❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

max propustnost 5GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soooc

Re: max propustnost 5GHz

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Blood píše:tak pokud mám dobrý signál, dobré ccq, tak to anténama či pigtailama není ne ? :-)
jinak jsem změřil jeden spoj a mám tam opravdu propustnost 20 mbps, což je tedy maximum

takže jediný způsob je, zapnout nstreme, výhoda je jasná, vyšší propustnost a nevýhoda ?

zatez CPU ... jinak zadna, zadnou kulisarnu nehledej :-D ja jine nez nstreme p2p spoje nestavim, pokud ten spoj neni na linuxu s voyage :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

maly dotaz jak je to na 3.10 s NS v AP-CL staci na CL zapnout Enable NS - nic jineho nemuzu zvolit, jako framer policy a na AP se zapne NS s best fit ? Velice nerad bych aby se me to rozpojilo
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Maxik píše:maly dotaz jak je to na 3.10 s NS v AP-CL staci na CL zapnout Enable NS - nic jineho nemuzu zvolit, jako framer policy a na AP se zapne NS s best fit ? Velice nerad bych aby se me to rozpojilo

As you said. Client prebira nastaveni nstreme od ap
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 16 years ago

musí se nstreme zapínat i na vysílači, nebo jestli stačí jen na klientovi ... a kolik musí být kvalita signálu, aby to nedělalo problémy, nebo jestli toto nehraje roli ? předem děkuji :-)
k čemu je lepší další nastavení ? a kdy ho použít ? :-)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

tak jsem to ted zkusil zapnout spoj 1,5km signal -50 ccq 100/100 bez NS asi 20m HD ping 1-5 s 5mbitama netu. Zapnu NS se stejnou zatezi ping 3-20 a Btestem 26Mbit tak to teda nic moc, masiny RB600 - RB433 tak to jsem na tom lip bez NS :)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 16 years ago

Maxik píše:tak jsem to ted zkusil zapnout spoj 1,5km signal -50 ccq 100/100 bez NS asi 20m HD ping 1-5 s 5mbitama netu. Zapnu NS se stejnou zatezi ping 3-20 a Btestem 26Mbit tak to teda nic moc, masiny RB600 - RB433 tak to jsem na tom lip bez NS :)

tak to mas nekde krpu, 54/54 s nstreamem na AHckach leti kolem 40M v btestu
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

tak jsem to trochu poladil, 54 na pevno, HW retries z 15 na 5, TX 10, best fit odezvy 1-5 a asi 30Mbit Btest + 5M trafik z netu + nejaky asi 1M upload tak to uz je lepsi.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

BIGG píše:toto je můj poslední test., víc z toho asi nejde vyždímat, poslední verze firmware 2x 433 AH
jen jednoduchý NS bez turba, velikost pingu 1024

Tak tohle je hodně pěkný :) ještě otázka na jaké frekvenci procesoru ti jede AH?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

ta propustnost zdaleka neni o frekvenci CPU ale o vhodnem nastaveni a generaci trafiku na jine masine mimo ty 2 bordy.
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Co sa tyka generovania trafiku tak 433ah , bolo to tu nedavno pisane na ethernete vie vygenerovat a preniest cez 90mega . Takze by to malo zvladnut generovat 40mega priamo na rbcku .
0 x

LT.CLOUD

Příspěvekod LT.CLOUD » 16 years ago

BIGG píše:
Maxik píše:ta propustnost zdaleka neni o frekvenci CPU ale o vhodnem nastaveni a generaci trafiku na jine masine mimo ty 2 bordy.

:shock: generaci trafiku na jine masine mimo ty 2 bordy

celkem jsem nepochopil co jsi tím myslel, rozepiš se, díky

PC....RB---RB....PC
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

Tak uz fak nevim kde delam chybu.
Hraju si tu s RB433AH a RB600 proti sobe a vysledky testu mam nasledujici:
Btest
PC-RB>---<RB-PC 24Mbit
RB>---<RB 29Mbit

Iperf
PC-RB>---<RB-PC 24Mbit

pritom kvalita spoje 100 proc na obou stranach a zaplej nstream

tak kde delam chybu?
0 x
Bývalý ISP...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

me to jede asi taky tak do 32m rb533 - rb600 takze je to podle me v poradku o moc vic to s normalni sirkou kanalu nepujde.
0 x

forkman21

Příspěvekod forkman21 » 16 years ago

Když jsme u toho, kolik vám dává spoj s obyč RB433? Mám tady páteř s obyč R52 a gentleboxy na 200 m, kvalita 100/100 a propustnost reál TCP tak 17 Mbps, když zapnu Nstream, tak jde spoj za chvíli do kytek :-( A vůbec nevím proč.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

spoj p2p rb433 - rb 600 AP-cliet rezim, zapnute NS best fit Btestem + traffic co tam bezi cca 36 Mbit v souctu obou smeru, odezva asi 20msec pri full loadu jinak 1msec
0 x