❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Souboj: Turbo vs. NStreme DUAL vs. 802.11N

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
milankovar

Re: Souboj: Turbo vs. NStreme DUAL vs. 802.11N

Příspěvekod milankovar » 15 years ago

hapi píše:ty voe,tohle jsou samí takový blbý rady, nebrat tohle protože s nima nikdo v okolí nebyl spokojenej z okolí. Například mi jsme na starých orcave 1111 jely rok a půl uplně nádherně. Jak můžeš říct že celá firma a její pojítka jsou k ničemu? Alcomu tady máme taky a jede v pohodě a rozhodně jí nepovažuju za shitovou. Ovšem stačí se podívat na možnosti upgradu a parametry spoje a prostě vítězí novej 1S10 a defakto je mi uplně jedno od koho protože ten spoj musí chodit. Je mi jedno kolik lidí si ho koupilo protože musí chodit. Taky kritizuješ celou automobilku protože jedno auto od nich nestojí za nic? Taky nebudeš brát nic od UBNT protože nanostationům se odpalujou ethernety? Změníš teď názor na orcave když konečně znáš mě s tim že orcave nám tu funguje?

Dám příklad, administrátor můj dobrý známý, který toto řeší u své firmy se pro Orcave rozhodl.
Májí v síti cca 15 ks Orcave 2222. Na KAŽDÉM spoji během záruky řešili reklamaci, cca 1/4 spojů úplně odešli IDU.
To mě stačí jako reference, abych to nekupoval.

To co píšu do fóra nejsou informace "jedna paní povídala", ale z 99% informace z praxe mojí, nebo mých dobrých známých.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

takže jsi mi potvrdil dobrej servis.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

milankovar

Příspěvekod milankovar » 15 years ago

hapi píše:takže jsi mi potvrdil dobrej servis.

Servis byl v pohodě, ale ty nervy ....
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Co tak Nstreme dual s 802.11n pri 40Mhz? kolko sa s toho dá dostať? Máte to niekto? RB433AH s 2xR52Hn + duplex JR29 .... hm?
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Spoj 5km, 1 Chain 40M, NV2, momentalni realny provoz 10 Mbps, ve spicce tak 35M, latence stabilni v zatezi i bez.
BW test je v TCP 1 conn.
Import_14.jpg
Import_14.jpg (103.9 KiB) Zobrazeno 2802 x
Naposledy upravil(a) Pintero dne 25 Aug 2011 00:54, celkem upraveno 1 x.
0 x

midnight_man

aku tam mas antenu?
0 x

Pintero

Na jedny strane je Stouracovo Reflektor dual, na druhy strane Octagon single (pujde vymenit za dual).
Spoj je v limitu.
0 x

Pintero

Tady je ping cele linky - RB450G - nsdual 10km - RB450G - nv2 5km - RB493AH.
Predchozi test byl jen mezi prostrednim 450G a 493AH na konci. Spicka pingu je BW test.
Import_16.jpg
Import_16.jpg (89.07 KiB) Zobrazeno 2798 x
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

midnight_man píše:Co tak Nstreme dual s 802.11n pri 40Mhz? kolko sa s toho dá dostať? Máte to niekto? RB433AH s 2xR52Hn + duplex JR29 .... hm?

jestli je myšleno 802.11n mimo 2x2 40MHz a ještě v modu dual ns, tak to by mě také zajímalo :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

nie nie mimo....Nstreme dual. TJ jedna polarizácia RX, druhá TX. Ale polarizácie nepôjdu v 802.11a Turbo ale pôjdu v 802.11n 40Mhz. R52Hnky na 1 pigtail. Vsak 802.11n môže byť aj jenopolarizačné...viď groove,bulletm5
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 25 Aug 2011 12:26, celkem upraveno 1 x.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

kolik koli, jednoduchy pocty

pri idealnim spoji az 80Mb FD s luxusnima latencema
nam to jelo pred par lety jako hlavni pripoj , kapacita byla cca 70/50Mb
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

midnight_man

reset píše:kolik koli, jednoduchy pocty

pri idealnim spoji az 80Mb FD s luxusnima latencema
To sa mi páči :) :) :) asi začnem nad tým tvrdo uvažovať ako náhrada za rocket M5 spoje.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

midnight_man píše:nie nie mimo....Nstreme dual. TJ jedna polarizácia RX, druhá TX. Ale polarizácie nepôjdu v 802.11a Turbo ale pôjdu v 802.11n 40Mhz. R52Hnky na 1 pigtail. Vsak 802.11n môže byť aj jenopolarizačné...viď groove,bulletm5

no ale bylo by to zajímavé to zkusit, spíše otázka jestli dual ns podporuje mimo 2x2, to by byly na každém sajtu dvě duální antény, WOW :lol:

teoreticky by to mělo dát 200Mb full a odezvy kolem 3 ms :P
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

Myslim ze NS dual s tym nebude mat problem, ved aj mimo je len jeden interface. Skôr by to bol posledný klinec do rakvy pre 5ghz pásmo.... a hoooooodne drahý spoj. počítaj 4x Par29 duplex? ......alebo dame WA antenu? :mrgreen:
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

midnight_man píše:Myslim ze NS dual s tym nebude mat problem, ved aj mimo je len jeden interface. Skôr by to bol posledný klinec do rakvy pre 5ghz pásmo.... a hoooooodne drahý spoj. počítaj 4x Par29 duplex? ......alebo dame WA antenu? :mrgreen:

ste normalny ludia? NS dual v turbe??? vsak to je zadrbana pomaly polovica pasma, to vam zoberie 80 mhz a samozrejme mierne zadrbe aj kanaly okolo. si to len zratajte: musite pouzit 2 x 40 mhz kanal co najdalej od seba. takze pri prvom 40 mhz kanali sa zadrbu aj dva okolite kanaly a to iste sa spravi aj pri druhom 40 mhz kanali.

fuj, hnus. a este nadavajte na ubnt uzivatelov...
0 x