❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Parabolická anténa JRC-29 DuplEX

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Parabolická anténa JRC-29 DuplEX

Příspěvekod hapi » 16 years ago

mě by spíš zajímaly ty problémy s Jirousema. Máme je tu všude a bez problému. A ani nevidim nic špatnýho na jejich konstrukci držáků. Jedna 29dB je dokonce nad komínem takže je pěkně černá a jede výtečně :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Leeonek píše:
soucez píše:Mám ty JJ za 10800,- bez DPH. 4kusy je větší riziko problému než 2ks.

Tak jak tak, riziku v podobě vadného kabelu nebo pigtailu se nevyhneš, stejně musíš na stožár se dvěma kabely a problém s parabolou prowax? Jaký? :)

Co treba problem rozladeni anten, jedna vetev se hne, druha zustane a cely spoj je v cudu.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

raven-il píše:Co treba problem rozladeni anten, jedna vetev se hne, druha zustane a cely spoj je v cudu.

Tohle se mi ještě nestalo :) Když se hne duplexní anténa je taky spoj v čudu :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
raven-il píše:Co treba problem rozladeni anten, jedna vetev se hne, druha zustane a cely spoj je v cudu.

Tohle se mi ještě nestalo :) Když se hne duplexní anténa je taky spoj v čudu :)

No, me se to stalo po te vichrici co nedavno byla a dohanet spoj na 10 km na 4 antenach je slozitejsi, nez na 2.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

hapi

co je na tom složitýho, připojim notebook, doladim podle signálu jednu, druhou a hurá na druhou stranu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

vzhledem k tomu že jsem snad ani na jednom místě nenechal původní stožár a vždy si buduju svůj vlastní, nemám problém s otáčením antén větrem, tomu co udělám se dá vždycky věřit ;)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:vzhledem k tomu že jsem snad ani na jednom místě nenechal původní stožár a vždy si buduju svůj vlastní, nemám problém s otáčením antén větrem, tomu co udělám se dá vždycky věřit ;)

Tak to mas bud neuveritelne stesti, nebo prd zkusenosti. Me ten posledni vitr otocil na krev utazeneho 27dbi tyhana. Ve stozaru byly cca 3mm hluboke ryhy od zubu drzaku.
0 x
Josef Smola

raven-il
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:co je na tom složitýho, připojim notebook, doladim podle signálu jednu, druhou a hurá na druhou stranu.

U nstreme dual meris spoj notebookem ? Jak ?
0 x
Josef Smola

hapi

jsou tam přece vidět signály, ten kdo to někdy stavil tak to ví.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:jsou tam přece vidět signály, ten kdo to někdy stavil tak to ví.

Ano, pripojenim do spoje, ale myslel jsem, jestli nemas nejakou rozumejsi metodu mereni primo na antenach. Zvlas kdyz TX signal ladis vzdy z protistrany mereni, tak je to dost nesikovne.
0 x
Josef Smola

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

ja tedy vidim na dualu jak local , tak i remote masinu , signaly a data rates .
A to jak ve verzi 2.9.x , tak i 3.x
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

Takže antény už putují z ASPA.CZ tak uvidíme.... Dám pak vědět
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 16 years ago

NO, já je prubnu určitě. Za pokus to stojí. Lepší platit měsíčně 1000 za jednu anténu než 2000 za dvě. Samozřejmě, že pokud budou na pytel, tak je vratim. Ale ty JRC-29 EXTREM už používáme a zdají se mi OK. Sice se nevyznám v nějakých těch frekvenčních charakteristikách a podobných věcech, Ale stačí mi uroveň signálu -72 na vzdálenost 8km a ccq cca 90/90. A držák opravdu bytelný, unese i cca mých 80kg :D :shock:
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

novajz píše:uroveň signálu -72 na vzdálenost 8km a ccq cca 90/90. A držák opravdu bytelný, unese i cca mých 80kg :D :shock:

nieco tam mas velmi zle... signal by si mal mat podstatne lepsi
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

mato1 píše:
novajz píše:uroveň signálu -72 na vzdálenost 8km a ccq cca 90/90. A držák opravdu bytelný, unese i cca mých 80kg :D :shock:

nieco tam mas velmi zle... signal by si mal mat podstatne lepsi

Vis co znamena slovo regulace? Asi ne, podle toho co jsi napsal ...
0 x