❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj na 700m v pásmu 80 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: Spoj na 700m v pásmu 80 GHz

Příspěvekod Leeonek » 10 years ago

Po zkušenostech s reklamacemi, opravami a cenami oprav ze zahraniční už vím, že nikdy žádný spoj od zahraničního výrobce nechci :)
Prostě a jasně jedině tuzemský výrobce, ušetřené finance za to nestojí. U všech tuzemských výrobců mám v případě problému excelentní komunikaci a vstřícnost.
0 x

Leeonek

Centr píše:
StanleyVanco píše:Nelze opominout i velmi spolehlivé spoje technologie SIAE Microeletrronica, které poskytují v pásmu 80GHz model s přenosovou rychlostí až 2,5 Gbps. Model 1Gbps FD s dosahem až 4km lze koupit pod 200 tis.Kč bez DPH. SIAE produkuje ročně statisíce spojů do celého světa. Jejími odběrateli jsou mimo jiné operátoři LTE což svědčí o vysokém stupni kvality a spolehlivosti. Samozřejmě Vanco.Cz jako distributor pro ČR poskytuje úplné záruční i pozáruční servisní jištění.

A jak prosím probíhá pozáruční oprava spojů SIAE? Bude nám automaticky zapůjčena jiná náhradní jednotka, tak jako to funguje u Alcomy?

Nebo u Racomu či Summitu? u Všech je zapůjčení jednotky zdarma, alespoň u mě to tak fungovalo :)

Po zkušenostech s reklamacemi, opravami a cenami oprav ze zahraniční už vím, že nikdy žádný spoj od zahraničního výrobce nechci :)
Prostě a jasně jedině tuzemský výrobce, ušetřené finance (pokud nějaké jsou) za to nestojí. U všech tuzemských výrobců mám v případě problému excelentní komunikaci a vstřícnost.
0 x

StanleyVanco

Příspěvekod StanleyVanco » 10 years ago

Ano, náhradní díly samozřejmě držíme i po záruce. Dostupnost náhradních dílů garantujeme až 5 let po ukončení produkce u výrobce. Navíc je u nás výhoda, že jako servisní společnost fungujeme v režimu 24/7.
0 x
Stanislav Edr
Regionální manažer VanCo.cz
www.vanco.cz, www.wifishop.cz

StanleyVanco

Leeonek píše:
Centr píše:
StanleyVanco píše:Nelze opominout i velmi spolehlivé spoje technologie SIAE Microeletrronica, které poskytují v pásmu 80GHz model s přenosovou rychlostí až 2,5 Gbps. Model 1Gbps FD s dosahem až 4km lze koupit pod 200 tis.Kč bez DPH. SIAE produkuje ročně statisíce spojů do celého světa. Jejími odběrateli jsou mimo jiné operátoři LTE což svědčí o vysokém stupni kvality a spolehlivosti. Samozřejmě Vanco.Cz jako distributor pro ČR poskytuje úplné záruční i pozáruční servisní jištění.

A jak prosím probíhá pozáruční oprava spojů SIAE? Bude nám automaticky zapůjčena jiná náhradní jednotka, tak jako to funguje u Alcomy?

Nebo u Racomu či Summitu? u Všech je zapůjčení jednotky zdarma, alespoň u mě to tak fungovalo :)

Prostě a jasně jedině tuzemský výrobce, ušetřené finance (pokud nějaké jsou) za to nestojí. U všech tuzemských výrobců mám v případě problému excelentní komunikaci a vstřícnost.

Ceny oprav u zahraničních výrobců se téměř neliší od cen oprav tuzemských výrobců. Alespoň u těch které zastupujeme my (SIAE, EXALT, SAF).
Rozdíl je pouze v dopravě, ale v případě SIAE to do Itálie není nijak daleko.
Jiné to je například u SIKLU, kde je cena opravy opravdu vyšší a po záruce se většinou vyplatí nákup nové jednotky.
StanleyVanco
0 x
Stanislav Edr

Centr

Příspěvekod Centr » 10 years ago

Děkuji za informaci.

Tak teď už se jen rozhodnout mezi Alcoma a SIAE.

Nemá někdo zkušenost se zápůjčkou?
0 x

Leeonek

StanleyVanco píše:Ano, náhradní díly samozřejmě držíme i po záruce...

Znamená to, že pokud se mi spoj pokazí, bezplatně mi druhý den zašlete rezervní jednotku po dobu opravy? Případně že si pro ni na nějaké mě blízké místo ( +- Brno) můžu přijet sám?

Například když mi klekla MP600 od Alcomy, po zjištění problému mi byla druhý den pplkou odeslána jednotka bez jakéhokoli dalšího ptaní.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 10 years ago

Já osobně bych šel do té alcomy, ale je to jen věc preferencí, řešení servisu v čechách je přeci jen asi operativnější, aj řešení problémů. Taky podpoříš jako správný "vlastenec" českou firmu. Cena plus mínus stejná myslím. Jinak pravda u Siae se dá jít na dvojnásobnou kapacitu a ta cena není "o moc větší" ale musí se to posílat nějak a pak slučovat přez dva gigabit porty což nevím jak přesně funguje.
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Ja jsem toho nazoru, ze u toho Siae se neda jit na dvojnasobnou kapacitu, respektive neda se to efektivne vyuzit, protoze to nema 10G port, ale jen Nx 1Gb. Uz vidim, jak to kdokoliv z ISP bonduje nekde na routeru jako 2 GE porty dohromady :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

StanleyVanco

Leeonek píše:

Znamená to, že pokud se mi spoj pokazí, bezplatně mi druhý den zašlete rezervní jednotku po dobu opravy? Případně že si pro ni na nějaké mě blízké místo ( +- Brno) můžu přijet sám?

Například když mi klekla MP600 od Alcomy, po zjištění problému mi byla druhý den pplkou odeslána jednotka bez jakéhokoli dalšího ptaní.

Jak jsem uvedl. Držíme náhradní díly i pro pozáruční servis. Takže jednotka se převezme, vydá se nová a reklamovanou jednotku řešíme s výrobcem. Po vyřešení reklamace buď jednotku zpětně vyměníme nebo i podle okolností ponecháme, aby zákazník nemusel provádět výměnu a tím si rozpojil konektivitu.
StanleyVanco
0 x
Stanislav Edr

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 10 years ago

StanleyVanco píše:
Leeonek píše:

Jak jsem uvedl. Držíme náhradní díly i pro pozáruční servis. Takže jednotka se převezme, vydá se nová a reklamovanou jednotku řešíme s výrobcem. Po vyřešení reklamace buď jednotku zpětně vyměníme nebo i podle okolností ponecháme, aby zákazník nemusel provádět výměnu a tím si rozpojil konektivitu.
StanleyVanco

Stanley Prosím, představte se nám - to, že jste z Vanco už víme, tak ať máme kompletní informaci s kým máme tu čest. Díky
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

Leeonek

StanleyVanco: já už fakt nevím, nechápete můj dotaz, nebo se záměrně vyhýbáte odpovědět?
Je zapůjčení náhradní jednotky ZDARMA, nebo za poplatek? Pokud je za poplatek, kolik budu platit?

Dále mě zajímá formulace: jednotka se převezme, a vydá se nová. Pokud nahlásím problém a bude pro mě jednodušší si ji nechat poslat, vyčkáte nejdříve než Vám přijde porouchaná a teprve na základě toho posíláte jinou?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 10 years ago

Já to nedávno řešil, psal jsem to tu, byl to Ray2 v záruce, jel jsem si proto osobně do Vanca do Prahy, jednotka z ručky do ručky, tu bezplatnost vlastně jen předpokládám, ale byla mi slíbena telefonickou podporou Racomu, takže předpokládám, že to je služba výrobce a Vanco ji zprostředkovává.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 10 years ago

Tak s Vancem máme dobrou zkušenost co se servisu týče i zapůjčení servisní jednotky, případně s výměnou. Záleží na domluvě na jakém to je situ jak dostupném a co tomu rádiu je. Zapůjčení jednotky jsme měli zdarma.
0 x

StanleyVanco

Leeonek píše:StanleyVanco: já už fakt nevím, nechápete můj dotaz, nebo se záměrně vyhýbáte odpovědět?
Je zapůjčení náhradní jednotky ZDARMA, nebo za poplatek? Pokud je za poplatek, kolik budu platit?

Dále mě zajímá formulace: jednotka se převezme, a vydá se nová. Pokud nahlásím problém a bude pro mě jednodušší si ji nechat poslat, vyčkáte nejdříve než Vám přijde porouchaná a teprve na základě toho posíláte jinou?

Garance držení náhradních dílů musí být vždy jednoznačně definována formou SLA smlouvy (nebo alespoň nějakou lehčí verzí smlouvy bez garancí, například formou servisních kontejnerů). Jelikož si zákazníků velice vážíme a nechceme o ně přicházet, tak i bez uzavřené smlouvy v době záruky zapůjčujeme po dohodě náhradní jednotky zdarma a zákazník jednotku na reklamaci zasílá až po výměně. Standardně je tím záruka vyřízena a zákazníkovi vyměněné zařízení zůstává. Jako servisní partner, integrátor a výhradní distributor několika výrobců (RACOM, EXALT, SIAE, SAF) vždy máme náhradní díly skladem.

Pro garantované servisní jištění s garantovanými časy poskytujeme SLA v režimu non-stop (celorepublikově a s vlastním NOC)

Kromě záručního a pozáručního servisu garantujeme dostupnost náhradní dílů 5 let po ukončení produkce (Běžná cena za zapůjčení jednotky po záruce nebo ve specifických případech je 2.000 Kč)

BTW: na spoje RACOM poskytujeme na prvních 6 měsíců bezplatné SLA (spoj je potřeba u nás zaregistrovat). Záruka na tyto spoje je 5 let. Výměny zdarma poskytujeme přímo my.

StanleyVanco = Stanislav Edr
0 x
Stanislav Edr

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 10 years ago

Ad. servisní kontejnery ... kde je nejblíž k Brnu? V jakém režimu funguje člověk/firma, která nás tam pustí? 24/7/365?
Díky za info
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)