x
-
Peyrak píše:nejsem v elektronice nijak kovanej, tak se ptám, je takhle propojit porty i na 433??? Potřebuju ho do ether1 po POE napájet a pak z něj ještě z portů 2 a 3 pustit R711. Zkuste na tu desku prosím někdo kouknout a zhodnotit situaci, dík
Uplne stejne jak popisu napr moji upravu nekde v uvodu, jen to proklemovat s napajecim konektorem, resp. s pinama na 1 portu.
0 x

-
Peyrak píše:nejsem v elektronice nijak kovanej, tak se ptám, je takhle propojit porty i na 433??? Potřebuju ho do ether1 po POE napájet a pak z něj ještě z portů 2 a 3 pustit R711. Zkuste na tu desku prosím někdo kouknout a zhodnotit situaci, dík
Ale ja bych do 433ky neletoval, dej k tomu poe prubezny zasuvky, prodavaj to nar. v discomp.cz, je to 8 portu na vstupu a 8 na vystupu a pridava to poe.
0 x

-
Nemate nekdo prosim ten planek na vyrobu poe switche se signamaxu. Nevim ktere ty odpurky odletovat. Odkaz s prvni strany neni funkcni.
Diky
Diky
0 x