Maxik píše:To je jedno jak velkou parabolu, Maxlink se zaricem pacific wireless, mam teda jen 4ks ale jevi se vyborne.
No já mám mimo jiné asi 8 parabol 28db originál PW, čistě zářič možná vypadá stejně ale už ta tyčka vypadá trošku jinak. Já jenom vím že na konkurenční síti měli Maxlinků docela dost a nevím proč, ale mizí, nahrazují je právě prowaxy. Kupodivu nenahrazují jen 18 a 24db verze ale i 29ky. Když se na místě kde byl Maxlink 29 objeví 24db prowax a zůstane tam, předpokládal bych že podávají lepší výsledky :) Možná ale kupují dražší antény s menším ziskem jen tak, aby byla prča a já abych se měl čemu divit.
Jako nemůžu mluvit s vlastní zkušenosti, rozhodně ne. Ale i co sem o těchto anténách slyšel z různých směrů od kolegů ve zbrani, kvalita odpovídá v podstatě jedné z nejnižších cen na trhu.
Pak mi ještě vrtá hlavou to cos psal prve, žes neshledal u těchto antén žádný rozdíl při ladění pásem. Možná máš nějaké zázračné kousky. Před chvílí jsem poprosil známého (vím že několik maxlinků má, mimochodem nedoporučil je) aby na jednom spoji poladil kanály, a napsal výsledky.
5180 -77
5500 -66
5700 -62
oproti tomu originál PW (s opravdu PW zářičem)
5180 -71
5500 -64
5600 -62 pro zajímavost
5700 -64
Z toho co jsem napsal je zjevné že nikoli jen dobrý zářič dělá anténu. Navíc Maxlink je evidentně laděný někde dopr..le, soudě podle nejlepšího signálu v pásmu 5700. Ono kdoví jak to ve skutečnosti s těma zářičema je, výrobce si tam může v podstatě napsat co chce. Prodejce pak jen tupě opíše to co píšou všichni, mnohdy ani o zboží moc neví. Kdysi jsem si kupoval anténu která byla popisovaná jako originál proxim, nevím kde k tomu přišli, po dotazu na prodejce najednou poznámka o tom že se jedná o anténu proxim z webu zmizela. Nebo u ASD17 bylo na jednom shopu uvedeno, že se jedná o yagi konstrukci, chtěl bych vidět yaginu na 5Ghz (její velikost), po dotazu opět ihned poznámka o yagi zmizela.
p.s. sakra, zase se mi nepodařilo odpovědět jednou nebo dvěma větama :)