❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dotaz na typ Routerboardu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

level píše:a to ze se v CR pasmo 802.11G nesmi venku pouzivat te jako nezajma ?

o tom nic nevim, ze by se Gcko nemohlo venku pouzivat.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

Marty107 píše:Dík, to Pc je jasné. Mám to na půdě nad ložnicí a přiznám se že mám rád klid, hukot starého Pcka by mě určitě přes ten sádroš nedělal dobře. Hledám tiché optimum pro těch pár lidí s možností nějaké rezervy. Otázka kam směrovat svůj zájem 532 (cca3500), 333 (cca3200) a 600 nějakých 4500Kč.

Muzu-li doporucit, tak pokud ti staci 2 miniPCI sloty, tak jdi do alixe... architektura je x86, takze na nej muzes dat libovolny system a vykon je jeste vetsi nez u rb600 (coz je nejrychlejsi z tebou zminovane rady 133,333,532,600 routerboardu). priznam se, ze v provozu mame jen jeden kousek, ale naprosta spokojenost (menil se za nestihajici 532 a ted se naprosto flaka se zatizenim prociku kolem 10% :) )
0 x

level

Příspěvekod level » 17 years ago

reset píše:

hm co na to rict
jak muze nekdo zacit neco provozovat aniz by si zjistil co vlastne muze a co ne
pritom pokuty jsou tak vysoke ze vas i jedna dokaze polozit na kolena
preji vam aby se okolo vasich vysilacu nemihnul nekdo z CTU o silně nastvane konkurenci nemluve
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

level píše:
reset píše:

hm co na to rict
jak muze nekdo zacit neco provozovat aniz by si zjistil co vlastne muze a co ne
pritom pokuty jsou tak vysoke ze vas i jedna dokaze polozit na kolena
preji vam aby se okolo vasich vysilacu nemihnul nekdo z CTU o silně nastvane konkurenci nemluve

cetl jsem vsechno od CTU a dost poradne, ukaz, proc se to nesmi pouzivat, takhle placat do vetru muze kazdy ...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

tady u nas pouzivaji Gcko i konercni ISP, ... alespon podle identifikace ve vzduchu. Hlavu si z toho nedelam. Gcko ale zakazane neni, pouze se to v hustsich lokalitach nepouziva, protoze je na to potreba mit lepsi signal a zere to vice eter.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Marty107

Příspěvekod Marty107 » 17 years ago

fra.iesus píše:
Marty107 píše:Dík, to Pc je jasné. Mám to na půdě nad ložnicí a přiznám se že mám rád klid, hukot starého Pcka by mě určitě přes ten sádroš nedělal dobře. Hledám tiché optimum pro těch pár lidí s možností nějaké rezervy. Otázka kam směrovat svůj zájem 532 (cca3500), 333 (cca3200) a 600 nějakých 4500Kč.

Muzu-li doporucit, tak pokud ti staci 2 miniPCI sloty, tak jdi do alixe... architektura je x86, takze na nej muzes dat libovolny system a vykon je jeste vetsi nez u rb600 (coz je nejrychlejsi z tebou zminovane rady 133,333,532,600 routerboardu). priznam se, ze v provozu mame jen jeden kousek, ale naprosta spokojenost (menil se za nestihajici 532 a ted se naprosto flaka se zatizenim prociku kolem 10% :) )

Potřebuju tam tři karty, i když všechno se dá řešit. Počítám, že ten flákající se stroj je ALIX, ne RB600?
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

Marty107 píše:Potřebuju tam tři karty, i když všechno se dá řešit. Počítám, že ten flákající se stroj je ALIX, ne RB600?

jj, presne tak, je to alix :) tak se divam, ze pri provozu na uplinku 6/2Mbit je zatez stroje cca 20~25% - njn, to jsou ty vikendy ;)
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 17 years ago

A jenom ten Alix routuje, nebo i nejaka mangle a queue? Kolik asi, kdyz tak?
Diky

fra.iesus píše:
Marty107 píše:Potřebuju tam tři karty, i když všechno se dá řešit. Počítám, že ten flákající se stroj je ALIX, ne RB600?

jj, presne tak, je to alix :) tak se divam, ze pri provozu na uplinku 6/2Mbit je zatez stroje cca 20~25% - njn, to jsou ty vikendy ;)
0 x

level

nemam ve zvyku placat do vetru je to overeno osobne s pracovnikem z CTU
Naposledy upravil(a) level dne 25 Jan 2008 23:56, celkem upraveno 1 x.
0 x

pin
antispam: Ano

Příspěvekod pin » 17 years ago

level píše:nemam ve zviku placat do vetru je to overeno osobne s pracovnikem z CTU

Zatím jsou ale tvé poznatky pouze stylu jedna paní povídala , takže zkus obměkčit svůj zvYk a dej aspoň jednu konkrétní informaci.
0 x

pepo_p

Příspěvekod pepo_p » 17 years ago

Mám RB532A a v ňom 3xR52, chcem to použiť pre cca. 50 - 70 klientov na 3 sektoroch v 2,4 Ghz pásme, bude mi to stíhať?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

To bych se trochu obaval pokoud to mas klienty typu mail+sezna tak jo ale jestli bude 20 z nich s torrentama tak to bude problem.
0 x

level

pin píše:
level píše:nemam ve zviku placat do vetru je to overeno osobne s pracovnikem z CTU

Zatím jsou ale tvé poznatky pouze stylu jedna paní povídala , takže zkus obměkčit svůj zvYk a dej aspoň jednu konkrétní informaci.

jjo novacek na foru a uz vystrkuje drapky pokud ti ma informace nevoni tak ji klidne ignoruj ale potom se nediv nasledkum
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 17 years ago

level píše:nemam ve zvyku placat do vetru je to overeno osobne s pracovnikem z CTU

No tak to nevím jak jsi to osobně ověřoval, ale i když jsem laik, číst zatím ještě umím.

http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%20obecne%20povahy/VO_R_12_08_2005_34.pdf
http://www.ctu.cz/main.php?pageid=40
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

pepo_p píše:Mám RB532A a v ňom 3xR52, chcem to použiť pre cca. 50 - 70 klientov na 3 sektoroch v 2,4 Ghz pásme, bude mi to stíhať?

pokud to nebude samej torrentista tak v poho. Zvládá to i horší situace :wink:
0 x