❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mk-mk nizka priepustnost

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: mk-mk nizka priepustnost

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

soooc píše:Mikrotik jedine s Intelem. Cestna vyjimka je Alix. NO AMD - NO PROBLEM :)

vážne? tak to jsi ještě neviděl naše 1GHz Athlony na AP sitech..uptime i 400dní, 1x RB14, 7x CM9 :) tohle bych zase netvrdil, že jsou AMDčka na hovno..pokud to zlobilo, pohrálo se s nastavením BIOSu, IRQ, povypínali nepotřebný věci a šlape.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

tak nakoniec rb14 s 2 kartami ide ako vino je tam nejaky athlon 3500+ a je to v nvidia chipsete nforce 620, zakladovka msi k9n neo, obavam sa ale toho procesoru... povodne tam mala byt core2jka ale akosi poskusal som vsetky dosky ktore boli k dispozicii a jedno horsie ako druhe... potrebujem uroutovat cca 40mbit fd cez nstreme dual uplink a potom distribucia dalsimi 6 kartami dalej... mate niekto otestovane aky vykon na to asi bude treba realne? pripadne viete niekto poradit konkretnu dosku pre core2duo 45nm s ktorou mi pojdu 2 rb14tky?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

to ma byt vtip ze by A3500+ nezvladal 40Mbit :)?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

tam kde jsem ze zacatku planoval pouzit rb14, tak jsem je po prvnich testech vyhazel. Jsou skutecne naladove na chipset.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

asdewq

maxik ja neviem ci som len ja taky detailista ale vcera ked som cez to pustil traffic nejakych 15/2mbit tak to chvilkami skakalo na 10%cpu co mi pride docela hodne... niesu tam ziadne pravidla, ziaden bridge je to len jeden routovany spoj... zatial... chcem tam hodit qos a ma ist odtial par dalsich nstreme spojov dalej povodne tam bola pripravena core2duo len akosi nepodarilo sa mi presvedcit tu dosku co tam bola... preto som sa pytal

s akymi doskami vam to funguje..? - platforma core2duo 45nm a co najviac pci slotov

dik :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

nemyslim ze c2d bude nejak o moc rychlejsi nez ten A3500+ otazkou je jestli ros vyuzije 2 jadra, pripadne muzes osadit AX2 a mas to skoro stejne jako c2d.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

AX2 myslis jako Alix? Alix bude mit stejny vykon jako C2D? to se mi nejak nechce verit.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

asdewq píše:je tam nejaky athlon 3500+ a je to v nvidia chipsete nforce 620, zakladovka msi k9n neo, obavam sa ale toho procesoru...

no to abych se začal obávat o svou P3/733 routující asi 27Mbit ( 150 pravidel, 300 manglů + omezení rychlostí) při vytížení kolem 70% ;)
0 x

asdewq

je udivujuce ako dokazete rozoberat vsetko len nie to co bolo predmetom otazky :lol:

chlapi ja som sa pytal na to ake zakladovky mate s core2duo otestovane a funguju s rb14tkami... alebo vsetci pouzivate len vykopavky? prosiiiim :mrgreen:

ohladom tej3500vky, nemam rad ked niekde nemam dostatocnu rezervu... slovo hodne som pouzil nie pre tych 10% ale pre tych 10% pri 15/2 proste som cakal vysledok lepsi... na druhej strane je core2duo e4700 a ten siel do 4% ale to je teraz vedlajsie :twisted:

basty: ax2 je athlon X2 t.j. dvojjadrovy athlon a to ma od alixu hooodne daleko :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

vypněte někdo v biosu Spread Spectrum, čili nastavit ho na disabled. Někde jsem četl, že to pak trochu kazí signál na PCI takže to testněte a dejte vědět. Já osobně to mám vypnuté a chodí to.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

možná by jste měly zkusit alixe na nstreme2. Máme ho tu na spoj do netu a v klidu to dá 35/35Mbit CPU přibližně na 40%. Na stole jsem měl zapnutý turbo a to dal 80/80Mbit s cpu 95-100%. Pingy sice už lítaly ale když jsem to omezoval na 70/70Mbit tak to bylo do 5ms. A hádejte kolik Vás bude stát elektřina oproti nějakýmu desktopu?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 17 years ago

hapi píše:možná by jste měly zkusit alixe na nstreme2. Máme ho tu na spoj do netu a v klidu to dá 35/35Mbit CPU přibližně na 40%. Na stole jsem měl zapnutý turbo a to dal 80/80Mbit s cpu 95-100%. Pingy sice už lítaly ale když jsem to omezoval na 70/70Mbit tak to bylo do 5ms. A hádejte kolik Vás bude stát elektřina oproti nějakýmu desktopu?

nemate niekto vyskusane bonding na alixe?
0 x

hapi

bonding údajně nejde na half duplexních zařízeních, něco jsem i na tom zkoušel než jsme to nasadily ale moc dobře se mi to nechovalo.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

a co bondovat EOIP tunely na wlanech ? Videl jsem tady kdysi demo a tam to evidentne fungovalo dost slusne.
0 x