❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prowax vs jirous

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: prowax vs jirous

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Dade_Marfi píše:hmm .. jedna antena za cenu dvou jirousu ... to je ulet :-) ... i kdyz mozna kvalita ... ted testujem prowax sektory

Nevím co je na tom tak uletěného, přicestovals jsi snad z jiné planety? Stačí si zajet do Tesca, podívat se na ceny čehokoli s nápisem Tesco výrobek a pak zajít k normálnímu sortimentu, taky je tam o 100% vyšší cena. Tyjo, to je úlet
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

hej kliiid ... me slo spise o to zda je vazne rozdil v kvalite ?? Bo treba nektere sektory jsou vylozene smejdy ... a jine se me zdaji dobre ... ale jeste to musi par dnu jet abych mohl rict definitivne, ze je to OK.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne rad se podelim ... co se tyka parabol .. kdysi sem nedal dopustit na dcom / intriple ....... nicmene posledni serie jsou nepouzitelne ... po pul roce zacina lak opadat a je z toho rezavy plech ............ tak jsme zacly davat jirouse ... i pres muj odpor k teto firme vznikly z pocatecnich vyrobku ... hlavne sektoru, kterym odpadal dekl ........... no ale zatim mame nekolik desitek linku na jirousich ... a jako chodi to ... ale netvrdim, ze to nemuze byt lepsi ... davame k tomu budto bullet a nebo wisp v krabce dole v racku ..... podle toho jake jsou podminky pristupu ke stozaru ... a prumerne udelame 23 - 25 mego half na linku kolem 3km ... a nejvice mame s 90tkama dcomama link na 13km ... tam dostanem tak 18 mego half ....

tedko resime co na apecka v petce nejakou kloudnou antenu by to chtelo ... a tak zkousime ... tetraant 90stupnovy, dcom 90stupnovy a tedko prowax 50stupnovy ... jako provedeni toho provaxu se me libi ... ale chtel bych videt co je uvnitr ... mam par anten zapujcenych ... a vzkazal jsem jim tam, ze pokud me nedaji fotky vnitrku tak jednu rozstipu ... aby bylo jasno :D .............. tudiz k sektorum povidani az priste, az se vse kloudne vyzkousi ...jinak ty sektory zivime pomoci RB (ale to uz se snazime spise likvidovat) a pak hlavne bullet ...
0 x
- programming
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Jirousovky nejsou az tak spatne, ujde to na kratsi vzdalenosti mam i 4km a jede to 20mbit, no jestli Prowax stoji 2x tolik tak to je dobrej ulet, protoze treba anteny Maxlink se mi zdaji znatelne lepsi nez JJ za dost dobrou cenu a ze by prowax byl jeste o tolik lepsi bych nerek, holt ty ozarovace PW jsou dost dobry.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

kterou od maxlinku myslis ?? diky
0 x
- programming
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

To je jedno jak velkou parabolu, Maxlink se zaricem pacific wireless, mam teda jen 4ks ale jevi se vyborne.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hmmm cekal jsem ze hodis link ... no toz idu hledat sam :D

-- tak jsem vlezl do aspy a hledim ... docela to neni drahe ... ale na 55cm neni radom v nabidce ??
0 x
- programming
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Nevim jestli se na tyhle parabolky delaji radomy ja je nikde nemam jen na PAR24 tam to jinak nejde a problemy zadne, nebydlim teda na snezce tam by to asi vadilo :) Link jsem nehledal protoze je maji bezne skoro v kazdem eshopu.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ja nasel v aspe radom na 40cm a 30cm ... ale anteny (paraboly) 30/40/55 cm .......... a radsi bych uz po zkusenostech s ometanim dcomu .. bral vse s radomem ...
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Maxik píše:To je jedno jak velkou parabolu, Maxlink se zaricem pacific wireless, mam teda jen 4ks ale jevi se vyborne.

No já mám mimo jiné asi 8 parabol 28db originál PW, čistě zářič možná vypadá stejně ale už ta tyčka vypadá trošku jinak. Já jenom vím že na konkurenční síti měli Maxlinků docela dost a nevím proč, ale mizí, nahrazují je právě prowaxy. Kupodivu nenahrazují jen 18 a 24db verze ale i 29ky. Když se na místě kde byl Maxlink 29 objeví 24db prowax a zůstane tam, předpokládal bych že podávají lepší výsledky :) Možná ale kupují dražší antény s menším ziskem jen tak, aby byla prča a já abych se měl čemu divit.
Jako nemůžu mluvit s vlastní zkušenosti, rozhodně ne. Ale i co sem o těchto anténách slyšel z různých směrů od kolegů ve zbrani, kvalita odpovídá v podstatě jedné z nejnižších cen na trhu.

Pak mi ještě vrtá hlavou to cos psal prve, žes neshledal u těchto antén žádný rozdíl při ladění pásem. Možná máš nějaké zázračné kousky. Před chvílí jsem poprosil známého (vím že několik maxlinků má, mimochodem nedoporučil je) aby na jednom spoji poladil kanály, a napsal výsledky.

5180 -77
5500 -66
5700 -62

oproti tomu originál PW (s opravdu PW zářičem)

5180 -71
5500 -64
5600 -62 pro zajímavost
5700 -64

Z toho co jsem napsal je zjevné že nikoli jen dobrý zářič dělá anténu. Navíc Maxlink je evidentně laděný někde dopr..le, soudě podle nejlepšího signálu v pásmu 5700. Ono kdoví jak to ve skutečnosti s těma zářičema je, výrobce si tam může v podstatě napsat co chce. Prodejce pak jen tupě opíše to co píšou všichni, mnohdy ani o zboží moc neví. Kdysi jsem si kupoval anténu která byla popisovaná jako originál proxim, nevím kde k tomu přišli, po dotazu na prodejce najednou poznámka o tom že se jedná o anténu proxim z webu zmizela. Nebo u ASD17 bylo na jednom shopu uvedeno, že se jedná o yagi konstrukci, chtěl bych vidět yaginu na 5Ghz (její velikost), po dotazu opět ihned poznámka o yagi zmizela.

p.s. sakra, zase se mi nepodařilo odpovědět jednou nebo dvěma větama :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Ja mam porad -50 +- 1Db od 5180 az po 5700 tak to nevim kde beres ty hodnoty :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hmm zajimave by bylo .. kdyby takove srovnani provedl nekdo i s prowax parabolama (preladovani)
0 x
- programming
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

ja jsem si nevsim nejakeho rozdilu u zadne anteny co jsem mel v ruce vse +- 1 DB to je spis chyba mereni nez nejaky rozdil.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no taky jak tu Leeonek zminuje ty hodnoty ... mohlo to byt dane zarusenim v tom onom miste / lokalite ........
0 x
- programming
- development
- education

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Leeonek píše:
Maxik píše:To je jedno jak velkou parabolu, Maxlink se zaricem pacific wireless, mam teda jen 4ks ale jevi se vyborne.

No já mám mimo jiné asi 8 parabol 28db originál PW, čistě zářič možná vypadá stejně ale už ta tyčka vypadá trošku jinak. Já jenom vím že na konkurenční síti měli Maxlinků docela dost a nevím proč, ale mizí, nahrazují je právě prowaxy. Kupodivu nenahrazují jen 18 a 24db verze ale i 29ky. Když se na místě kde byl Maxlink 29 objeví 24db prowax a zůstane tam, předpokládal bych že podávají lepší výsledky :) Možná ale kupují dražší antény s menším ziskem jen tak, aby byla prča a já abych se měl čemu divit.
Jako nemůžu mluvit s vlastní zkušenosti, rozhodně ne. Ale i co sem o těchto anténách slyšel z různých směrů od kolegů ve zbrani, kvalita odpovídá v podstatě jedné z nejnižších cen na trhu.

Pak mi ještě vrtá hlavou to cos psal prve, žes neshledal u těchto antén žádný rozdíl při ladění pásem. Možná máš nějaké zázračné kousky. Před chvílí jsem poprosil známého (vím že několik maxlinků má, mimochodem nedoporučil je) aby na jednom spoji poladil kanály, a napsal výsledky.

5180 -77
5500 -66
5700 -62

oproti tomu originál PW (s opravdu PW zářičem)

5180 -71
5500 -64
5600 -62 pro zajímavost
5700 -64

Z toho co jsem napsal je zjevné že nikoli jen dobrý zářič dělá anténu. Navíc Maxlink je evidentně laděný někde dopr..le, soudě podle nejlepšího signálu v pásmu 5700. Ono kdoví jak to ve skutečnosti s těma zářičema je, výrobce si tam může v podstatě napsat co chce. Prodejce pak jen tupě opíše to co píšou všichni, mnohdy ani o zboží moc neví. Kdysi jsem si kupoval anténu která byla popisovaná jako originál proxim, nevím kde k tomu přišli, po dotazu na prodejce najednou poznámka o tom že se jedná o anténu proxim z webu zmizela. Nebo u ASD17 bylo na jednom shopu uvedeno, že se jedná o yagi konstrukci, chtěl bych vidět yaginu na 5Ghz (její velikost), po dotazu opět ihned poznámka o yagi zmizela.

p.s. sakra, zase se mi nepodařilo odpovědět jednou nebo dvěma větama :)

Predpokladam, ze jsi mel pri mereni obou anten pouzit tentyz koax, pigtai a miniPCI kartu? :)

Mira
0 x