❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Radiolab dá se to sehnat ?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Radiolab dá se to sehnat ?

Příspěvekod GRFS » 15 years ago

Je to produkt od CRC Data, viz:
http://www.crcdata.cz/index.php?option= ... &Itemid=42
Kontakt p.Filčev

Základní cena byla okolo 100.000,- Kč za jednu licenci. SW je možné pustit pouze s HW klíčem. Původně starší verze běžely s HW klíčem přes paraaelní port, novější verze RL umí USB.

Program pracuje a vizualizuje kromě terénního profilu i s výškou budov a stromů. Dá se s tím přímo navrhovat MW spoj včetně pasivní retranslace, rezervy na únik signálu, počítat kvalita podle metodiky TESTCOM, modelovat viditelnost, pokrytí signálem a spousta dalších užitečných věcí. Tento nástroj se používá co vím v GTS, Radiokomunikacích a svého času na ČTU a Testcom, nyní již ČMI. Radiokomunikace v tom třeba dělají veškeré modely pokrytí signálem DVB-T vysílačů. A já jsem s tím svého času mimo jiné navrhoval i rozmístění základnových stanic pro GSM.

Jinak ČDT už službu Radiolab nemůže poskytnout, protože na to nemá lidi. Jediného člověka, který s tím uměl dělat propustili :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Ja pouzivam Motorola Link Planner, proti tomu radiolabu je to hovno, ale zadarmo je to super.
0 x
Lukas Kristek

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

a kde se to dá stáhnout ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

superweb

Příspěvekod superweb » 14 years ago

kamilj píše:Podělím se o zkušenost. ZDARMA špičkový program pro šíření signálů po zemském povrchu Radio Mobile.
Opravdu super něco jako RadioLab

s tim jsem si pred par lety hral a nekolik 5g spoju jsme podle toho teoreticky vymysleli..pochopitelne je pak potreba stejne vylezt na strechu a viditelnost overit. Ale jako hracka je to dobry..jen par hodin zabere nez se s tim clovek nauci.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

už pár let :)
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

ale moc to nefunguje. staci si tam zadat nejakou svou proverenou trasu. treba to co mame v 11GHz na 20 km v luxusni prime viditelnosti by tam proslo kopcem :D
0 x

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 14 years ago

baz píše:ale moc to nefunguje. staci si tam zadat nejakou svou proverenou trasu. treba to co mame v 11GHz na 20 km v luxusni prime viditelnosti by tam proslo kopcem :D

no ja to beru spis jako prvni provereni s tim, ze tomu slepe neverim a koriguju to z dalsich zdroju a vlastnich znalosti..
0 x