❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jirous 29- Duplex alebo Ozařovač NN-12 Duplexní

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Jirous 29- Duplex alebo Ozařovač NN-12 Duplexní

Příspěvekod schneiderf » 16 years ago

tz. ze nepouzivas CM9, R52, UBNT, TP-LINK, WNC karty ? Jaky karty tedy pouzivas ? Nebo jen blabolis ?

Na blaboly tu nikdo z nás nemá čas. Na NSdual používám výhradně karty s MMCX konektorem, pokud tedy víš o který jde...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

myslis UBNT: XtremeRange5 ?
jasne, lehce prevane spoje
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 16 years ago

reset píše:ja osobne ho nikde nemam, nekdo tu kdysy psal, ze tyto duplexni vysilace zase tak dobre udela nejsou.
A jirouse za patnact litru na test kupovat nebudu. Nerikam, ze jirou ma spatne anteny, ale zatim co jsem od jirouse koupil, tak jsem na to spise nasranej.

treba, http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=290 , mam 4ri anteny, dve nefujgujou, tece do nich, nejsou schopne provozu. Netusim proc. Vyhodil jsem je.
druhe dve (24-PRO) anteny jedou ok

nebo http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=726 , tento box je akorat tak pro zlost, jen idiot muze vymyslet neco, do ceho nelze umistnit masinku , aby sla vyuzit vcetne vsech karet a aktivniho poe. Vetsi krabicka o 1cm by stacila. Nemluvim o absenci gumoveho tesneni.

Sorry, ale jirous ma u me -1

Mam tu jeste dve anteny 24-extreme , pokud budou blbnout, tak si zalozim anti blog jirous

A ake anteny pouzivas mas aj neake prowaxy
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

cin píše:A ake anteny pouzivas mas aj neake prowaxy

prowaxy nemam zatim zadne, mam tu nejake pacifiky, dcom a neco od jirouse
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

cin
Kontaktovat uživatele:

Ja pouzivam zatial iba Jrc24extrem.
Zatial som maximalne spokojny.
Mam aj1 par JRC29 tiez zatial pohoda.
Chystam sa ale kipit aspoj 1 par prowaxov.
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Este jedna malickost.
Ak zle otocite anteny jirou (len pri vertikalnej polarizacii) KONEKTOR MUSI SMEROVAT NAHOR
(V antene su 2 male dierky na odvod vody)
Tak sa nieje comu cudovat ze niekomu zatecu :D
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Dneska jsem to pocital :) 170 nasazenych J&J 24 dBi anten obe verze a naprosta spokojenost. Nasazenych 16 dcom, take spokojenost. Puvodne 50 waveant - uz jsou vsechny ve srotu :) Anteny elborxrf - nepocitane - bez problemu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

cin
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:Dneska jsem to pocital :) 170 nasazenych J&J 24 dBi anten obe verze a naprosta spokojenost. Nasazenych 16 dcom, take spokojenost. Puvodne 50 waveant - uz jsou vsechny ve srotu :) Anteny elborxrf - nepocitane - bez problemu.

A prowax nemas aji jeden?
0 x

nickac

Příspěvekod nickac » 16 years ago

Na zadanou původní otázku je však důležitá tato odpověď:

obvyklé satelitní ofsetové paraboly (pro použití s NN-12) nejsou moc tuhé, tedy je častá jejich deformace (už u prodejce). Rameno držící ozařovač je na tom podobně. Tedy lze obecně tvrdit, že i průměrná středová parabola (snad krom WAWEANT) bude přesnější, tedy i lepší, než ofsety. Tím nechci říci, že ofset nikdy nepoužiji. Ale na spoj, kde záleží na kvalitě (městské prostředí, dlouhé spoje, apod.) raději ne.
Ozařovač NN-12 sám je pěkný. Záruka dobrého výsledku s nekvalitním zrcadlem malá.
0 x

nickac

Příspěvekod nickac » 16 years ago

Ještě dodávám: Ozařovač NN-12 sám má úhel pro -3dbi 49/48st. Parabolu je lépe "nedozářit, než přezářit". Výsledný úhel sestavy s parabolou záleží do značné míry právě na kvalitě paraboly. Dále značně závisí na přesném nastavení ústí ozařovače do ohniska ("ohnisko" ozařovače není přesně v rovině zrychtýře, je mírně zapuštěno). Zpravidla je nutné u offsetek nastavit zkusmo. Tady je problém - krček NN-12 je krátký, tedy velmi malá možnost doladění.
0 x

menicks

Příspěvekod menicks » 16 years ago

ja osobne ho nikde nemam, nekdo tu kdysy psal, ze tyto duplexni vysilace zase tak dobre udela nejsou.
A jirouse za patnact litru na test kupovat nebudu. Nerikam, ze jirou ma spatne anteny, ale zatim co jsem od jirouse koupil, tak jsem na to spise nasranej.

treba, http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=290 , mam 4ri anteny, dve nefujgujou, tece do nich, nejsou schopne provozu. Netusim proc. Vyhodil jsem je.
druhe dve (24-PRO) anteny jedou ok

nebo http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=726 , tento box je akorat tak pro zlost, jen idiot muze vymyslet neco, do ceho nelze umistnit masinku , aby sla vyuzit vcetne vsech karet a aktivniho poe. Vetsi krabicka o 1cm by stacila. Nemluvim o absenci gumoveho tesneni.

Sorry, ale jirous ma u me -1
Mam tu jeste dve anteny 24-extreme , pokud budou blbnout, tak si zalozim anti blog jirous

No já nevim ale máme používáme 4 spoje od jirouše 2x par24 a 2xpar29 oboje extrem verze a naprosto bez problemů. PSV se většinou pohybuje pod 1,15 a tabulkové věci sedí. Nechápu jak antény nemůžou fungovat? Buď prostě mají horší parametry nebo je někde chyba v konstrukci, ale aby nefungovaly? Proč jsi tedy nereklamoval a vyhazoval? Ten box přesně sedí na rb s 1 kartou a poe, musí se jen správně umístit. Těsnění tam je, a jestli ti ho nedodali zase to můžeš reklamovat.
0 x